2013 Likya Yolu Yolcuları..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metintuzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,078

metintuzun

Kamp I
Yer
Ankara
Web
www.likyayolurehberi.com
Merhaba Doğasever Gezginler...
Likya Yolu için 2013 Mayıs - Haziran ayları için hazırlıklara devam ediyoruz..Yol arkadaşlığı yapmak isteyen veya bilgi paylaşımları için buradan iletişime geçebiliriz...Geçen sene mayıs ayında başladığım ve 7 günde tamamladığım Likya Yolunun Fethiye - Kaş etapları arasında ki tecrübelerimi - su kaynakları - yapılan güzergah hatalarını - konaklama ve yol durumu hakkında ki tecrübelerimden faydalanmak isteyen arkadaşlar www.metintuzun.com.tr adresimden video ve gezi güncesine ulaşabilirler...Sırada Likya Yolunun en güzel bölümlerini barındıran Kaş-Olimpos arası etapları var...katılmak isteyen arkadaşlarla buradan organize olabiliriz..Saygılarımla

Etiketler
Ynt: 2013 Likya Yolu Yolcuları..

önümüzdeki ay bi kaç işimi açıklığa kavuşturabilirsem bende aynı zamanda, aynı etabı yürümeyi düşünüyorum. başlığı takip ediyorum.

belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için söyleyeyim: antalyada yaşayan biri olarak mayıs-haziran aylarının bu aktivite için epey sıcak olacağını belirtmek isterim. yanınızda bol miktarda su taşımanız gerekebilir. çünkü buralarda sıcaktan ziyade nem olayı insanın sıvı dengesini tümden değiştiriyor. mart sonundan nisan sonuna kadar çok uygun bir zaman, aslında böyle bir aktivite benim de aklımda yok değil hani...

Biral Kardeş...orada yaşamış olmandan ziyade bu yolu yürümediysen belirteyim sana...Likya Yolu dağ ve ormanlardan oluşur genel olarak..ben gecen yıl fethiye-kaş arasını 6 günde yürüdüm haziran ayında..bırak sıcak olmasını zaman zaman üşüdüğüm bile oldu..Su konusunda da yanımda 2 lt lik su yeterli oldu..çünkü suyunuzu tazeleyecek kaynak çeşmenin yanısıra köy ve evler sık sık oluyor..Eğer doğa yürüyüşü tecrüben yok ise bu konuda insanları yanlış yönlendirmemelisin bence..Dünyanın en iyi 5 uzun trekking güzergahlarından biri kabul edilen bu yolda bırakınız bahar aylarını temmuz ağustos aylarında bile yürüyen turistler var..en kısa zamanda siz de tecrübe edersiniz inşallah..Saygılarımla

Selam biz iki kişi 30 mart- 7 nisan arası likya yolunu yurumeyi planlıyoruz.(detaylı planımız şimdilik yok) Bize katılmak isteyen olur mu?
Metin Tuzun vakitini ayarlayabildin mi?
Sevgiler
Ceyda & Sinem

(ceposta@gmail adresinden bize ulaşabilirsiniz.)

merhaba ceyda hanım bende nisanda likya yolu yürümek istiyordum hatta mart sonu olsa ne iyi olur diyordum :smiley: sizlere katılabilirim.

Arkadaşlar Teke Yarımadası ilkbahar aylarında yoğun yağış alır..Hatta gecen sene mayıs-haziran aylarında bile yagış beklenenin üzerindeydi..Elbette yürünmez demiyorum ama trekkingten daha yogun lezzet almak ve yağışın getirdigi zorlukları yaşamamak isteniyorsa yılın ilk altı ayı için en uygun aylar 5 ve 6. aylardır..Yolunuz açık olsun..Keyifli yürüyüşler dilerim şimdiden..Eğer Likya Yolunun Fethiye-Kaş arası etaplarını yürüyecekseniz bu etaplarda ki günce notlarını incelemenizi tavsiye ederim..Tüm etaplar hakkında su-konaklama-eğim-zorluk derecesi-rota hataları ve tecrübelerimi paylaştım. Link : http://metintuzun.com.tr/Likya.html

metin bey teşekkür ederizbilgiler için ama haziran inanılmaz sıcak olacaktır orası için benim gibi hassas biri için haziranın sıcağından ise nisanın yağışları daha çekilir olur amaarkadaşlar ne düşünür bilmem

ece hanım lütfen mailleşelim

Rica ederim..Ama Çiğdem Hn..Likya yolu güzergahının dağ ve orman yolu oldugunu unutmayın genel olarak ve yol deniz seviyesinin üzerinde ilerliyor çoğu zaman ve rakımı düşündüğünüzde bırakın sıcak olmasını üşüdüğüm bile oldu sabahları ve geceleri..Akdenizin bahar yağmuru çok şiddetli olur..Nisan ayını hiç tecrübe etmedim yağmur açısından ama mayıs sonunda bile yağdı geçen sene yoldayken..Tabi doğasever olarak bunun keyif vereceğini düşünüyorsanız hiçbir sorun yok demektir..Keza her mevsim yürüyen var bu yolu..Saygılarımla

metintuzun' Alıntı:
Rica ederim..Ama Çiğdem Hn..Likya yolu güzergahının dağ ve orman yolu oldugunu unutmayın genel olarak ve yol deniz seviyesinin üzerinde ilerliyor çoğu zaman ve rakımı düşündüğünüzde bırakın sıcak olmasını üşüdüğüm bile oldu sabahları ve geceleri..Akdenizin bahar yağmuru çok şiddetli olur..Nisan ayını hiç tecrübe etmedim yağmur açısından ama haziranda bile yağdı geçen sene yoldayken..Tabi doğasever olarak bunun keyif vereceğini düşünüyorsanız hiçbir sorun yok demektir..Keza her mevsim yürüyen var bu yolu..Saygılarımla

Metin Bey,

ben temmuzda çerkeş de doludaa yürüdüm, yazın boluda tüm gün sicim gibi yaağan yağmurda kollarımı hissetmeyene kadar yürüdüm. doğanın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. alabildiğimiz keyfi maksimum düzeyde alıp yürümemize bakacağız doğada palanlanan her zaman olmayabiliyor her şeye hazır gitmek önemli

Çiğdem Hn mesajını bir doğasevere yakışan güzellikte oldu..O halde tekrar keyifli yolculuklar şimdiden..Ben doğa fotoğrafçılığıda yaptığım için benim tercihim mayıs ayı olacak..Saygılarımla tecrübelerinizi bekliyoruz..

Merhaba,
Mart sonu Nisan başı gibi Fethiye'den başlamak üzere yaklaşık bir haftalığına likya yolunun gidebildiğim kadarını katetmek istiyorum. Henüz net bir net proğram yapmadım. Bu yolda tecrübem yok. Bu tarihlere planlayan arkadaşlara katılabilirim ve planlama yapabiliriz. Ceyda hanım , ece hanım , metin bey bu konuda haberleşebilir, paylaşabilir miyiz ?
smrynakorfez@hotmail.com adresim.

Merhaba arkadaslar nisanin 4 u gibi TDf nin egitimlerine gidebilirim bu yuzden 30 mart da baslamayi dusundugunuz yuruyuse gelemeyecegim nisanin daha ileri bi tarihine erteleyecegim yuruyusu 1 2 hafta erteleme durumunuz olursa beraber yurumekten mutluluk duyarim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR