4x4 1.5 dci 90 bg modelde sonradan ASR?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,301

turgut68

Kamp I
4x4 1.5 dci 110 bg ile 90 bg modeller arasında 6300 TL gibi ciddi bir fiyat farkı var. (http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=714) ASR + EBD paketi ise 1000 TL'ye opsiyonel paket olarak sunuluyor. 90 bg modelde ise böyle bir opsiyon bile yok. Güç farkı benim için pek önemli değil, ama fiyat farkı çok önemli; zira Jimny'yi satıp 42 bin TL'ye tamamlamak için üzerine rahat bir o kadar daha eklemek gerekiyor :(

Buna göre bağlantılı birkaç sorum olacak:

1- Bu fiyat farkının içinde motor gücünün dışında başka özellikler mi var ki 6300TL ekstra isteniyor?

2- Aradaki +20 bg sadece bir chip sofware meselesi mi yoksa turbo, enjeksiyon, subap, eksantrik, şanzıman dişli oranları gibi hardware farkları da mı işin içinde?

3- Offroad kullanımında http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73261.0 başlığında sözü geçen BLSD özelliği ne derecede başarılı, arka tek teker havada kalınca ötekisine güç aktarabiliyor mu?

4- BLSD adına 90 bg modele de serviste sonradan yaklaşık 1000 TL verilip ASR + EBD uygulaması yapılabilir mi?

Not: Duster biraz kapalı kutu gibi. Yabancı forumlarda da fazla bilgi bulamadım.

Etiketler
Ynt: 4x4 1.5 dci 90 bg modelde sonradan ASR?

Selam turgut68

Sadece son soruna cevap verebilirim. Bu özellikler sonradan eklenemiyor. (110 BG için) Dolayısıyla 90'a da eklenemez.

Ynt: 4x4 1.5 dci 90 bg modelde sonradan ASR?

turgut68' Alıntı:
4x4 1.5 dci 110 bg ile 90 bg modeller arasında 6300 TL gibi ciddi bir fiyat farkı var. (http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=714) ASR + EBD paketi ise 1000 TL'ye opsiyonel paket olarak sunuluyor. 90 bg modelde ise böyle bir opsiyon bile yok. Güç farkı benim için pek önemli değil, ama fiyat farkı çok önemli; zira Jimny'yi satıp 42 bin TL'ye tamamlamak için üzerine rahat bir o kadar daha eklemek gerekiyor :(

Buna göre bağlantılı birkaç sorum olacak:

1- Bu fiyat farkının içinde motor gücünün dışında başka özellikler mi var ki 6300TL ekstra isteniyor?

2- Aradaki +20 bg sadece bir chip sofware meselesi mi yoksa turbo, enjeksiyon, subap, eksantrik, şanzıman dişli oranları gibi hardware farkları da mı işin içinde?

3- Offroad kullanımında http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73261.0 başlığında sözü geçen BLSD özelliği ne derecede başarılı, arka tek teker havada kalınca ötekisine güç aktarabiliyor mu?

4- BLSD adına 90 bg modele de serviste sonradan yaklaşık 1000 TL verilip ASR + EBD uygulaması yapılabilir mi?

Not: Duster biraz kapalı kutu gibi. Yabancı forumlarda da fazla bilgi bulamadım.

3. şıkkının cevabını dacia 'nın bugünlerde düzenlemiş olduğu duster etkinliklerine katılarak anlayabilirsin, ben gittim yaptıkları parkura, aracı bilerekten oturtuyorlar tahta bir yapının üstüne, bakın nasıl cekiyor tek lastikle duster diyorlar, arazi tecrübem var diyebilirim artık şu son bursa gezisinden sonra (= araç banamasın demiyor.

2. şıkkına gelicem olursam, aracı alıcaksınız ve chip attıracaksınız, o araç ne zamana kadar gidicek öyle ? doğal olmayan şeylerden yana değilim açıkcası Ama 90 beygir yeter mi derseniz, yeter bu beygirle kanaat getiririmn derseniz yeter, ah 110 bg'li olsaydı diyebilir misiniz, extrame şeyler yapmıcaksanız demessiniz.

Asr ve esp olayına gelirsem, 2 'side hayatr kurtaran önemli özellik, özellikle arkadan ve önden kaymalarda, (bursada az daha kaza yapıyordum köy yolundaki virajı sert girmem nedeniyle beni yine kurtaran esp'ydi.), ayrıca alıcağınız araç yüksek sert girişlerde yalpalanabiliyor.

Biraz daha bekleyin, 3-5 kuruş daha biriktirip sonra alın, insanın içinde kalır bazen, ah dediği olur o sizde olmasın. Duster gerçekten çok iyi araç, eğer evli olsaydım aile evinde kalmış olmasaydım, bu aracı gittiği yere kadar benimle yaşlanmasını isterdim, ki babamız öyle diyor evlenince ver bu aracı bana ben ömürlük sürerim bunu diyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR