5 kapı vitara hakkında genel bilgi 1996 dan sonraki kasalar için

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cincır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,710
C

cincır

Ziyaretçi
Merhabalar ismim Ömer 27 yaşındayım özel bir şirkette elektronik teknisyeni olarak çalışıyorum Bolu-Mengen'de yaşıyorum sizlerden vitara nın 1996 dan sonra üretilen hava yastıklı olan 1.6 glx ve jlx modeli hakkında genel bir bilgi istiyorum.Şimdiye hep kadar binek kullandım ama bir suzukim olsun istiyorum 2.el araç ilanlarındaki araçlar genelde 200-250bin km ve üzerinde 150bin yapmış araçların çoğunda motor yapılmıştır şeklinde bilgi yer alıyor sizce +prim yapmak için göz boyama mıdır yoksa 150-250bin km arası kullanım ömrü müdür?Üreticinin verdiği ortalama motor ömrü nedir.Kozmetik olarak beğendiğim aracın arazi özelliklerini pratik olarak nasıl test edebilirim yada aracın hangi kısımlarını dikkatli incelemeliyim kontrol edilmesi gereken detaylar varmıdır.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 5 kapı vitara hakkında genel bilgi 1996 dan sonraki kasalar için

Motor ömrü motor etrafındaki ıvır zıvırın (soğutma ve yağlama sistemlerinin parçalarının) ömrü kadardır. Tabi lpg takılır, subaplar bir süre sonra bozulur (60-100bin km tahminen), motor yaptırdık derler. Böyle seyleri motor ömrünün sonu olarak saymazsanız motorun ömrü oldukça uzundur. Duruma göre tahminen 300-500bin km gider. Günün birine mesela yağ pompanız bozulur, motor yağsız kalır, motorun ömrü orda biter. Rektefiyeye gider, ikinci ömrü başlar... Bu mantıkla da motorun ömrü onu kullandığınız kadardır, ya da yedek parçalarını bulabildiğiniz son gün hangi tarihse artık.

Ynt: 5 kapı vitara hakkında genel bilgi 1996 dan sonraki kasalar için

yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR