bu elinden is gelen birinin yapabileceği bişey değil. katlanır metal jonstruksiyon... benzer yakın seyler olabilir ama bu cok farklı
Evet tabii çok teknik muayeneden bile geçer motokaravana çevirmeden
Teşekkürler
Oktay Bey konuya ilginize ben teşekkür ederim.
Sayın Bberksan bana konuyu biraz açma olanağı verdiniz, teşekkürler. Elinden iş gelen herkes yapabilir derken abarttığımı biliyorum. Ama okuyucunun dikkatini çekmek için biraz abartmak bazen iyi oluyor.
Videoyu dün Alman karavan forumda gördüm ve dikkatimi çekti. Özellikle ilginç bulduğum yönü, donanımın iyi düşünülmüş, planlanmış ve toplandığında fazla yer kaplamaması için katlanılır yapılmıs olmasıydı. Ben yatağın bir bölümü hariç diğerlerini ahşap yapardım. Ince ve hafif kontrplak bence karavanda mutfak, duş ve elbise dolabı için metalden daha uyugun. Ama ilk videodaki firma metal işleri yapan bir firma ve kamperlere böyle hazır donanım satıyor. Sanıyorum aynı donanımı Türkiye’de de yapabilecek çok firma vardır.
Birinci video bitince küçük karelerde benzer videolara bakarken bazı konular dikkatimi çekti. Macaristan’da kamper donanımı yapan firma isolasyonda taş/cam yünü kullanıyordu. Almanya‘ da artık bunun modası geçti. Ingilizce bir videoda dikkatimi çeken bir konuda açılmayan camdan yapılan penecerelerdi. Bence karavanda sıcak günlerde havalandırma en en iyi isolasyondur. Karavanı izole ettikten sonra açılmayan cam takmayı yaz ayları için büyük bir çelişki olarak görüyorum.
Videolarda dikkatimi çeken bir diğer konuda aracın arkasına yapılan ve yatağa dönüştürülen oturma grubu. Aynı durum tavsiye ettiğım videoda da var ama, gerektiğinde karavan gerektiğinde de kamyonet olarak kullanılmak istenen araçlarda, ama sadece bu araçlarda, bence bu sistem uygun. Sabit olan bu tür oturma gruplarında yukarıya doğru büyük bir alan kaybı oluşuyor ve bagaj olanaklarını daraltıyor. Son zamanlarda bu tür, yatağa dönüşebilen oturma gruplarının tabanlarının yükseltilerek altında, sandelye, masa, su deposu gibi şeyler için yer kazanıldığını görüyorum.
Sayın Bberksan, yazdıklarım itirazınıza bir cevap değil. Itirazınız tabi ki doğru. Ben sadece durumu fırsat bilerek konuyu başka üyelerinde düşüncelerini öğrenebilmek ümidiyle kafamdaki düşünceleri dile getirdim.