750 Kg Altı Çekme Karavan Için Yurtdışında Plaka Zorunluluğu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan merdogdu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,951

merdogdu

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Çok değerli dostlar.
750 kg altı çekme karavanım ile ay sonu avrupaya seyehate çıkacağım. Bilindiği üzere Türkiye de 750 kg altı karavan için plaka zorunluluğu yok. Avrupaya gidişte 750 kg altına plaka takma zorunluluğu var mı? bu konuda bilgisi ve tecrübesi olandan acilen bir destek bekliyorum. teşekkürler
 



Plaka zorunluğu yok derken, çekici aracın plakasını taṣır demek istiyorsunuz sanırım.

Türkiye’de geçerli olan plaka durumu Avrupa’da da geçerli olur. Aynı durum karavanın ağırlığı için de geçerli. Herhangi bir kontrolde karavan 750 kilonun üzerindeyse sorun yaṣayabilirsiniz.

Hollanda da 750 Kilonun altındaki çekme karavanların durumu Türkiye’deki duruma benzer. Çekici aracın plakasını taṣırlar.Hollandalılar böyle bir karavanla Türkiye dahil tüm Avrupayı gezerler.
 

 

Çok farklı görüşler var. Çekme karavan 750 kg altı olduğunda aracın aynı plakasından karavana da takmalısın diyenler var. İyice şaşırdım ne yapmam gerektiğini. en kesin bilgiyi de nerden alacağımı bilmiyorum.
 

SON KONULAR - FORUM