4X2 Ve 4x4 Duster 'ların Vites Değişim Oranları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,300

SERKANEFE

Zirve
Yer
Aydın
Arkadaşlar, aracını yeni almış veya benim gibi ilk defa yeni aracı olmuş arkadaşların vites değişim oranlarında sorun yaşadıklarını biliyoruz, sorun; aracımızın daha da az yakması adına ekonomik sürüş devirleri ne şekilde hangi değerlerde tutmamız gerektiğini bilmediğimizden kaynaklanıyor.. Kendi adıma konişiyim, 4x4 110 bg'lik aracımda yüksek devirlerde vites değiştiriyorum 3000 devirde, bazıları ise 2500 'de atıyor sonra hangi viteste olursam oliyim 2000 devirin altında araç kullanmıyorum eğer bu devirin altındaysa vitesi düşürüyorum.

Ekonomik yakıt değerlerini yakayabilmiş arkadaşlardan ricam; Hem 4x4 hemde 4x2 Duster sahiplerinin aracı kullanırken vites değişim oranlarını videoya kaydedip burda yayınlamaları.

Bu en başta aracını yeni almış kişilerin ve benim gibi bir çok araç sahiplerinin yararına olucağını düşünmekteyim. Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 4X2 Ve 4x4 Duster 'ların Vites Değişim Oranları

SERKANEFE' Alıntı:
Arkadaşlar, aracını yeni almış veya benim gibi ilk defa yeni aracı olmuş arkadaşların vites değişim oranlarında sorun yaşadıklarını biliyoruz, sorun; aracımızın daha da az yakması adına ekonomik sürüş devirleri ne şekilde hangi değerlerde tutmamız gerektiğini bilmediğimizden kaynaklanıyor.. Kendi adıma konişiyim, 4x4 110 bg'lik aracımda yüksek devirlerde vites değiştiriyorum 3000 devirde, bazıları ise 2500 'de atıyor sonra hangi viteste olursam oliyim 2000 devirin altında araç kullanmıyorum eğer bu devirin altındaysa vitesi düşürüyorum.

Ekonomik yakıt değerlerini yakayabilmiş arkadaşlardan ricam; Hem 4x4 hemde 4x2 Duster sahiplerinin aracı kullanırken vites değişim oranlarını videoya kaydedip burda yayınlamaları.

Bu en başta aracını yeni almış kişilerin ve benim gibi bir çok araç sahiplerinin yararına olucağını düşünmekteyim. Şimdiden teşekkürler

İyiki bu konuyu açtınız..

4x2 ve 4x4'ün değerlerini merak edenler çok..Gerçi forumda bu konuya dair çok bilgi var fakat tek bir konuda yok..
Birde 4x4'ün vites aralıklarını videoya çekip burada gösterilse çok faydalı olacaktır..

2500-3000 devir arası değiştiriyorum vitesleri.araç daha 500 km de.şehiriçi ortalama 6.5 yakıtı var.bu bazen 6.3 lere kadar düştüğü oldu.bide yakıt da önemli olabilir herhalde.kimse bahsetmemiş ama aldığımız yakıtta bu konuda önemli olur diye düşünüyorum.ben shell den alıyorum mazotu.söylediğim değerler kendi ölçümüm değil yol bilgisayarı verileridir...

Dustera sürekli uzun yolda ve 2 cekerde 7.8 - 7.9 lt harcatabildiğime göre isterseniz YAPILMAMASI gerekenler olarak cekip bir video koyayım. ;D ;D ;D ;D ;D

Arkadaşlar;bir aracın en ekonomik ve verimli devir maksimum torkunu verdiği devirlerdir.Örneğin 1750 devir/dakika civarında veriyorsa 1700-2500 devir aralığı hem yakıt ekonomisi hem de motor sağlığı için en ideal devirlerdir.Yalnız yol koşulları,eğim,yük gibi durumlara uyarlamak lazım bu devirleri.Hafif bir eğimde 1500 devirde kullanılabileceği gibi,yokuştada 3000 devirlerde de kullanılabilir.
Burada anahtar kelime;motorun zorlanmadan en rahat ilerleyebileceği maksimum torka en yakın düşük devirde kullanabilmektir. Bunun için de kullandığınız aracı çok iyi tanımanız ve karakteristiğine uygun sürüş stili geliştirmek önemli.Bunu yapabilirseniz çok rahatlıkla katalog verilernin aşağısı rakamları görürsünüz.
Ben katalog verilerini (değişik marka-model arabalar için de) rahatlıkla tutturabiliyorum..

Monti' Alıntı:
Dustera sürekli uzun yolda ve 2 cekerde 7.8 - 7.9 lt harcatabildiğime göre isterseniz YAPILMAMASI gerekenler olarak cekip bir video koyayım. ;D ;D ;D ;D ;D

Aracınızı yeni aldığınızı biliyorum, 8000 km 'yi bekleyin yakıtın oturması için.

SERKANEFE' Alıntı:
Aracınızı yeni aldığınızı biliyorum, 8000 km 'yi bekleyin yakıtın oturması için.
serkan bey ben aracı aldıgımdan beri şehir içinde bilgisayar verisi 8,9 ltre yazıyor .2850 km oldu aracımı alalı bunun 1200 kmsi uzun yolda 140/160/ kmh süratte arası kullanıldı ama şu lanet deger hiç degişmedi 8,9 lt de takıldı heralde. cti selim beye gidecegim sebebini sormaya şileye.depoyu fulluyorum bilgisayar 560km mesafe gösteriyor bitişe kadar.bir de dikkatimi çeken bişey var diyelim ki depo bitmeye yakın ışık yandı bende bilgisayar kalan mesafeyi 88 km olarak gösteriyor ama 5/6 km sonra birden veriler siliniyor ve------ yazıyor ekranda pompaya kalan mesafeyi.bende bir arıza mı var acaba mazotu opetten alıyorum aracım da 4x4 110hp duster

JUNİOR' Alıntı:
serkan bey ben aracı aldıgımdan beri şehir içinde bilgisayar verisi 8,9 ltre yazıyor .2850 km oldu aracımı alalı bunun 1200 kmsi uzun yolda 140/160/ kmh süratte arası kullanıldı ama şu lanet deger hiç degişmedi 8,9 lt de takıldı heralde. cti selim beye gidecegim sebebini sormaya şileye.depoyu fulluyorum bilgisayar 560km mesafe gösteriyor bitişe kadar.bir de dikkatimi çeken bişey var diyelim ki depo bitmeye yakın ışık yandı bende bilgisayar kalan mesafeyi 88 km olarak gösteriyor ama 5/6 km sonra birden veriler siliniyor ve------ yazıyor ekranda pompaya kalan mesafeyi.bende bir arıza mı var acaba mazotu opetten alıyorum aracım da 4x4 110hp duster
Ekranda litreyi gösterirken ortadaki km tuşuna basılı tutarak resetleyin (sıfırlayın). Düzelir. ben her yakıt aldığımda resetlerim böylece her depoda ne kadar ortalama yakıt tükettiğimi karşılaştırabiliyorum. Resetlemediğinizde yapılan tüm km lerin ortalamasını aldığından azalması imkansız hale gelecektir.
SERKANEFE' Alıntı:
Evet kesinlikle. öyle umuyorum.

Monti' Alıntı:
Ekranda litreyi gösterirken ortadaki km tuşuna basılı tutarak resetleyin (sıfırlayın). Düzelir. ben her yakıt aldığımda resetlerim böylece her depoda ne kadar ortalama yakıt tükettiğimi karşılaştırabiliyorum. Resetlemediğinizde yapılan tüm km lerin ortalamasını aldığından azalması imkansız hale gelecektir.Evet kesinlikle. öyle umuyorum.
100 kmdeki sarfiyaı gösteren bölüm ekranda iken mi sıfılayacagım tam anlamadım ::smiley:

JUNİOR' Alıntı:
100 kmdeki sarfiyaı gösteren bölüm ekranda iken mi sıfılayacagım tam anlamadım ::smiley:
Aynen öyle. Aslında sıfırlamadan sonra gidilen km, gidilebilecek km, ortalama hız, ortalama yakıt sarfiyatı, bunların herhangi birinde yaparsanız olur. Sadece Toplam km ve Günlük km de yaparsanız olmaz.

Monti' Alıntı:
Aynen öyle. Aslında sıfırlamadan sonra gidilen km, gidilebilecek km, ortalama hız, ortalama yakıt sarfiyatı, bunların herhangi birinde yaparsanız olur. Sadece Toplam km ve Günlük km de yaparsanız olmaz.
teşekkürler mazot alıp sıfırlayayım o zaman :smiley:

Ekranın belli bir noktadan sonra silinmesi tüm Renault araclarında gecerli bir durum, herkez sizin gibi düz yolda ilerlemez dağa bayıra çevirir aracını değerleri makine yanlış okur diye kapatır bilgi ekranını. Valla benimde öyleydi 8 kusurlarda takılı kalırdı ama düştü, bu arada aracıda 160 civarıda kullanıyorsanız 8000 km 'den sonrada düşmez o değerler :smiley:

km sıfırlamayı bende yapacam... ort.8-9 lt.aşağı inemedik ya... ???

Ben Duster'ın herşeyinden çok memnun olmama rağmen, uzun yol otobanda vites ararlıklarından memnun değilim. Kullanma biçimi olarak sakin, 100-120 arası süratle giden biriyim. Bu süratle, ortalama yükle otobanda 5 fazla geliyor, motor bağırıyor, 6 ya atınca 120 den biraz düşünce, devir 2000-2200 gibi motor bayılıyor, gaz yemiyor ve 5 i istiyor, 5 e inice bu sefer hemen 3000e çıkıyor, 6 yı istiyor..Yani ezcümle, 5 az 6 fazla..dişli oranları tasarımı pek iyi değil..

Arazi amaçlı 1 vites kırkyılda bir kullanıldığundan asfaltta sorun..1le kalk, çok az süratle hemen araç fırlamıyor, 1-2-3 ardarda hemen istiyor..bu da çok zaman kaybı, hatta bazen arkadan gelen araç olunca tehlike bile arzedebiliyor..

Sonuçta sanzıman vites aralık tasarımından pek menun değilim..

Hımmm, mimar, 2000-2200 devirde araba bayılır mı arkadaş? Ya sen çok atak/devirli kullanıyorsun ya da 90 BG olmasından dolayı bu bayılma oluyor. Ama ikinciye pek ihtimal vermiyorum. Çünkü 2000 devir civarı 6 vites 90 km/saate denk geliyor.... Şöyle söyleyeyim... Şayet atak yapıp öndekini geçmeyeceksem, 70 km.den sonra 6 vites işi götürüyor. (Yokuş yukarı durumu hariç)

Ya kullanım farkı var ya da 90 BG durumu işi değiştiriyor. Yakın olsak da şöyle bi değişip bi tecrübe etsek....

Veya sen şöyle yapabilirsin. Sizin büroda Duster sahipleri olduğunu söylemiştin. Biri eğer 110 BG ise, bir de onu dene bakalım. Biz de bilgilenelim.

Eğer BG farkı durumu değiştiriyorsa, o zaman şu yazılım işi önemli demek gerek. Çünkü ben bu yazılımı anlamlı bulmuyordum açıkçası.

Olguncandan hocam, motor gücü ve yazılımla hiç alakası olduğunu sanmıyorum..sorun benim kullanma sürat aralığım olan 100-120 arası devamlı kullanmam..120 üstüne çıksam 6 harika yeterli. Düz yolda şehir içinde 60-70 gibi 4den 5 i istiyor araç..Yani belirli sürat aralıklarında çok seri ve ivmeli..
Ancak 100-110 arası düz yold sabit hızla gideyim deyince, hafif rampada 6 dan 5 i istiyor..Yol düzelince 5den 6 yı istiyor..Asıl söylemek istediğim vites aralıkları çok dar..çok sık vites değiştirmek gerekiyor, Dün uzun yolda tekrar yaşadım, bütün yol vites değiştirmekle geçti, (hatta hala 4 ile 6 yı karıştırmaya devam ettim)

Benim kullanma biçimimde bir sorun var mı bilmiyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.