86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,478
Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

merhaba,

Şnorkel için 120-150 € kabul edilebilir, makul bir rakam,Türkiye'de bulma şansı var mı? dışarıdan mı getirmek lazım. Bu arada şnorkel hakkında aklıma takılan bir şey var, emilen havanın sıcak olması yanma sırasında soğuk havaya göre daha iyidir, diye düşünürdüm. tam olarak böyle değil galiba?

Büyük lastik takmayı düşünmüyorum. Standart olması tercihim, bu durumda temiz bir W114-W115 bulursam taktırırm. 500TL-1000TL arası bulunur diye umuyorum.

teşekkürler,

Mustafa

Etiketler

Boya ve kaportadan çıkalı iki ayı bulmadı, paslanan yerlerin onarımı, kaliteli bir boya,döşeme vs. 3-4 bin arasında olur. Aracıma da snorkel takmayı düşünüyorum. Paslanmaz çelik saçtan eşi olmayan bir model tasarlıyorum, biraz zahmetli olacak ama uğraşmaya değer bence.
Hüseyin beyden snorkelin pilot kabinine ses yapıp yapmadığını sormak istiyorum.

soğuk - serin hava konusunda, kendi soruma, wikipedia'da bir açıklama buldum.

temel olarak, soğuk hava'nın yoğunluğu fazla olduğu için, eş birim hacim'da sıcak havaya göre oksijen açısından daha zengin olması sonuçta daha iyi yanma sağlaması gibi basit bir açıklaması varmış.

mustafa

mustafa wikipedia'dan aldigin aciklama yeterli ! ve gercek. dikkat edersin col gibi ulkeler mesela saudi arabistan ve avustralya 4x4 lerde 99% snorkel kullaniyor. dubai'de sel felaketi yasanmadigina gore dere gecisi icin snorkel takmiyorlar ;D

snorkel'i sana kibrisdan temin ederim. sadece tr'ye aktarma yolu bulman gerek,mesela kibrisda ogrenci arkadas veya tanidik varsa gerisi kolay. ben bu sekilde daha once gonderdim

mehmet abi, snorkel sesine gelince....mukemmel bir ses gelir ama zevk meselesi. tabii bizim G'ler sol direksiyon oldugu icin ses yolcu tarafinda daha cok yogun. motor guclu turbo dizel'de oldumu daha da guzel ses geliyor abi. ha,,, camlar kapali olunca hic ses yok

Arkadaşlar aracı ben aldım. Elimizde GD280 den çıkma kilitli diferansiyeller ve hidrolik direksiyon kutusu mevcut.. Ayrıca doch 318 V8 var.. Bu motor bu araca olur mu? Devir filan sıkıntı çıkarır mı?

Aracı alır almaz hemen işe başladık.. Hollanda dan gelen diffleri söktük. p.tesi kumlamacıya gidecek.. Eski diferansiyellerin oranına bakmadık ama yeni gelenler 44/9 çıktı..

göktug bey hayırlı olsun hele şükür ;D
bence siz bu calısmaları yeni bi sayfada acsanız daha güzel olur ne dersiniz mercedes sayfası canlanır hem ;D
bilmeyenlerede yapacak olanlarada ön ayak olursunuz
saygılar

valla mercedes hakkında fazla bilgim yok. bende öğreneceğim. ama arka aksları gördüm. kamyondan çıkma gibi ;D yeni sayfa konusunu değerlendirelim

Göktuğ bey yeni aracınız hayırlı olsun bencede yeni bir sayfa açsanız daha güzel olurdu

SON KONULAR - FORUM