haklısınız dostlar.. sonuç da işte yıllık satış 15 araç
GSMH ve kişi başı geliri TC den kat kat düşük, fakir Ukrayna'da yaşadığım 'kasabada' bile, belki 15 tane IV. nesil Pajero var !
biliyorsunuz Mitsubishi sadece araç motoru değil, tersanelerde gemi hatta gemi ana makinası da yapıyor. 2.dünya savaşında Japon Hava Kuvvetlerine uçaklar yapmış.. bugün uzaya gönderilen roket teknolojisinde bile Mitsubishi var.. (bildiğim kadarıyla Turksat uydularında imzaları var) yani adamlar yanlızca karada değil, denizde ve havada, hatta uzayda bile varlar !
sonra Mitsubishi Electrics var, kliması var..
konumuz arazi aracı ve zaten bunu da 1937 den beri üreten kuruluş.
sonuçta böyle bir mirasın mühendisine de, TC de satsın diye 2 litrelik motor yap hatta 3.2 nin altına da indir diyemezsin..
zaten Pajero Wagon üretimi sonlanmak üzere.. onun yerine Ukrayna'da Pajero Sport satmaya başladılar (L200 SUV modeli, yeni L200 deki 2.4 litre dizel motor ile)
X5, Q7, XC90 falan bunlar 2 litrelik de yapar.. yapsın..
daha çok da satar.. satsın..
lakin kulvarları apayrıdır..
Pajero nun kulvarına erişmek için asfalt dışına çıkmaları gerekir ki, çok çıkarlarsa, kurtarmaya Pajero gelir..