404 Motor Hakkında?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TATRA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,582

TATRA

Kamp I
nadir abi 404 lerin en fazla sorun çıkaran aksamları hangileridir.mesela en zaruri olanlar?

Ynt: 404 Motor Hakkında?

TATRA' Alıntı:
nadir abi 404 lerin en fazla sorun çıkaran aksamları hangileridir.mesela en zaruri olanlar?

Bence sorundan ziyade dikkat edilmesi gereken yerler diyelim.
Örneğin aktarma organları ve yürüyüş takımları çok önemli.Ve bunların gerekli yerlerinin yağlanması.Bir 404s S'de nerede ise 30'a yakın yağlama noktası var.Bunlara dikkat edilirse pek sorun çıkaracak bir makine değil.

Merhaba
İzmitten katılıyorum
404 için 5 silindir 300 turbo dizel bulunur mu istanbulda?
fiyatı ne olur?
bilen bilgilendirebilir mi

Motoruna göre 3-5000 YTL arası bulabilirsiniz. Topkapı sanayide bir tane sandık motor vardı.Yağı bile bembeyaz.Sıfır yani.Ancak 7.500 YTL istemişlerdi.Bence 250 D de düşünebilirsiniz.
Bulabileciğiniz yerler.
Çobançeşme TEM yanında son kalan dükkanlar ( Büyük kısmı aşağıdaki yerlere taşındı )
Esenyurt Fatih Sanayi Sitesi
İkitelli Sanayi Sitesi
Topkapı Civarı siteler ( Ülker Fab. arkası )

nadir abi,mesela transit motorlu,hidrolik direksiyonlu,kapalı kabin izolasyonu yapılmış bir 404 kabataslak nekadara olur?

Saygılar
umit ozdaglar

Toplam 25-30000 YTL hesap etmek lazım.Tabii bu biraz da görece bir konu.Neler yaptırmak istediğine bağlı.Benim harcamam şu anda 35.000 YTL civarında ve iç tasarımı hiç te istediğim gibi değil.

keros' Alıntı:
Merhaba
İzmitten katılıyorum
404 için 5 silindir 300 turbo dizel bulunur mu istanbulda?
fiyatı ne olur?
bilen bilgilendirebilir mi

Atatürk Sanayi Site' sinde Şahin Ticarette bir adet mercedes 5 silindir 300 tdı 2.5 -3 ay önce.(dükkanın ismini yanlış da hatılıyor olabilirim ama kapının önünde beyaz renkte kapalı kasa 404 vardı)

Bir de kurban bayramında Sefaköy Otopazarının aşağısında bulunan hurdacılarda
5 silindir 300 tdi motorlu, yarım kupa, siyah renkte 404 görmüştüm.(bilgilerinize, şimdi ona 15 milyar fiyat bile çekerler)

Nadir Abi Maşallah, Gaz 69 dan sonra sen bana birde unimog aldıracaksın.

Benim unimogla ilgili tek anım askerliktedir. Siverekte topçu alayında askerlik yaparken hurdaya ayrılmış unimoglar vardı fakat halen zimmetten çıkmamıştı. Dışarıya zaten çıkartmıyorlardı, ancak alay içerisinde de bir yere gittiği zaman kesin başka bir araçla çekip getiriyorlardı. Bir gün aracı yakından inceleme fırsatı buldum ,ve kabinin içini görünce dehşete düştüm. Her şey için bir kol vardı, o mekanik yapı inanılmaz bir şeydi. Tüm buna rağmen tek problem sorunlu benzinli motordu. Sizinkiler gibi yeni bir dizel motor atsalar, daha bir 30 yıl hizmet eder di o araçlar , ama malesef biz daha terhis olmadan arka kasalar söküldü ve Kırıkkala'ye hurdaya gönderildi. En azından bir vatandaşa bedelince satsalar ne olurdu, bunca meraklısı varken.

SON KONULAR - FORUM