2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,661
Valla devir işine varım)) Ama başka ülkeye gidip gelmek sorunu çözmüyor çünkü belirli sürede belirli kalış süresi var 6 ay için 90 gün kalma gibi

Etiketler
Ben gitmeden baya bir bilgiye ulaşmaya çalıştım yurt dışında aracın kalma süresi ile ilgili ama inanın bir kanun maddesine dayanarak bilgi veremediler.Hem Yunanistan Chios gümrüğü hem Alman polisi 6 ay süreyi belirttiler.Bir kaç yaşanmış motorcu abilerimin de başından geçenleri de baz aldım.Zaten 6 aydan fazla da aracın durması fütüristik.Zira hava şartları da malum.

Valla burada bilgi alışverişinde bulunmak süper.Gezi yazısının içinde olması da insanların bilgilenmesi açısından faydalı.Sorunuz için çok teşekkürler

Evet Schengen tek giriş iki giriş veya çoklu giriş gibi türleri var.Tek girişli olursa Avrupa ülkesine girdikten sonra uzaktayken bir çıkış yaparsanız bir daha giremezsiniz o vize ile.Çoğu kez yapılan yanlışlardan mağdur olanlar var.Ayrıca vizede 90 günlük diyor mesela ama duration süresi var diyelim o da 30 gün.Şimdi vize başlangıcından itibaren 90 günlük sürede Avrupa ülkesinde sadece 30 gün kalabiliriz.Bunu ister çoklu giriş çıkışımız varsa parça parça ister bir bütün halinde kullanabiliriz.Buna da dikkat etmek gerekiyor.

Ne demişler : ''Sora sora BağdatLI bulunur''

Nasıl ???... Öyle değil miydi o ?

Vallaaa , ben Burak'ın mesajını+fotoyu görünce öyle yaptım (!)...

Bağdatlı değil ama Halepli bir arkadaşıma ulaştım ...

Yazıyı da -olabildiğince- tercüme ettirdim :

Günler geçer , biter tıpkı yanan mumlar gibi...
Ve geride tortular bırakır...
Onlara biz insanoğlu 'hatıra' deriz...
Ne hatıralar , ne de biz zaman gibi bakiyiz...
İlla ki yokolacağız...

Oldukça hüzünlü-karamsar bir şiir ....

Ben ''Bir gezgin'in aracında ne işi var?'' diye düşündüm açıkcası ...

Şöyle daha enerjik/pozitif bir mesaj verse olmaz sanki :

''Gezelim , görelim , her yolculukta insanlığa dair yeni şeyler öğrenelim , umutlara yolculuk edelim..'' falan(!!??!!) gibi mesalaa

Norveç’te bir kampingte Alman plakalı bir karavanın arkasında şu yazıyı gördüm (sahibi emekli yaşındaydı): Zum Leben zu alt, zum Sterben zu jung, zum Reisen topfit= Yaşamak için çok yaşlı, ölmek için çok genç, gezmek için turp gibi.

Vay vay vallaha ben de çok merak etmiştim ama unuttum sonra bunu.Arabanın çeşitli yerlerinde yazılar vardı.Kim bilir kim yazdı bu yazıyı araca.Hüzünlü ve derin bir şiirmiş gerçekten

Ben de bir yazı arayışına girdim şimdi.Arkada sadece EFSANE şeklinde plakalık gibi yazı var

Yazı çok hoşuma gitti, face de paylaştım. (Ben de mi yaşlandım yoksa )

Sayın ikili konyalılar shengen vizenizde ne kadar kalış süresi varsa Bulgaristanda'da aynısı geçerli. Shengene Bulgaristanda beş gün kuralı yaklaşık dört yıl önce kalktı

SON KONULAR - FORUM