93 Grand Cherokee 5.2 Sol Arka Taraftan Gelen Ses??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karavancı78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,040

karavancı78

Gezen kurt aç kalmaz...
Herkese selamlar;

sorunsuz kullanmakta olduğum...arazi, çamur demeden karavan çektiğim, karda kıyamette beni hiç yolda bırakmamış garibim 93 cherokee'min son zamanlarda arka sol tarafından uğultu benzeri, sanki ayrı bir elektrik motoru çalışıyormuşcasına bir ses gelmektedir, bu ses özellikle aracı birkaç saat kullandıktan sonra belirginleşmektedir. Vites N'de veya D'de farketmiyor; Difransiyel pulları diye tahmin etmiştim ama değil...benzin pompası olabilir mi dedim; araçda LPG var, kapatınca da ses devam ediyor, o da değil...ne olabilir üstadlar?? teşekkürler...

Etiketler
arka
Ynt: 93 Grand Cherokee 5.2 Sol Arka Taraftan Gelen Ses??

eger arac hizi ile artiyor ise difaransiyel veya bilya ayni sorun bende de vardi suan sorun cozuldu.mekanik bir ses mi yoksa cizirti gibi mi ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Araç hızlandıkça artmıyor; rölantideyken de aynı; önde 5.2 motorun sesi geliyor sanki arkada da 1.4 motor çalışıyormuş gibi bir ses....aracı bir gün çalıştırmayıp ertesi Sabah kullanınca kesiliyor...ısınmayla bağlantılı sanırım, çözemedim...

isinmayla alakali sorun olsaydi derecen normale geldikten sonra hep yapardi bigun yapip bigun yapmamazlik olmaz,arka hoparlor den ses gelio olabilirmi ? birisini arkaya otutturup iyice dinlemek lazim cok basit biseyden olduguna eminim :smiley:

Söylediğini deneyeceğim; bir de merak ettiğim; araç N'deyken arka difransiyel dönmeye devam eder mi?? yoksa arazi vitesini de N'ye alınca mı difransiyel tamamen durur?? sorunun mekanik olup olmadığından emin olmak istiyorum....teşekkürler...

difaransiyel arac hareket edince doner. arazi vitesine gecerken olan n nin bi ozelligi yok diye biliyorum sadece low dan high e gecerken ki bosluk

Hıımmm...bu ses araç dururken ve N'deyken de devam ettiğine gore difransiyel ile alakalı olamaz o halde...yarın bagajı komple boşaltıp...arkaya oturup dinleyerek deneyeceğim...bilgiler için teşekkür ederim

belki bir elektrik rolesi dir.sol tarafta bi goz var onu acip bi dinle orda birsuru elektrik baglantisi var

karavancı78' Alıntı:
Hıımmm...bu ses araç dururken ve N'deyken de devam ettiğine gore difransiyel ile alakalı olamaz o halde...yarın bagajı komple boşaltıp...arkaya oturup dinleyerek deneyeceğim...bilgiler için teşekkür ederim
Araç duruken sesmi geliyor ? Benzin pompasından gelebilir.

fan termiği sesi :smiley: wuuuu diye bir sestir muhtemelen termik soğukkende devreye giriyor benimde başıma gelmişti

termik sesi onden gelir fan surekli doner gaza bastiginda artar ruzgar sesi yapar

Merhaba; bu ses arka sol taraftan geliyor; bagajı boşalttım; denedim; sanki bagaj tabanının altından geliyor; aracın altına girdim; egzost filan olabilir mi diye o da değil; benzin pompası benim de aklıma gelmişti fakat araç lpg'li, benzin pompası araç LPG'deyken çalışır mı onu bilmiyorum??

benzin pompasi tamda bahsettigin yerde deponun ustunde hali nin altinda kaliyo.

Peki pompadan ise...bu şekilde gürültülü çalışması normal mi? yoksa arızalanmış mıdır acaba? ... bir de araç LPG'deyken benzin pompası çalışmaya devam eder mi??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri