4 Runner Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MUSTANG Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,708

MUSTANG

Kamp II
Yer
ADANA
Merhaba arkadaşlar bılgı sahıbı olmadığım 4 runner ler hakkında bılgı edınmek ıstıyorum yıne kurt dustu ıcıme arazı ıstıyor canım daha once defender kullanıyordum bu aralar toyotaya takıldım . Dızel mı benzılımı nedenı nedır dızel nekadar yakar gunluk kullanımda arazıde nasıl gıder guclumudur bu tur bılgıler edınmek ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar .
asagıdakı arac hakkında bılgısı olan varmıdır .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-4runner-toyota-4-runner-turbodiesel-1994-askinjeep-den-offroad-edition/detay

Etiketler
Ynt: 4 Runner Yardım!

MUSTANG' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bılgı sahıbı olmadığım 4 runner ler hakkında bılgı edınmek ıstıyorum yıne kurt dustu ıcıme arazı ıstıyor canım daha once defender kullanıyordum bu aralar toyotaya takıldım . Dızel mı benzılımı nedenı nedır dızel nekadar yakar gunluk kullanımda arazıde nasıl gıder guclumudur bu tur bılgıler edınmek ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar .
asagıdakı arac hakkında bılgısı olan varmıdır .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-4runner-toyota-4-runner-turbodiesel-1994-askinjeep-den-offroad-edition/detay

Merhaba;

4Runner Toyotanın Light Duty 4x4 sınıfında üretmiş olduğu şase ve yürüyen aksamı Toyota Hilux ile tamamen aynı (model yılına göre) sadece kasa,trim ve dış görünüm farklılığı olan bir araçtır.4 Runner'da pek çok motor ve şanzıman kombinasyonu uygulanmış,böylece pek çok sınıf ve kişiye hitap etmesi sağlanmıştır.Motor seçeneklerinin bazıları aşağıdadır.

1 KZT 3000cc Dizel
1 KZTE 3000cc Turbo Dizel (Linkini verdiğiniz araçtaki motor)
3 RZ-FE 2700cc EFI
5 VZ-FE 3400cc EFI
22 R 2400cc Karbüratörlü
22 RE 2400cc EFI
3 L 2800cc Dizel
3 VZE 3000cc EFI
4 Y 2200cc Karbüratörlü
4 YE 2200 cc EFI
5 L 3000cc Dizel
1 GR-FE 4000cc 24v EFI
2 LT 2400cc Turbo Dizel

Türkiyede genelde 2LT-22R ve 1KZ-TE motorlu 4 Runnerlar bulunmaktadır (nadiren diğerlerine de rastlanmakta).Bu motorlardan sizin linkini vermiş olduğunuz araçta kullanılan 1KZ-TE motor 3000cc turbo dizel 130hp/3600rpm güce 287Nm/2000rpm tork'a sahip olup yaklaşık (motor durumuna göre) 12-16 litre arası tüketime sahip ancak performansı ve devir bakımından iyi ayrıca modifiye işlemleri nispeten kolay yapılabilen bir motordur.

Standart hali ile arazide yapabilecekleri sınırlıdır ancak high-end modifiye işlemleri ile neler yapabildiğini gördüğünüzde sizi şaşırtabilir.Günlük kullanıma uygun (Asfalt lastiği kullanmanız halinde) hatta birçok binek araçtan daha konforludur.Bir toyota klasiği olarak sorunsuzluk bakımından sizi memnun edebilecek,performans konusunda ise sizi kendine hayran bırakabilecek bir araçtır.

Not: Linkteki araç tahminimce Umur Çakar adlı bir müşterimize ait olan araçtır.Bize ulaşarak araç hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.İyi günler...

Slm Suat Bey. Zannerdesm yeriniz Atatürk Maslak San. idi. Toyota araçlar ile ilgi sizden destek ve bilgi alabilir miyiz? Saygılarımla..

MUSTANG' Alıntı:
tesekkur edıyorum suat bey bılgıler cok faydalı oldu benım ıcın .

Rica ederim ne demek.

bekece' Alıntı:
Selam Suat Bey. Zannerdesm yeriniz Atatürk Maslak San. idi. Toyota araçlar ile ilgi sizden destek ve bilgi alabilir miyiz? Saygılarımla..

Merhaba;

Evet yerimiz Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi 1. Kısımda.Sitemizdeki haritadan ( http://www.temservis.com/contact.html ) tam yerimizi görebilirsiniz,Toyota araçlarla ilgili bilgimizin ve bileğimizin yettiğince yardımcı olmak isteriz.Görüşmek üzere.

Aslında araçları araştırırken 4runner oldukça ilgimi çekmişti. Malum dizeller biraz pahalı. 2.4 benzinli motor için benzer bilgileri paylaşabilir misiniz? Bir de güncel sık kullanılan yedek parça fiyatlarını yazabilirseniz ciddi olarak fikir sahibi olabiliriz. Teşekkür ederim.

fluentum' Alıntı:
Aslında araçları araştırırken 4runner oldukça ilgimi çekmişti. Malum dizeller biraz pahalı. 2.4 benzinli motor için benzer bilgileri paylaşabilir misiniz? Bir de güncel sık kullanılan yedek parça fiyatlarını yazabilirseniz ciddi olarak fikir sahibi olabiliriz. Teşekkür ederim.

Türkiyede genelde 22R motor kodlu 2.4 benzinli 4 Runner bulunmakta bu araçların 2.4 olması yakıt seviyesinin düşük olması anlamına gelmiyor maalesef ortalama 16-20 litre arası yakabiliyorlar (16 litre altında yakmasını sağladığınızda motor aşırı verimsizleşiyor).22R motor Toyotanın R serisi motorlarının son nesilinden bir üyedir.22R ve türevlerinin bilgileri;

ekranalntso.jpg

22R motorlu 4 Runner parçaların K.D.V dahil ORJİNAL bakım parçalarının güncel fiyatlarıda aşağıdaki gibidir.

90915-YZZJ3 YAĞ FİLTRESİ 24,23TL
17801-35030 HAVA FİLTRESİ 73,43TL
90919-01064 BUJİ 4,97TL
23300-15010 YAKIT FİLTRESİ 13,06TL
04465-35140 ÖN BALATA 242,91TL
04495-35230 ARKA BALATA 174,84TL

suat bey vermiş oldugunuz degerli bilgiler için tesekkür ederim arac aldıgımda sizin yanınızdayım :smiley:...tekrar tesekkürler.

suat bey benim 91 mod 3.0 v6 runner 3000 devrin altında titreme yapıyor, bujinin birini söktüğümde çatlamışolduğunu gördüm bujimidir sorun yoksa başka birşey olabilirmi, tşkr,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri