Ynt: 4.7 V8 Yolda Yüzme Sorunu
Ustaların dene yanıl ama parası senden çıksın seanslarına hoş geldiniz. Koyduğunuz diff katkısı boşa gitti, sökülürse ki az sökülecek gibi duruyor ustalar kafasına koydu ise.
WJ de nasıldır bilmiyorum ama vardır ondada mutlaka 4x4 sisteminde viskos bağlantılar var, belli hızdan önce devreye çıkıyor,belli hızdan sonra 4x4 sistemi tam aktarıyor gibi ayrıca ön porya bilyeleri de buna benzer sesler verebilir.Diferansiyelden böyle ses gelmez benim bildiğim kadarı ile.
Ben size bazı XJ araçlar önermiştim sebebi biraz buydu, sizin aracın kmsi de yüksek bazı parçaların artık yenilenmesi lazım. Ama hangileri olduğunu nokta atışı çevrenizde sağlam bir servis varsa bulur.Yoksa sök tak çok para harcarsınız. Önünüzde iki şık var ya böyle boşa çok para harcama riskini göze alırsınız ya da Ankara gibi bir yere aracı verip şanzıman,ön takım gibi belli parçalar sökülür kontrol edilir sonra gerekli olan değiştirilir böylece bir seferde fazla para harcarsınız ama bir daha arıza vermez araç.Diferansiyeli söktürmeyi sona bırakın yine de siz, İzmir ve Antalya taraflarına yolunuz düşerse orada da anlayan kişiler var, ses yapar ama sizi yolda hemen bırakmaz o arızalar.