30LT/100 km yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kadirizmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,792

kadirizmir

Ana Kamp
arkadaşlar herkese merhaba. 1997 4.6 hse aracımın yoğun olmayan trafikte yakıt tüketimi 30lt/100km, uzun yolda 25-26 lt/100 km.
bu değerler bu araçlar için normal midir? yoksa benim araçta bir sıkıntı olabilir mi.Eğer sıkıntı varsa arıza aramaya nerden başlamak gerekir(bulunduğum bölgede bırakın servisi düzgün bir usta bile yok) p38 kullanan arkadaşlar yakıt tüketim değerleri nedir...
değerli yardımlarınızı bekliyorum...

Ynt: 30LT/100 km yakıt tüketimi

LAND ROVER - RANGE ROVER 4.6 HSE
LAND ROVER - RANGE ROVER - RANGE ROVER 4.6 HSE otomobiline ait teknik veriler:
Otomobil Teknik Bilgileri
Araç Bilgileri :
Marka : LAND ROVER
Model : RANGE ROVER
Model Uzantısı : RANGE ROVER 4.6 HSE
Ağırlık ve Boyutlar :
Boş Ağırlık : 2120 kg.
Motor Bilgileri :
Motor Hacmi : 4555
Unitary Kapasitesi : 15
Maksimum Güç / RPM : 0 BG. / 25 rpm
Performans Bilgileri :
Maksimum Hız : 200 km/s
O --> 100 km/h Hızlanma : 9.9 sn.
Şehiriçi Yakıt Tüketimi : 23.9 lt./100 km.
Şehirdışı Yakıt Tüketimi : 12.2 lt./100 km.
Ortalama Yakıt Tüketimi : 18.05 lt./100 km.

MUTLUTUNA' Alıntı:
Araç Bilgileri :
Ağırlık ve Boyutlar :
Motor Bilgileri :
Performans Bilgileri :

ş.dışı 12.2lt !!!bu rakamlar imkansız benim araçta. demekki büyük bi problem var. Nerden başlamak lazım sorunu armaya?

MUTLUTUNA' Alıntı:
Araç Bilgileri :
Ağırlık ve Boyutlar :
Motor Bilgileri :
Performans Bilgileri :

Oksijen sensörlerine baktırın, artı MAF temizliği yapın/yaptırın, hava filtresini değiştirin fayda eder genelde servisler buradan başlıyorlar onun haricinde de başka bilgim yok aracınızın benzinli olduğunu düşünüyorum LPG konusunda hiç bir bilgim yok, konu LPG olunca işler biraz daha hassas olmaya başlıyor.

Dixie' Alıntı:
Oksijen sensörlerine baktırın, artı MAF temizliği yapın/yaptırın, hava filtresini değiştirin fayda eder genelde servisler buradan başlıyorlar onun haricinde de başka bilgim yok aracınızın benzinli olduğunu düşünüyorum LPG konusunda hiç bir bilgim yok, konu LPG olunca işler biraz daha hassas olmaya başlıyor.
Ustad bu soyledigim degerler yol bilgisayarinin verdigi degerler yani benzin degerleri. Lpg de daha fazla tabi ki tuketim. Bugun 300 km uzun yol yaptim yaklasik 95 lt lpg tukettim ve sunu farkettim arac lpg de iken sanki araci arkadan birsey cekiyormus gibi oluyor benzine alinca firliyor. Normalde lpg de performans dusuklugu olur ancak sanki motora gelen lpg yetmiyormus hissi veriyor.
Acaba lpg sisteminde ki hata nedeniyle motora yeterince yakit gelmezse bu yol bilgisayarindaki tuketimi yuksek gosterebilir mi?
Oksijen sensorunu bu hafta icinde kontrol ettirecegim. MAF temizligini kendim yapabilir miyim?

lpg de nerdeyse 900 yakmıs bence asırı yakıyor arac anormallık var.

300km de 95 lt LPG takriben 32lt denk geliyor ki yüksek, peki benzinde durum nedir? Karşılaştırmak açısından soruyorum, eğer benzinde ortalama değerlere yakınsanız 18/20lt o zaman sorun LPG sisteminde olabilir yok benzinde de yüksek değer çıkarsa mutlaka bir servise uğramalısınız . Nickinizde İzmir yazıyor, eğer o civarda bir yerdeyseniz size ne kadar uzak olursa olsun İzmir civarında bu forum üyesi Land Rover Servisi Enis Bey var, genelde Discolar için bilgi bağışında bulunuyor, eğer imkanınız olur ve işyerine giderseniz sizin aracınızın durumunu size açık açık söyler gerisi de size kalır. Bu araçlar sanayilerdeki ustaları pek sevmezler, yaptım oldu ileride size katmanlı olarak döner, o yüzden mutlaka yetkili bir servise gidin. MAF sensörünü temizleyebilmeniz için önce nasıl açıldığını ve neyle temizlendiğini bilmeniz gerekir, yanlış bir şey yaparsanız 30lt tüketimi ararsınız.

ARACINIZIN FİLTRELERİ TEMİZ BUJİ VE BUJİ KABLOLARI SAĞLAM İSE EGZOST VE KATLAR TIKALI DEĞİL İSE YANİ ARAÇ ÜZERİNDEKİ EKİPMANLAR SAĞLAM İSE ARACINIZIN HAVA AYARI BOZUKTUR VE ZENGİN KARIŞIMI MEVCUTTUR YANİ ARACINIZ FAZLA HAVA ALDIĞINI OKUYARAK BENZİNİ YAKMADAN EGZOSTA GÖNDERİYOR VE YAKIT YANMA ODASINDA DEĞİLDE EGZOSTTA YANARAK DIŞARI ATILIYOR
İKİNCİ BİR SEBEP İSE ARACINIZA GAZ VERİP BIRAKIN BU SIRADA EGZOZSTTAN SİYAH YADA SİYAHA YAKIN DUMAN ATIYOR İSE SICAK SOĞUK MÜŞÜRÜ VEYA MÜŞÜRÜN KABLOLARINDA SIKINTI OLABİLİR
AYRICA ARACINIZIN VOLANTINDA OKUYUCU SENSÖRÜN DÖNÜŞÜNÜ GÖRDÜĞÜ ARALIKLI METAL TIRNAKLAR VARDIR VE SENSÖRÜN UCU KALIN İĞNE ŞEKLİNDE PİMDEN OLUŞUR BU PİM VOLANTTAKİ TIRNAKLARIN ARASINDA SABİT DURUR VE VOLANT DÖNDÜKÇE O TIRNAKLAR SENSÖRÜN PİMİNİ KARŞILIKLI OLARAK OKUYARAK DÖNER SIRALI VE KARŞILIKLI OLARAK DİZİLİ OLAN BU TIRNAKLARIN HERHANGİ BİRTANESİNİN EĞİLMİŞ OLMASI VEYA DÖNERKEN SENSÖRÜN UCUNDAKİ PİME SÜTMESİ SONUCU ARACIN ÇALIŞMASINI DÜZENSİZ KILAR VE BUDA SİZİN YOL BİLGİSAYARINIZA YANSIR SADECE EKRANA YANSIMAKLA KALMAZ YAKIT SARFİYATINADA YANSIR
BİR DİĞER SEBEP İSE HAVA AKIŞ METRE DEDİĞİMİZ MOTORA GİREN HAVAYI OKUYAN SENSÖRDÜR
ŞAYET BU SENSÖRÜN BOZUK OLMASIDA MOTOR BEYNİNE İLETİLEN HAVANIN DÜZENSİZ OLMASINA VE ARACIN DÜZENSİZ YAKIŞINA SEBEP OLUR VE YİNE BU ARIZADA YOL BİLGİSAYARINIZA VE YAKIT SARFİYATINIZA YANSIYACAKTIR
NOT: ARIZANIZIN BULUNMASI İÇİN SIRASIYLA TAKİP GEREKİR
HAVA FİLTRESİ
HAVA AYARI
BUJİ VE BUJİ KABLOLARI
ATEŞLEME SIRASI
KELEBEK AYARI
EGZOST TIKALILIĞI
VOLANT SENSÖRÜ
VOLANT SENSÖRÜNÜ OKUYAN TIRNAKLAR
HAVA AKIŞ METRE
GİBİ TAKİP
SAYGILAR ADEM KARNUÇU
GSM:0536-287-75-56

hava filtresi ve hava akış metre sensör temizliğinden sonra yakıt tüketimi değerleri;

57 LT lpg ile 286 km (250 km uzun yol 36 km ş.içi)
100 km de ki yakıt tüketimi 19,93 LT (lpg deki tüketim)

sanırım normal değerleri yakaladım. ;)

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler...

NOT: vakit bulduğumda bujileri ve buji kabloları da değiştireceğim. Sonra ki değerleri yine sizinle paylaşırım..

Adem mükemmel açıklamışsın üşenmeden bu çalışma sistemini anlattığın için herkes adına ben teşekkür ederim. bu arada benim volant sensörünün ucu yamuk onu enkısa zamanda değiştireyim.
Kadirizmire soruyorum ve eklemek istiyorum tüm p38ciler bilsin;
egzozdan çiğ benzin veya gaz kokusu geliyorsa katalitik konvertörü düz bağlanmıştır. katalitik tıkandığında sökerler egzoz susturucusu bağlarlar.
katalitikler tıkanırsa aracın yanmasına sebep olur.
p38 sahipleri (özellikle yeni alanlar) bu durumda aracın orjinal katalitik konvertörlerini alıp takmalıdırlar.
Yakıtı 2 kattan fazla etkiler, katalitik için verdikleri parayı yaktıkları yakıttan çıkarırlar.
tabi ki oksijen sensörlerini de canlı değerlerine bakılarak gerekirse değiştirmek lazım.
Maf temizliğinden kasıt mass airflow sensör ise sanayide bir ustaya gidersen basar balata yağ temizleyiciyi sensörü dondurur ve daha çok bozabilir fazla elleme. bırak çalışsın veya satın al bir program bak canlı değerlerine kafana takılacaksa

Ynt: 30lt/100 Km Yakıt Tüketimi

hava filtresi, hava akışmetre, bujiler, buji kabloları, yağ ve yağ filtresi değişikliğindn sonra yakıt tüketim değeri: 18 LT/ 100 km (lpg)
oldu.
yardımcı olan herkese (özellikle adem kyarnuçu'ya) teşekkürler.

Ynt: 30lt/100 Km Yakıt Tüketimi

30 LİTRE GAYET NORMAL - DAHA AŞAĞISI ŞEHİR EFSANESİ OLUR - GÜLE GÜLE :smiley:) KULLANIN

İyi günler değerli forum üyeleri. 1998 model 4.6 hse p38 sahibiyim. yukarıda yer alan yorumları da baz alarak; aracımdaki buji, buji kabloları, hava filtresi, yağ, yağ filtresi ve lpg enjektörlerini sıfırları ile değiştirdim. araçta ortalama (genelde uzun yol hatta) 90 kuruş yakmakta lpgde. Bu araçlar hakkında, gerek forumda gerek ise çeşitli sitelerde şehir içi 60, şehirler arası 40 kuruş yaktığı yazıyor. acaba ne yapmam gerek yardımcı olabilirseniz sevinirim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR