5.2 LPG'li Çok Fazla Yakıyor Neden Olabilir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hotr1de Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,803

hotr1de

Yeni Üye
1994 model 5.2 grand cherokee var, lpg sistemi aşağı yukarı 2 yıl önce takılmış o zamanlar sıralı sistem yokmuş ve bir kaç ay aranmış araca uygun lpg sistemi, ve şuan araç neredeyse şehir içi 70 ykr yakıyor km'de ( tam hesaplamadım 100 ytl gaz ile 91 mil gitti, genelde bastım diyebilirim ) , forumda yeniyim ve okuduğum konularda 350ykr civarı yaktığını görüyorum ( şehir dışı 220 ykr yaktığını bile yazmış bir arkadaş ) bu sorun nelerden kaynaklanabilir lpg'nin sıralı sistem olmaması ne kadar fark eder mesela, bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum

Etiketler
sıralı
Ynt: 5.2 LPG'li Çok Fazla Yakıyor Neden Olabilir ?

sıralı sistemin olmaması tüketimin de ötesinde motora da zarar verir , ben ortalama 6 ayda bir lpg bakımına gidiyorum , ayarlar araç çalışırken benzinle orantılı olarak yapılıyor... sizin lpg tüketiminiz nerdeyse benzine eşdeğer... dolayısıyla sıralı sistem taktırırsanız yapılacak ayarlar da yine aracın asıl benzinle çalışma prensibine göre oranlanacağı için ortalama 3/1 oranın da düşecektir....

İlk şunu anlamam gerekiyor sorun lpg'demi yoksa motordamı ciddi olarak sıralı taktırmayı düşünüyorum eğer böyle yüksek yakmasının sebebi lpg'nin sıralı olmaması ise, bu konuda kesin bilgilere sahip olanlar yazabilirmi acaba

geçmişte motorda herhangi bir uygulama olmamışsa , buji , buji kabloları ve hava filitresi zamanında değişiyorsa , araç benzinde sağlıklı çalışıyorsa sorun gaz sistemindedir...
karbüratörlü motora uygulanan lpg sistemi , anladığım kadarıyla biraz da zorlamayla enjeksiyonlu motora adapte edilmeye çalışılmış... dolayısıyla aracın fazla yakıt tüketmesi ve zamanla motorda bir takım sorunlara yol açması kaçınılmaz.... sağlıklı olan sıralı sisteme dönmeniz olacaktır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri