Teşekkür ederim . Bahsettiğiniz yağların muadili hangileridir.
Bazı forumlarda yağın değişmesine gerek olmadığı da yazıyor.
Malum böyle küçük yerde usta bulmak da zor. Ne kadar yağı Nereden almam gerektiğini bilmiyorum.
filitreyi de nerden temin edebilirim.
Sırf 4 yıllık bakımını yapmak için bir ara 1000 km yapıp İstanbula gelip sanırım ilfer oto bu işi biliyormuş gelmeyi düşündüm. (tabi gelmişken bir de çeki demiri taktırmayı)
Sizleri de bu sorular ile meşgul ettiğim için özür dilerim.
ayrıca şu linkte yardımcı olabilir hangi zamanda hangi km de neler yapılacağı ki 25000 km de otomatik şanzıman yağı filtresi arazi şanzıman yağı diff yağları değişmeli diyor kendi araçlarımda 40 bin km de bir şanzıman yağ ve filtre değiştirdim hep Mitsubishi Pajero Maintenance Schedule | Pajero.guru
bu sabah evela kontagi ilk cevirip gostergedeki isiklarin yanmasini beklerken, sonra da motoru calistirdigim anda araba ikaz sinyalleri verdi. ne oluyo diye dusunurken sinyallerle birlikte orta konsolun ustundeki bilgi ekraninda yol ve buz isareti belirdi.. demek ki alette boyle bi uyari sistemi varmis.. ya ben cok dinazorum ya da yeni arabalarda var.. bu sabah hava sadece iki dereceydi bu arada.. gece de eksi derecelere dusmustu..
tesekkurler.. bi de.. araba dizel.. e ukrayna nin sogugu da malum.. olmadik bi kis sabahinda, araba marsa bastiginda calismamazlik eder mi ? ederse ne yapicas ?
çok soğuk zamanlarda kaliteli bir usta tavsiyesi kontağı açın kızdırma bitsin bir daha kapatıp açın ikinci kızdırma bitince marşa basın derdi genelde doğuda çalıştığımız zamanlarda çok soğuklarda iş görmüştü tavsiye edebilirim
mazotunuz bölgeye uygun olduğundan yakıt sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum
çok soğuk zamanlarda kaliteli bir usta tavsiyesi kontağı açın kızdırma bitsin bir daha kapatıp açın ikinci kızdırma bitince marşa basın derdi genelde doğuda çalıştığımız zamanlarda çok soğuklarda iş görmüştü tavsiye edebilirim
mazotunuz bölgeye uygun olduğundan yakıt sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum
kusur yok forum mantığı soracaksınız bilen cevaplayacak
kontağı açtığınızda bir sarı ışık olarak yanar ve sonra söner bu ışık yanarken motorun kızdırma bujileri yakıt odasını ısıtır ki mazot kolay alev alsın
eklediğim resimde kırmızı daire içine aldım dikkat edeceğiniz ışığı
bu derece detayli ve resimli aciklamaya mutesekkirim.. ben de o neyi simgeliyo diye merak ediyodum.. bi de onun yaninda olan ve resimde water trap light diye yazani.. cunku bu ikisi daha evelki araclarimda olmayan simgelerdi.. bilgilere tekrar tesekkurler.. biseye de dikkat ettim kontagi cevirdiginde gosterge tablosunda yanan isiklar arasinda ilk sonen o kizdirma isigi oluyo..
bu derece detayli ve resimli aciklamaya mutesekkirim.. ben de o neyi simgeliyo diye merak ediyodum.. bi de onun yaninda olan ve resimde water trap light diye yazani.. cunku bu ikisi daha evelki araclarimda olmayan simgelerdi.. bilgilere tekrar tesekkurler.. biseye de dikkat ettim kontagi cevirdiginde gosterge tablosunda yanan isiklar arasinda ilk sonen o kizdirma isigi oluyo..
sorun soyleyelim kosesini de gectiniz icten tesekkurler.. hava sadece +2 (iki) derece falanken gece boyunca da disarda -5 ler bile olmusken de, yine ilk sonenlerden bi tanesi o.. demek bu kadar cabuk isitiyo yakit odasini yavrum bujiler..