Ozkanbaran
Özkan
Karavan Dostları,
Öncelikle vereceğiniz kıymetli bilgiler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Benim öğrenmek istediğim konu şu;
Saygılar.
Öncelikle vereceğiniz kıymetli bilgiler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Benim öğrenmek istediğim konu şu;
- Karavancılığa artık bayağı ısındım ve bütçemi hazırladım bir çekme karavan almak üzereyim. Bu karavanı yurt içi ve yurt dışı tatillerimde kullanmak istiyorum. Bütçemle ancak bakımlı 2.el Avrupa karavanlar alabiliyorum. Ancak her satıcı 750 altı diyor ancak internette baktığımda aynıları yabancı sitelerde 850-900 vs kg çıkıyor.
- Bizim ve diğer gümrüklerde neye bakılıyor?
- Türkiyedeki Avrupa 2. el karavanların büyük çoğunluğu deprem sonrası girmiş ve 750 kg üzeri, hiç bir belgesi olmadığı için istensede tescil edilmesi mümkün değil. Ancak millet bu karavanlara 750 kg altı diyip trafikte kullanıyor. Sizlerin engin tecrübenizde bu tür bir karavan ile karışılan kazalarda sonuç ne oluyor aracın sigortası bunu karşılıyor mu bu tarz hiç bir vakka ile karşılaştınız mı?
750 kg üstü ama hiç bir kaydı yok esasında yollarda bunu kontrol eden de yok. yalnız çeki demirine bakılıyor. Bu kaydı olmayan ve aynı zamanda satıcından adi bir alım satım protokolü ile alınan karavanlarla yurt dışına çıkılabiliyor mu?
- Avrupada gezerken kontrol ediliyor mu?
- Sonuç olarak ben avrupa 2. el 750 kg üzeri (850-900 kg gibi) hiç bir belgesi olmayan bir karavanı alsam yurt içinde ve yurt dışında bir sıkıntı yaşarmıyım. Yoksa kalitesi tartışılan faturalı vs bir yerli karavan mı alsam?
- Ayrıca bu türk çekme karavanlar basit bir protokolle mi alınıp satılıyor? Noterden alım satımını yapsam olmaz mı?
Saygılar.