87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apocalipse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,786

apocalipse

Yeni Üye
Yer
ığdır
herkese selam...

cocuklgumdan berı defenderlara hayran hayran bakan bırısı olarakr 87 model 2.5 benzinli defender almayı dusunuyorum..Arac daha once özel harekatın kullandıgı bı aractı..bu aracın ederı kac tl dır. Araca yabancı oldugum ıcın masrafının altından kalkabılır mıyım dıye korkuyorum..alırsam lpg taktırıcam, sehır ıcınde ne kadar yakar..bu konuda önerılerınız var mı? aracın resımlerını de koyuyorum..saygılar

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Etiketler
Ynt: 87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

Selam Üsame,

Aynı araçlardan bizde de iki adet vardı.
Genelde Özel harekatın araçları askeriyeden çıkmalara göre daha derli toplu ve bakımlı olurlar.

Genellikle de motor ve alt aksamda ciddi sorunları olmuyor. Fakat bazen parçalar eksik olabiliyor. Mesela bizimkileride Kampana merkezleri yoktu :D, Kampanayı sökünce anladık. :smiley: ... Böyle ufak tefek sorunlar olabiliyor ama giderilmesi kolay.

Biz Plaka alıncaya kadar her bir araç için 1500-2000 YTL arasında (eksik parçaların tamamlanması, TÜV ve tüm muamele işlemleri dahil) para harcadık.

Araçların fiyatları da 6.000-7.500 aralığında olması lazım. Yani kısaca yürür hale getirebilmen 9.000-10.000 arasına mal olur.

Asıl iş bundan sonra başlar. Şasi ye kadar inersen ve doğru düzgün işçilikle bir canavar yaratacaksan 30-40 Bin arası ek bir maliyet seni bekliyor demektir. Ama iyi bir akıl hocan ve bu konularda deneyimin yok sa da kesinlikle tavsiye etmem.

Bunun haricinde derleyip toplayıp, döşetip, LPG taktırıp bincem bile desen 5 ile 10 bin YTL arasında ek bir maliyeti olacaktır.

Nekadar yaktığı konusunda bilgi veremeyecem çünkü mevcut motorları üzerinden söktük. Belki Düz benzinli halini kullanan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilrler. Veya forumdaki konuları bir incele orlarda da yine bu konu ile ilgili başlıklar var.

Umarım herşey gönlünüzce olur ve istediğiniz araca sahip olursunuz. Saygılar. Hakan.

çok tesekkur ederım..

verdıgınız bılgıler ısıgından yola cıkarsak bu ıs benı coook asacak gıbı duruyor. calıstıgım sırket bu araclardan 20 tane almıstı, 1 haftada 17 tanesı satıldı, gerıye 3 tane kaldı..ben 1 yıldır ıgdır da yasıyorum, bı arkadasım bu aracların ıran da 4-5 bın tl gıbı bı paraya bastan asagı yenılenebıldıgını soledı bu paraya 2.5 dısel motor dahıl..o konuyu bı arastırayım o zaman..
am su kesın almazsam ıcımde kalacak :smiley:

Merhaba,
Iğdır'da yaşayan Land kullanıcısı arkadaşımız var. Onunla görüş istersen.

2.5lt benzinli motor LPG ile 25-30 kuruş arası bir şey yakar diye tahmin ediyorum.

Ambulans kasa karavan teskilatli aracim lpg de sehir ici 300-330 civari yakiyor.
Normal 110 kasa biraz daha az yakacaktir.

selam usame
benim aracımda 93 model özel harekat çıkışlı ben aldıktan sonra döşeme , lastik , lpg ve genel bakım için 4500 tl harcadım lpg de biraz sorun yaşadım ama birkaç ayardan sonra düzeldi gibi şu an km de 350kr yakıyor ama defender düşünceniz varsa emniyetten çıkma araçlar askeri araçlara nazaran daha bakımlı fiyatı 6000-7000 gibiyse tavsiye ederim

apocalipse' Alıntı:
ığdır da yasayan arkadasla nasıl baglantı kurabılırım?

merhaba kardeş ben ığdırdayım 89 model 2.5 düz dizel aracım var eğer ığdırdaysan ata bilgisayar beklerimşu an araç dükanın önünde ;D

bu aksam valı yolunda gordum defenderı..yanıımdakı arkadaslara ıste benım arabam dedım zaten :smiley: ben de kaya kale de sigorta işlerine bakıyorm..musaıt bı zamanda ugrarım ınsallah..yolun duserse sırkete beklerım..saygılar..

oke inşallah uğrarım sana sende gel ata bilgisayara ben seni sanki tanıyorum ama bakalım
selamlar tarık

eh hadi hayırlısı... birbirinize destek olun da Iğdır'ın ikinci Defender'ı sahibine kavuşsun.

bakalım abi hayırlısı benzinli düşünüyor arkadaşım ama ben onu doğru yola çeviririm diye düşünüyorum

eğer fiyatı senin için uygunsa al derim dediğim gibi emniyet araçları daha bakımlı alır almaz acil masraf çıkarmaz sana

apocalipse' Alıntı:
ben bu gıdışle kesın alırım bı defender.. ama ne zaman ? hayırlısı ınsallah..

al al al al ;D tek kalmak kötü en azından iki araç olursak beraber dağ taş off road yaparız

Tarık bey selam
Bende sis farı almayı düşünüyorum sizin aracı görmüşken sorayım siz ne marka kullandınız ben ikisi delici ikisi yanlarıda aydınlatacak şekilde 4 adet almayı düşünüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri