85. Yılda 85 Metreye Soluksuz Dalacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,321

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
ODTÜ Sualtı Sporları sporcusu Devrim Cenk Ulusoy (34), cumhuriyetin kuruluşunun 85. yılı için 85 metreye tüpsüz dalarak dünya rekoru kırmayı hedefliyor.
İtalyan Umberto Pelizari’nin 1999 yılında kırdığı 80 metreyi geçerek, 85 metrelik rekoru Türkiye Cumhuriyeti’ne armağan edeceğini söyleyen sporcu, antrenmanlarına başladı. Ulusoy, rekor denemesini Antalya Kemer Tekirova’da 26 Ekim 2008 Pazar günü yapmayı planlıyor.

Büyük dalışa yakın takip
2 kilo 250 gram ağırlık kullanacak olan Ulusoy, 85 metredeki markayı kendisini bekleyen dalgıç gözetmenler eşliğinde alacak. Rekor denemesinde 45-65-85 metrelerde karışım gazlı üç tam ekipmanlı dalgıç, 10-20-30 metrelerde ise normal havayla bekleyen altı dalgıç bekleyecek.
Yüzeyde ise acil durumlar için suya girmeye hazır sekiz dalgıç bulunurken, iki acil doktoru, bir antidoping doktoru yer alacak. Toplam 35-40 kişinin eşlik edeceği Devrim’i, üç video kamera sualtında takip edecek. Bileğinden ipe bağlı olan Devrim, bir sorun olduğunda makara sistemiyle yukarı çekilecek.
Milliyet

Ynt: 85. Yılda 85 Metreye Soluksuz Dalacak

izlemek isteyenler için program

26EKM.jpg

ODTUSASDUNYAREKORUAFIS-SON-kucuk.jpg

Dalışta yeni rekor Ulusoy'un
Milli yüzücü Cenk Devrim Ulusoy, Cumhuriyet'in ilanının 85. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği serbest dalış dünya rekoru denemesinde, 83 metreye dalarak, yeni rekora imzasını attı.

Cumhuriyet'in ilanının 85. yıldönümünde 85 metreye dalarak, bu alanda İtalyan sporcu Ulberto Pellizari'ye ait olan 80 metrelik dünya rekorunu kırmak isteyen milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi açıklarındaki Üçadalar mevkisinde ikinci dalışını gerçekleştirdi.
İlk dalışında maske sıkışması sonucu burnunda kanama meydana gelen Ulusoy, ikinci denemesinde 83 metreye indi. 2 dakika 24 saniye su altında kalan Ulusoy, serbest dalış dünya rekorunun da sahibi oldu.
Rekor denemesini Dünya Sualtı Rekorları Konfederasyonu'ndan iki gözlemci de izledi.
Dünya rekoru kıran Cenk Devrim Ulusoy, sevincini antrenörü ve ekip arkadaşlarıyla birlikte denizin içinde şampanya patlatarak kutladı.
Ulusoy, ''Cumhuriyetimizin 85'nci yılında, Cumhuriyetimize vefa borcumu ödemek istiyordum. Bunu da dünya rekorunu Türkiye'ye getirerek kırmış oldum. Çok mutluyum'' dedi.
Ulusoy, sabahki dalışında şanssızlık yaşadığını, ancak bundan moralini bozmadığını, ikinci dalışta dünya rekorunu kırdığını sözlerine ekledi.
Ulusoy'un antrenörü Levent Ucuzol da, Cenk Devrim Ulusoy'un, dünya rekorunu kırmak için çok iyi hazırlandığını kaydetti. Ulusoy'un 26 gün boyunca Tekirova'da dalış yaparak rekor denemesine hazırlandığını anlatan Ucuzol, ''Dünya rekorunu kırdığımız için ülkemiz adına mutluyuz, gururluyuz'' diye konuştu.

NTV

Arkadaşilar böyle dalışla ilgili rekorlar duydukça bir TÜRK olarak gurur duyuyorum,bende 10 yıldır tüplü dalış yapıyorum ve bir rekor denemesi yapmayı düşünüyorum ,düşünüyorum diyorum çünkü riskli ve iyi bir çalışma ,iyi ekipmanlar ve teknik destek lazım buda maddiyat ile oluyor bunu yapabilmem için ciddi sponsorlara ihtiyacım var ve ilgilenen olursa lütfen bana msj atsın . Rekordan kısaca bahsedeyim,dalış karışım gaz ile yapılıyor şu anki rekor 318,25 metre Numo Gomese ait benim amacım 320 metreye inmek bunu başarabilecegimede de inaniyorum,şu an sadece kondisyon tutabiliyorum sponsor bulup maddi engelide aşabilirsem rekor TÜRKİYE 'nin olacak. bu rekoru izlemek isteyenler youutube dan izleyebilir 318,25 meters Numo Gomes yazarsanız izleyebilirsiniz. Herkese bol maceralı,yeşil dogalı,mavi denizli temiz havalı günler dilerim

devrim'e başarilar diliyoruz.inşallah saqsaqLim rekorunu kırar ve qeListirir..
şimdiden tebrikLer..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR