54 Willys Kupası-proje İçin Think Thank

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maziwillys Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,341

maziwillys

Ana Kamp
değerli dostlar bir önceki başlıktan hatırlarsanız resimdeki willysi almıştım. aracın mekanik aksamı iyi. ancak kupanın kaporta boya yapılıp kabinin çıkarılıp ön siperin orjinale döndürülmesi gerekiyor. bu şekilde kesip biçmektense bir kupa mı alsam acaba ? tabi bu kupayı orijinal bir şekilde temin etmeyi düşünmüyorum. şöyle bir baktım onlar bana tuzlu gelir. anadoluda motoru iç aksamı olmayan ancak sağlam kupaya sahip bir araç varsa direkt onu mu alsam? bu arada elinde böyle bir kupası olan var mı. fiyatı ne kadar?

DSCN6417.JPG

20140927_113005.jpg

Etiketler
Ynt: 54 Willys Kupası-proje İçin Think Thank

Arkadaşım,bu kupa biraz zor bulunur.Bulacağın da zaten bundan farklı olmaz.Aslında o kupa yapılır.Daha önce bu işlerle uğraşmamış olan insanlar biraz ümitsizliğe kapılıp benzer arayışlar içine girerler.Bak hemen aşağıda "MB" yapımı başlığı ile Aydın'dan Yılmaz Ustanın bir konusu var.Dikkat edersen o kupa hemen hemen sıfırdan elde yapılmış durumda.
Benim tahminim sizin jeepin taban sacları değişecek durumda olabilir.Yanların ise büyük olasılıkla etek kısımlarda çürük çıkar.Onlarda tamır olur.Ancak bu iş rasgele biryerde pek olmaz.Yılmaz ustayla bir görüşün.Aydın bölgesi bu iş için bir potansiyele sahip.
Willys bölümünü tekrar inceleyin.Ağır bakımdan geçmiş jeepler ile ilgili birtakım konuları göreceksiniz.Gerekirse o araçların sahipleriyle ayrıca görüşüp bilgi alırsınız.Fakat jeeplerle çalışan,bu konuda tecrübeli ustalara yönelmenizi öneririm.
Ben sizi orijinale yönelik bir toplama düşünüyorsunuz diye ön siper ve arka kapak konusunda uyarmak istemiştim.Ancak siz mevcut haliyle kullanmak niyetinizi belirtince daha fazla birşey söylemek gereği duymadım.
Siz şimdi orijinal görüntüsüne dönük bir çalışma düşünüyorsanız bir ön siper ve bir de arka kapak araştırın.Gerisi becerikli bir jeep ustası elinde hallolur.
Ancak niyetinizi kesin belirleyip ona göre önce eksikleri listeleyip bunları yavaş yavaş temin etmeniz gerekir.Yapım işine ondan sonra başlayın derim.

merhabalar hocam,
böyle bir şey düşünmemin nedeni aracın toplanmasını daha ucuza getirme isteğidir. aracın kaportası sağlam aslında. iki yerde çürük var. onun dışında pas var. ama dediğiniz gibi bundan daha sağlamını daha ucuza alamayız herhalde. şu anda öncelikli olarak bir benzin deposuna ihtiyacım var.

face book 2 el sayfasında vardı sanırım bir bakın :smiley:

Benzin deposunu eski ve çıkma olarak almayın.Ankara ve İstanbul'da öteden beri jeep parçası satan yerler var,oralardan yeni olarak araştırın.Yerli üretim dahi olsa yenileri bir zamanlar vardı,sanırım yine bulunabilir.Unutmayın bu depolara kaynak yapmak çok tehlikeli ve ancak çok az kişi özel yöntemler uygulayarak kaynak yapıyor olacaktır.Lehim ise tat vermiyor ve ya ayrılıyor veya lehimin kendisi çatlıyor.Eski depo size çok zahmet verir ve sonunda yine başladığınız yere dönersiniz.
Kaportadaki lokal çürükler fazla sorun olmaz.Pas ise zaten olmasa bile boya için zımpara edilecek işte o zaman temizlenecektir.Ancak derine işlemiş yerleri kaportacı zaten tamir eder.

seyit' Alıntı:
Benzin deposunu eski ve çıkma olarak almayın.Ankara ve İstanbul'da öteden beri jeep parçası satan yerler var,oralardan yeni olarak araştırın.Yerli üretim dahi olsa yenileri bir zamanlar vardı,sanırım yine bulunabilir.Unutmayın bu depolara kaynak yapmak çok tehlikeli ve ancak çok az kişi özel yöntemler uygulayarak kaynak yapıyor olacaktır.Lehim ise tat vermiyor ve ya ayrılıyor veya lehimin kendisi çatlıyor.Eski depo size çok zahmet verir ve sonunda yine başladığınız yere dönersiniz.
Kaportadaki lokal çürükler fazla sorun olmaz.Pas ise zaten olmasa bile boya için zımpara edilecek işte o zaman temizlenecektir.Ancak derine işlemiş yerleri kaportacı zaten tamir eder.
bir tane hurdaya ayrılmış cj5 deposu buldum. içime sinmedi. konya sanayinde depo yapan yerler varmış. ama ne derece sağlıklı olur bilemiyorum. istanbuldan sordum, 370 tl dediler hocam. olmazsa alırım ordan.

yaman jeep veya tar oto ile görüştünüzmü. Çok pahalı olmasa gerek sıfırı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri