8. Fatsa 4x4 Şenlikleri (12-13 Haziran 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 99
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,561
Ynt: 8. Fatsa 4x4 Şenlikleri (12-13 Haziran 2010)

Merhaba !
Konu başlığına, Karadeniz ile ilgili güzel görüntüler beklentisiyle girmiştim. Anlatılanlardan yaşananları tam olarak anlayamasam da, tahmin edebiliyorum. Maalesef bunlar bu ülkenin gerçeği. Selamlar.

Etiketler

Evet.. ne bu organizasyonu büyük özverilerle hazırlayan arkadaşlar nede katılan arkadaşlar kimse böyle bir sonucu hak etmemiştir orası kesin .. sanırım hepimizın bu üzücü durumdan dersler çıkarması ve gelecekte yapacağımız benzer organizasyonlarda bu ihtımalleri gözönüne almamızı gerektirecektir...

mrb.bizde TROFF(trabzon offroad)kulübü olarak oradaydık. başlangıçta herşey mükemmeldi ama yaylaya çıkan konvoyda bu felaketin sinyalleri aslında verilmişti.konvoy içinde genç arkadaşların kullandığı abuk subuk araçlar.hele hele o kornasına defalarca en içten dileklerimle küfürler savurduğum araç vs. bu felaketin olacağının habercisiydi.bunların önlemi alınabilirdi ama alınamadı.hertürlü olumsuzluk bir kenara, ordaki yetkili arkadaşların ilgisine çok teşekkür ediyorum.bizi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştılar.bu çabaları bile 700km yi karşıladı.iyiki gitmişiz.hernekadar organizasyon yarıda kesilsede herkes bişekilde günü eğlenceli tamamladı......haa unutmadan bu arada bir trabzonlu olarak şunu söylemek istiyorum.yüzlerce insanın arasında mermi atılmaz.hele hele alkol alındıktan sonra hiç atlmaz.bu kültürü bilmeyen yaratıklarada en içten küfürlerimi sunuyorum...burda böyle yazmak istemezdim ama sabah 5 ten itibaren o iğrenç küfürleri saydıran delikanlı beni delirtti...herkese sevgiler...

herkese selam diyerek başlamak istiyorum,bu yorumları okuduktan sonra bir, iki bişeylerde ben yazma ihtiyacı duydum.yazıcaklarım bazı kişileri rencide edebilir kusura bakmasınlar.yorum yazan arkadaşların hepsine katılıyorum ve üzerine devam edeiyorum.fatsa doğa sporları derneğinin kamp alanı içerisinde bir gurup vardı buda tam kamp alanı ortasında idi hiç bir misafir onlara müdahale etmedi etselerdi başlarının ağrıyacağını biliyorlardı.her neyse bu gurup sabahın erken saatlerine kadar fatsa alternatif doğa sporları derneği kulubü yöneticileride ara sıra iştirak edip eylenceye katıldılar sağolsunlar.dabruka çalıp avaz avaz türkü ,nara attılar daha sonra sabahın erken saatlerinde gün ışırken bu gurupla aybastılı gençler biri birlerine girdiler ve olay büyüdü gitti.hadi kavgayı bırakalım senin çeşitli illerden misafirlerin gelmiş sabaha kadar uyutmuyosun buna engel olacak hiçbirşey yapmıyosun olacak şey değil bu insanlar kilometrelerce yoldan gelmişler uykuya dinlenmeye ihtiyacı var.burada anlatmak istediğim ev sahipleri ve misafirler bence olayı ev sahipleri başlattı misafirler madur oldu.güvenlik kuvvetlerini eleştirdik durduk bizler sporcu ve medeni insanlar olarak bir arada sukunet içinde olamıyorsak emniyet güçleri ne yapsınlar daha çok bahaneler ve şeyler söyleyebiliriz.ama herşeyin sınırı vardır adabı vardır alkol içmeninde eylenceninde bunların olmadığı yerde bundan sonra yokum herkese kolay gelsin herkes nerede yanlış yaptığını düşünsün ve yargısını ona göre yapsın. teşekkürler .

