5 Vitesli Arazi Şanzımanı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adrenalin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,164

Adrenalin

Articulation Freak
Yer
istanbul
Selamlar,

4 ileri manuel olan NP435 şanzumanımı 5 ileri vitesli bir versiyon ile değiştirmek istiyorum. Tabii bunların en güzeli NP4500 ancak ülkemizde bulunuyor mu bu şanzuman? Alternatif bir şanzuman var mıdır?

saygılar,

Etiketler

Ynt: 5 Vitesli Arazi Şanzımanı ?..

BaXSeS' Alıntı:
arac bılgılerınızı verırsenız sıze yardımcı olabılırım motor cc hp vb.

aracım 1976 model dodge power wagon (w200) üzerinde 318 V8 olması gerekiyordu aslında ama bir önceki sahibi sökmüş ve düz 6 dodge makinesi koyumuş (slant6). NP435 4 ileri şanzuman var, ön dana 44 arka dana 60 HD (4.11), arazi şanzumanı NP205. projelerim arasında 318 bir V8 ve mümkün olabilirse NV4500 5 ileri daha doğrusu amerikalıların overdrive dediği son dişli oranı 1:1 yerine 1:0.75 filan gibi bir şanzuman koymak. ilginize Teşekkürler

BaXSeS' Alıntı:
arac bılgılerınızı verırsenız sıze yardımcı olabılırım motor cc hp vb.

hmm.. bi de motor çift boğaz karbüratör, üst kapak 1.2 mm taşlanmış, sübaplar backcut yapılmış, parlatma ve manifold eşletşrimeleri yapılmış (blueprint) elektronik ateşleme ve fan elektrikliye çevrilmiş şekilde yaklaşık 130 - 140 beygir civarındadır diye tahmin ediyorum

şanzımanın modelini verebilirseniz öncelikle bir araştırmak isterim.... umarım yanlış anlamazsınız zira mevcut şanzumanımı çok beğeniyorum.. neredeyse tüm kaya tırmanıcıları sağlamlığı sebebi ile NP435 kullanıyor... kafamda tek bu tanıma uyan NV4500. 1. vites oranı 6.35 gibi çok düşük bir oran..bu benim için olmazsa olmaz bir özellik.... sizin önerinizi alabilir miyim?

sıze sanzımanın modelını soyleyemem o bende bır sır olarak kalsın ama teknık verılerını vereyım

1=6.35
2=3,60
3=2,14
4=1,41
5=1,00
R=5,82

sanzımanın kendı devırlerı bunlar ama bana dersenki arazi bu oranları dahada yukselt veya dahada dusur onuda yaparım elımde serı ve agır olmak uzere ıkı cesıt arazı sanzımanıda var hemde bol mıktarda sıfır hıc kullanılmamıs ıstersen 4x4 sıstemı bıle var dahda agır yapabılırım sen bana off road ıcın ıstıyorsun gıbı geldı eger masraftan kacmaz ıcın senın soyledıgın sanzıman modellerınden daha uygun ve bol parcalı sanzımanlarım var benıa rar ısen daha detaylı bılgı verırım sana ve dıger tum arkadaslara

Hmm.. sanırım bu bir eaton .... yine de markası sır olarak kalabilir :smiley: ... Bu arada 5 vitesli şanzuman tercih etme sebebim son dişli oranının 1:075 gibi düşük devirli olmasıdır. Yeni nesil dodgelerde kullanılan Eaton lar 5 vites ama son dişli oranı 1:1 yani mevcut şanzumanım ile aynı. Ben hem ağır arazi şartlarında kullanmak için kısa birinci vites asfalt kullanımında da nispeten makul devirlerde gidebilmek için uzun 5. vites oranlı sağlam bir şanzuman arıyorum ve NV 4500 den başka bulamadım... Benim şanzumanım da son dişli (4.vites) olmadığından dişli oranı ile de oynanamıyor. Mevcut durumda 4.88 olan diferansiyel oranımı 4.11 ile değiştirerek ortalama bir oran elde ettim... hem 90-100 giderken 2600 devirde olabiliyorum hemde arazide 4lo ya takmadan bile 1. viteste ağır devirde ilerleyebiliyorum. Yine de 5. vitesi 1:1 den farklı bir opsiyonunuz varsa duymak isterim. Sizi arayabilirm ancak telefon numaranızı göremedim...
Bu arada bir dükkanınız, atölyeniz var mıdır yoksa amatör olarak mı konu ile ilglileniyorsunuz?

ilginize teşekkürler...

bir degil baya atolyem var amator olarak degıl professıonel olarak ugrasıyorum takacagım sanzıman eaton degıl aynı zamanda askam yanı halk dılıyle dodge yetkılı servısıyım motor rrevızyon da var baya bır ısyerım var sukurler olsun dedıgın eaton sanzımnın fıyatı cok yuksek ve agır devırlerı oyle goruksede deneyıp taktıgında ıstedıgın sonucları elde edemıyorsun ben denedım sen surat ıstıyorsan surat ıcın de agır yol ıcınde tek yapman gereken aracı bana getırmek ve arazı sanzıamnı ıle beraber degıstırmek eger aracın arazı sanzımanı ıle beraber degıstırır ısek ıstedıgın sonucu alırsın garantı verebılırım senın dedıgın o yontemlerle cok masrag ve ugras gerektır bana ulasmak ıstersen 05468560603 beklerım ıllakı alısverıs yapacak degılız tanısmamızda yeterlı olur saygılarımla

çok çok sevinirim... zira bir iki işlem var ilk etapta yaptırmak istediğim. 1. NP205 arazi şanzumanım 4lo yani düşuk devirde vitesten atıyor... kolu ayırıp denediğimde ön dişlinin kurtulduğunu gördüm. Bir bakmak lazım... Motorum 4 derece sola yatık duruyor, takozlardan düzeltmek gerekli ancak arka takoz (şanzuman tarafı) da ayarlanmalı... bu kadar ellemişken baskı balatayı da değiştirmek isterim.. gerçi problem yok gibi ama... en iyisi bayramdan sonra sizin atölyenize getireyim.. üzerinde bir konuşalım.. gerçi p.tesi ararım ama yeriniz nerededir acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR