235/85/16 Lastik Ebat Hesaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan harun YELSEL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,299

harun YELSEL

Ana Kamp
Herkese merhaba, 235/85/16 ölçülerindeki bir mt lastik kaç inç yapar acaba? 32/12/16 ölçülerine mi yoksa daha küçük bir ebata mı? Yardımlarınızı bekler, teşekkür ederim. Bu arada aracım vitara v6.

Etiketler

Ynt: 235/85/16 lastik

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38560.0

Yukarıdakı lınkte sorunuzun cevabını bulacağınızı dusunuyorum ..

Çap: 27,00 inc 685,8 mm orjinal ölcünüz ,,takmak istediginiz .Çap: 31,72 inc 805,68 mm bu lastık kupa+süspansıyon yüksetlme neticesinde ancak takılabılir + kısa oran ayna mahruti kullanımı gerektirir.max 32 inc kullanılabıliyor modıfiyeli vitaralarda bu da 32 zaten .

sizlere birlink veriyim oradan hesaplayın http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit

bununlada Türkce ye cevirin http://translate.google.com/translate_t?hl=tr# sayfa adresını kutu icine kopyalayın anlamadıgınız yer kalmasın.

3 lift kit + 4 kupa kit + lastikten dolayı 3 ; 10 ınc ,,,yanı 25 cm yükseltilmiş aracla ne yapıcaksınız bende merak ettim ;),su geçişi iyi olabilir ,arazide anında saniyesinde ters döner gibime geliyor . :smiley:

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.Balık peşinde koşarken aracımı derin traktör izlerine vurmak zorunda kaldığım için böyle bir yükseltme düşündüm,Ancak devrilme riskini de pek düşünmemiştim,doğrusu.Evet özellikle bazen süratli girdiğim çamurlar da oluyor.Çok uğraştırır anlaşılan beni lastik ebatı.16 janta görede ne yazık ki çok fazla lastik seçeneği yok.

aracınız standart ise 215 70 16 ..28 inc .yükseltme var ise 29-30 inc normaldir 225 75 16 . 205 80 16 , 235 70 16, daha fazlası aracı da sizide maddi manevi yorar. :smiley:

daha önce başımdan geçtigi için bir de önerim var, kafanızda bir marka ve ebat belirleyin lastik alıcagınız yere gidin bizzat ben şundan alıcam 4 adet varmı fiyat diye sorun .bir dakka bi depoya baktırıyım hesabı 3-5 yeri arıyacak ve abisi o dedigin lastik falanca gün gelicek mal gümrükte muhabbeti yapıcaksınız .sizde elde olan marka ve ebatlardan benim araca ne oluru bulmanız olucak.. :smiley:
4x4 lastikleri çeşit olarak nette ve listeler de cok ,satıcılarda yok ve ceşit azdır.

Oğuz Hocam acaba 15 jant mı taksam bu ebatta lastik seçeneği fazla ancak, bizim ön diskler büyük biliyorsun.Her 15 jant da olmuyor.1.6 nın jantını denedim olmadı.Senin arabaya hiç 15 jant aradın mı merak ettim.

Viatara'da 235/85/16 ile eğer gerekli yükseltmeler, doğru amortisörler ve off-set jant kullanılıyorsa araç yolda veya arazide sağa sola esner ama kolay kolay devrilmez.
Önceki aracım bu ebat lastik taşıdığı için yorum yapabiliyorum.

v6 olan aracınıza 15 jant takamazsınız ön fren diskleri cap olarak büyüktür. grand lar ile aynıdır onlarda 15 jant kullanamaz ,illede takıcam derseniz fren sistemini 1.6 nın ki ile degiştirmeniz gerekir ,150 kg kadar bir agırlık farkı 40 hp kadar güc farkı oldugundan daha güvenli olsun acısından diskler bu modelde büyütülmüş tür ,arkalarda problem yok aynıdır.

onur bey sizin eski arac M.Becce nin eski aracı idi bildidim kadarı ile her şeyiyle kendi ihtiyaclarını karşılayacagı özel bir aractı şahsa özel di . o aracın aynısını yapmaya kalkmak bence herkesin harcı degil .
kule gergisinden ,headers eksozuna kadar pek cok ayrıntısı var idi ,yarışlarda kullanılan araclarda bir şey dikkatimi cekiyor 3k grand 4cl 2.0 araclarda güc kaybı olmasın diyemi aşırı yüksek olmasın diyemi 30 inc den büyük kullanılmıyor diye biliyorum.

Bu araç ve bu hali için M/T biraz zor.
En az zorlıyacak M/T ebadı 225/75 R 16 (29,53 " )

oguz1134' Alıntı:
v6 olan aracınıza 15 jant takamazsınız ön fren diskleri cap olarak büyüktür. grand lar ile aynıdır onlarda 15 jant kullanamaz ,illede takıcam derseniz fren sistemini 1.6 nın ki ile degiştirmeniz gerekir ,150 kg kadar bir agırlık farkı 40 hp kadar güc farkı oldugundan daha güvenli olsun acısından diskler bu modelde büyütülmüş tür ,arkalarda problem yok aynıdır.

onur bey sizin eski arac M.Becce nin eski aracı idi bildidim kadarı ile her şeyiyle kendi ihtiyaclarını karşılayacagı özel bir aractı şahsa özel di . o aracın aynısını yapmaya kalkmak bence herkesin harcı degil .
kule gergisinden ,headers eksozuna kadar pek cok ayrıntısı var idi ,yarışlarda kullanılan araclarda bir şey dikkatimi cekiyor 3k grand 4cl 2.0 araclarda güc kaybı olmasın diyemi aşırı yüksek olmasın diyemi 30 inc den büyük kullanılmıyor diye biliyorum.

Oguz Bey benim eski araçta kupadan ve amortisör kitinden yükseltme dışında araca stabilite katmak için sadece amortisör kule gergisi vardı.
Çekiş için ise simterli balata ve headers vardı.
2 H'de araç normal Vitara'ya göre çok yavaştı. Ama asıl görevini yaptığı 4 L'de canavar kesiliyordu.
3k G. Vitara yarış araçları genellikle 6.00 ya da 6.50/16 lastik kullanıyor. Buna rağmen kupadan yükseltmede gördüm araçlarda.
Sezon şampiyonası hıza dayalı olduğu için hem akserilasyon, hem de aracı kırmamak için bu düşünce.
Trophy için hazırlanan araçlar ise yavaş hızlarda engel aşmak için mümkün olan en büyük lastiği takabilmek için hazırlanıyor.
Aracını sadece ileri seviye off-road beklentisi ile kullanan ve Trophy için yarışmayı düşünen birinin yapacağı bir şey olur 32'' Vitara'da.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu araç ve bu hali için M/T biraz zor.
En az zorlıyacak M/T ebadı 225/75 R 16 (29,53 " )

Doğrudur şu an G. Vitara'da 225/75/16 kullanıyorum.
Biraz zor bulunuyor ama 215/85/16 takılabilir kupa yükseltmesiyle.

Ynt: 235/85/16 Lastik Ebat Hesaplama

Bu da benim yaptığım program. excell tablosunun en üstüne orjinal ebatınızı, aşağılara ise planladığınız ebatınızı girin.
Kaç inch, ne kadar yükseldi. Ne kadar hız göstergesi şaşacak, ne kadar tork değişecek (% ile görülen bölümdeki atış kadar hissedilen tork azalıyor) vs soruları cevaplıyor.

Ekli dosyalar

• Hesaplarım ben lastiğini for Gökhan.zip
    412.5 KB · Görüntüleme: 218

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.