bütün hayallerimiz suya düştü.. bizi bi kenara bırakalım çok uzaklardan gelen misafirlere çok ayıp oldu.. bu olayın yetkililerinden klüp başkanlarına kesinlikle çok büyük özür borçlular.. bunun olmasını onlarda istemezlerdi ama tek sorunumuz güvenlik ti o da çok geç kaldığı için iş işten geçmişti... bunları yazdığım için bende çok özür dilerim.. inşallah bir dahaki etkinliklerde yasmamasını umarım... saygılarımla.....

yaşananlar gerçekten üzücü herkes bir kaç tane kendiniz bilmezden bahşediyor ama orada 2000 e yakın insan vardı ve tatsızlık çıkaran çok olsun 5-10 kişi vardı bunları aranızda halledebilirdiniz biz sivas grubu olarak çok ama çok üzüldük ama yinede tüm karadeniz halkına organizasyona teşekür ederiz
oyunlar yapılsaydı çok ama çok güzel olucaktı
ayrıca biz dönüş yolunda çok eğlendik :smiley:

neyse yaa olan oldu bidahada olmaz inşallah....bu çekilen fotolar biyere atılacakmı?benim aracın uçan fotolarını arıorum.onlarca insan çekti ama ben çekemedim doğal olarak uçuodum:smiley:))hani parkurun karşısında bi zıplama rampası vardı.hatta pazar günü oraya pazar kuruldu. işte orda cumartesi akşam üstü bulunan arkadaş varsa bi terrano ve bide terios zıplıodu. o fotolardan varsa yollamanızı rica ediorum. emirsozen@hotmail.com mail adresim. inanın dört gözle bekliorum:smiley:)))

bu konuyu sitede zannediyorsam ben duyurdum.inanın herkesten çok sıkıldım.bu sene 4. defa katılmıştım .ama bundan sonra benin içinde perşembe yaylası bitti.römork peşimde yarışacağımız araç üzerinde yaklaşık 800 km gidiş dönüş yol katettim.yaptığımız masraf çektiğimiz yorgunluk ve sıkıntı da cabası.söylenecek çok şey var ama burası yeri değil.yetkililerden ricam bu şenlik yerini kendi kontrolleri altında daha aşağılarda başka bir yere taşısınlar.birdaha da orada bu tip bir şenlik düzenlemesinler.sorun perşembe yaylası mıdır bilemiyorum. olayların tam sebebi nedir onu da bilemiyorum. ama olaylar sonucunda yaşananlar gerçekten çok çok üzücü ve düşündürücü.birdaha o kalabalığı kimse biraraya getiremez. can ve mal güvenliği sebebi ile başka bir güzegahtan fatsa ya dönerken yarışın yapılacağı alanda ki esnaf ile konvoy dur kalk esnasında sohbetlerimiz oldu.onlarca esnaf yüzlerce kilo eti döneri meşrubatı vs. satamadı.hepsi olayları çıkaranlara lanet okuyordu.onlarca defa kendi adlarına özürlerini ilettiler.bence çevre için çok büyük getirisi olan bir organizasyona son defa katılmış oldum .benim gibi düşünen onlarca araç sahibi arkadaşım var. olaylar karadeniz insanımıza ve misafirperverliğine hiç yakışmadı.bu arada benim bu başlık altında duyurumu görüpte şenliğe katılan olduysa kendilerinden çok özür diliyorum.daha ne diyeyim çok doluyum. hayırlısı olsun diyorum.

azmi timur dostum ben buradan senin mesajınla duydum ve perşembe yaylasına gittim giderkende 4 araç ve 8 kişi idik orada kiler orda kalsın seninle tanıştık sohbet ettik gece orda yattık mangal yaptık rakı içtik biz eğlendik kmise seni herhangi bir sebebten suçlayamaz özür de dileme gerek yok bence
selamlar

SAMSUN OFFROAD KULÜBÜ RESMİ AÇIKLAMASIDIR........

12 Haziran 2010 Cumartesi günü Fatsa 'da toplanan yüzlece offroadsever Çamlık Mevkiinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltı sonrası Atatürk Anıtı'na çelenk koyan offroadseverler buradan Kumru ve Korgan ilçelerini de ziyaret ederek Aybastı Perşembe Yaylası'na ulaştılar..

Etkinliğe Karadeniz Offroad Birliği olarak katılan SAMOFF ,Karabük Offroad Kulübü,Sinop Offroad Kulübü,Ayancık Offroad Ekibi,Ordu Offroad Kulübü,Giresun Offroad Kulübü,Trabzon Offroad Kulübü Ardeşen Ruba Doğa Sporları Kulübü,Ladik Offroad Kulübü ile birlikte etkinliklerde yer aldı.Ekipler Aybastı yolu üzerinden Perşembe Yaylasına ulaştıklarında ilk sıkıntıyı kamp alanında yaşadılar..

Geçen yıl düzenlenen Şenlik'te aşırı alkol alan ekiplerin sözlü ve fiili tacizine maruz kalan ekipler bu yıl kendileri için ayrılan özel alana araçları ile sokulmak istenmedi.Karavanları ve araçları dışarıda bırakılarak kamp alanına sokulmak istenen ekiplere Aybastı Belediye Başkanı daha sonra müsade ederek tatsızlık yaşanmasını engelledi..

Gece ise kamp alanında silah ve maytap atılması Fatsa Cip ve Doğa Sporları kulübü yöneticileri tarafından engellendi.Ancak buna rağmen gerek kamp alanı dışında gerekse kamp alanı içine giren Kulüp üyesi olmayan kişiler tarafından atılan silahlar sabaha kadar kamp sakinlerini rahatsız etti.Alkolünde etkisi ile çevreye rahatsızlık veren kendini bilmez insanlar daha sonra Pazar günü yaşanan olayların fitilini ateşlemiş oldu..

Pazar sabahı erken saatlerde alkollu gruplar arasında sözlü sataşma ile ortaya çıkan olaylar durmak bilmedi.Güvenlik güçlerinin olmaması ve zamanında müdahale edilmemesi olayların büyümesine ve darp olayları yaşanmasına sebep olmuştur..

İlerleyen zaman karşı durmayan olaylar sonunda ekipler can güvenlikleri olmadığı için Pazar günü yapılacak etkinliklere katılmama kararı almıştır.Güvenlik sebebi ile Aybastı ilçesinden geçirilmeyerek Korgan üzerinden evlerine dönmek zorunda kalan ekipler 2.rezaleti de burada yaşamış oldular..

Her yıl binlerce insanın yüzlerce cip sahibinin katılımı ile gerçekleşen Fatsa Cip şenlikleri tam bir rezalet içinde bitmiş oldu.Alkolünde etkisi ile kendini bilmez insanların sebep olduğu olayların acısını yüzlerce kilometre yol gelerek etkinliklere katılmak isteyen GERÇEK offroadseverler yaşamış oldu.Yarış arabalarını römorklar ve kamyonlar üzerinde Aybastı yolu üzerinden getiren kulüpler dönüşte yayla yolunu kullanmak zorunda bırakılarak araçları yol boyunca hasar görmüştür..

Bu olaylara sebep olan kişileri ,olayları yatıştırmamaktaki beceriksizlikleri ile yerel yöneticileri,Güvenliği sağlayamayan Güvenlik Güçlerini şiddetle kınıyor,bir daha bu etkinliğe katılmayacağımızı SAMSUN OFFROAD KULÜBÜ olarak açıklıyoruz.

sinanyegin' Alıntı:

12 Haziran 2010 Cumartesi günü Fatsa 'da toplanan yüzlece offroadsever Çamlık Mevkiinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltı sonrası Atatürk Anıtı'na çelenk koyan offroadseverler buradan Kumru ve Korgan ilçelerini de ziyaret ederek Aybastı Perşembe Yaylası'na ulaştılar..

Etkinliğe Karadeniz Offroad Birliği olarak katılan SAMOFF ,Karabük Offroad Kulübü,Sinop Offroad Kulübü,Ayancık Offroad Ekibi,Ordu Offroad Kulübü,Giresun Offroad Kulübü,Trabzon Offroad Kulübü Ardeşen Ruba Doğa Sporları Kulübü,Ladik Offroad Kulübü ile birlikte etkinliklerde yer aldı.Ekipler Aybastı yolu üzerinden Perşembe Yaylasına ulaştıklarında ilk sıkıntıyı kamp alanında yaşadılar..

Geçen yıl düzenlenen Şenlik'te aşırı alkol alan ekiplerin sözlü ve fiili tacizine maruz kalan ekipler bu yıl kendileri için ayrılan özel alana araçları ile sokulmak istenmedi.Karavanları ve araçları dışarıda bırakılarak kamp alanına sokulmak istenen ekiplere Aybastı Belediye Başkanı daha sonra müsade ederek tatsızlık yaşanmasını engelledi..

Gece ise kamp alanında silah ve maytap atılması Fatsa Cip ve Doğa Sporları kulübü yöneticileri tarafından engellendi.Ancak buna rağmen gerek kamp alanı dışında gerekse kamp alanı içine giren Kulüp üyesi olmayan kişiler tarafından atılan silahlar sabaha kadar kamp sakinlerini rahatsız etti.Alkolünde etkisi ile çevreye rahatsızlık veren kendini bilmez insanlar daha sonra Pazar günü yaşanan olayların fitilini ateşlemiş oldu..

Pazar sabahı erken saatlerde alkollu gruplar arasında sözlü sataşma ile ortaya çıkan olaylar durmak bilmedi.Güvenlik güçlerinin olmaması ve zamanında müdahale edilmemesi olayların büyümesine ve darp olayları yaşanmasına sebep olmuştur..

İlerleyen zaman karşı durmayan olaylar sonunda ekipler can güvenlikleri olmadığı için Pazar günü yapılacak etkinliklere katılmama kararı almıştır.Güvenlik sebebi ile Aybastı ilçesinden geçirilmeyerek Korgan üzerinden evlerine dönmek zorunda kalan ekipler 2.rezaleti de burada yaşamış oldular..

Her yıl binlerce insanın yüzlerce cip sahibinin katılımı ile gerçekleşen Fatsa Cip şenlikleri tam bir rezalet içinde bitmiş oldu.Alkolünde etkisi ile kendini bilmez insanların sebep olduğu olayların acısını yüzlerce kilometre yol gelerek etkinliklere katılmak isteyen GERÇEK offroadseverler yaşamış oldu.Yarış arabalarını römorklar ve kamyonlar üzerinde Aybastı yolu üzerinden getiren kulüpler dönüşte yayla yolunu kullanmak zorunda bırakılarak araçları yol boyunca hasar görmüştür..

Bu olaylara sebep olan kişileri ,olayları yatıştırmamaktaki beceriksizlikleri ile yerel yöneticileri,Güvenliği sağlayamayan Güvenlik Güçlerini şiddetle kınıyor,bir daha bu etkinliğe katılmayacağımızı SAMSUN OFFROAD KULÜBÜ olarak açıklıyoruz.
tamamı ile görüşlerinize katılıyorum Sinan Bey...

boyle bir olayda, guvenligi saglayip, senligin devam etmesini hedef olarak gormesi gereken resmi guclerin, isin kolayina kacip oraya misafir gelmis yuzlerce insanida hice sayarak tum etkinligi iptal edip cezayida gelen misafirlere cikartmasi inanilir gibi degil. O yoneticiler o koltuklarda oturmamali gorevlerini yapabilenlerle degistirilmeli. Her icip rezalet cikarilan yerde organizasyon iptal edilseydi bu ulkede organizasyon yapilamazdi.

sinanyegin' Alıntı:

Sinan bey yazımdada belirtiğim gibi şahsım olarak o kadar utanç duydumki, tam bir rezillik idi, kulübünüz olarak sizleri her zaman taktir etmişimdir, bu işi hakkı ile gerçekten tam yapıyorsunuz, Allah yolunuzu açık etsin, başarılarınızın devamını diliyorum.

Değerli arkadaşlar şenliğimizde yaşanan tatsız olaylardan dolayı pazar günü yapmayı planladığımız offroad oyunlarını yapamadık. Bizimle birlikte olan arkadaşlarımızda bu etkinliği yapmak istemediler. Sizler bizim davetimiz üzerine onca yoldan geldiniz. Bizler sizleri bu şekilde geri gönderdiğimiz için son derece üzgünüz.Burada yapılan yorumları takip ediyorum. Sağ olsun bazı arkadaşlarımız bu tatsızlıkların nereden çıktığını bildikleri halde bizi suçlu göstermeleri bizleri son derece kırmıştır. Bizler bunu hak ettiğimizi düşünmüyoruz. Biz bu şenliği tek başımıza yapmadık Bu şenlik kapsamında sadece Pazar günü yapılacak olan offroad oyunlarından biz sorumlu alacaktık. Arkadaşlar bundan sonra yapacağınız etkinliklerde haber verdiğiniz takdirde Fatsa Jeep Doğa Sporları Derneği olarak her zaman yanınızda olacağız. Fatsa Jeep ve Doğa Sporları Derneği Yönetim kurulu üyeleri olarak yaşanan bu tatsızlıklardan dolayı sizlerden özür diliyoruz. İlerleyen zaman için de basın açıklaması ile yaşanan olayları nedenlerini kamuoyu ile paylaşacağız. Selamlar

bence daha kimse gelmez jeep şenligine ordu da fasılda bitti kimse gelmez gelen yine dayak yer gider en iyi şenlik arkadaşlarla grup şenligi ormanlarda cekilen gezidir bence

Kalbi 4x4 sevgisiyle dolu,bu çamura bir şekilde bulaşmış tüm DOST,lara geçmiş olsun diyorum,binbir emek ve özveri ile başlanmış organizasyonun,böylesine amatör bir kafa, ve düşüncesiz, vede seviyesiz bir şekilde boykot edilmesi,elbette çok üzücü,alkol maalesef böyle birşey şişede durduğu gibi durmuyor,burası bizim bağımız ne istersek yaparız mantığı ile maalesef işler sonunda böyle oluyor,halbuki türk insanı misafirperverdir,gelen misafiri kendi yatağında yatırır rahat etsin diye,üzülmeyin dostlar birgün herkes şapkasını çıkarıp önüne koyar ben nerde hata yaptım diye,sadece eğlence olsun diye üç beş arkadaşın başlatmış olduğu bu tarz etkinlikler, sonunda kendini bilmezler yüzünden büyük organizasyonların iptali ile son bulabiliyor, İSOFF,un şenlikleride böyle başlamıştı, yıllarca bolu sebende ve ercova,da çok güzel organizasyonlar yapılmış, ve en sonunda ateşli silahlar ve aşırı heyecan oradaki etkinliklerinde sonu olmuştur,bizler aslında çok şey istemiyoruz sadece bir arada olmak tanışmak ve muhabbete dahil olmak istiyoruz,büyük toplulukları bir arada tutmak zordur,hepimiz aynı havayı soluyoruz aynı dili konuşuyoruz ama,maalesef içimizdeki heyecanı yenemiyoruz,bin kere düşünüp bir kere hareket etmemiz lazım, bunu yapabilirsek,daha iyi organizasyonlarda bir arada olabiliriz diye düşünüyorum, herkese tekrar geçmiş olsun diyor,emeğe saygının sürmesini temenni ediyorum,daha büyük organizasyonlarda buluşmak dileği ile, SEVGİLERİMLE.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR