2013 Kurban Bayramı Balkanlar Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Saint_M Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,093

Saint_M

Yeni Üye
Herkese selam,

Kurban Bayramı tatilinde (14-20 Ekim 2013 arasında) 4 arkadaş Balkan Turu planlıyoruz. İlk olarak Arnavutluk (Tiran)'a uçakla gidip oradan araba kiralayarak sırasıyla Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ ve tekrar Tiran'a geri dönecek şekilde bir tur yapmayı planlıyoruz.
Öğrendiğimiz kadarıyla Türk Vatandaşlarına vize uygulaması yok ancak merak ettiğimiz bir kaç konu var. Tecrübeli arkadaşlar bu konuda ve haberdar olmamız gereken diğer detaylar konusunda yol gösterebilirlerse çok sevinirim;

1) Arnavutluk plakalı kiralık aracımızla tüm bu ülkelerin sınırlarını rahatça geçebilir miyiz? Uluslararası ehliyet, araç sigortası vb evraklar gerekiyor mu?

2) Kosova'da pasaportlarımıza basılacak damga Sırbistan'a geçerken sıkıntı yaşatır mı? Kosova-Sırbistan ilişkileri hala eskisi gibi kötü mü bu anlamda?

3) Yolların kötü, virajlı, tehlikeli olduğu özellikle dikkat etmemiz gereken bir bölümü var mı? Varsa nereler?

Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkürler...

Senem

Etiketler
Ynt: 2013 Kurban Bayramı Balkanlar Turu

Merhabalar;

Bu kadar cok ulke icin gununuzun az oldugunu dusunuyorum..

Bende gecen sene 15 gunluk balkan turu plani yaptigim icin arastirmalarim mevcuttu..

Yollarin kimi yerlerde kotu oldugunu biliyorum, ama mevsim itibariyle dikkatli araç kullandiginiz durumda sorun olacagini sanmiyorum.

Kosova-Sırbistan size sorun olabilir, bunun icin hangisi daha az sorun cikartiyor ise guzergahi ona gore belirlersiniz.

Arac kiralama esnasinda tum ulkeler icin izin verilmeyebilir, bence simdiden rent a car sirketi ile irtibata geciniz, detayli bilgi aliniz

iyi geziler

arkadaşlar burası onlıne bır sıte yanı sureklı faal oldugundan emın degılım adım barabros 27 yasındayım amacım ekım veya kasımda hındıstana gıtmek ama amacım kara ve demır yolları uzerınden ulasım yapmak butcem 3 bın yetermı bılmıyorum yol arkadaslarıda arıyorum bı taraftan gercekten tanıdıkları olan bana ulasabılırmı yol arkadası aramaktayım bı gezıde konusmak o anı paylasmak fotograf cektırebılceıgm bırısı veya bır grupla gıtmek ıstıyorum turlar var ama onlarda benı cok kasıyor butun pplanı onlar yapmak ıstıyor hındıstanda ozgur olmalıyım kalktıgımda canım nereye ısterse oraya gıtmerlıyım medıtasyon yapmalıyım bu yolculuktan bekjlentım cok ve aylardır bu anı beklıyorum 2013 ekım veya kasımda yolculuga cıkm ak ıstıyorum aslında guzegahım ıran pakıstan ordan hındıstana ulasmak daha oncekı okduugm formlarda herkes kara yolunda gıdebılmeyı basarmıs hemde az bır butce ıle bende boyle 2 veya 3 aylık bır planım var belkıde hayatımın donum noktası olucak bu gezı lutfen arkadaslar cevrenızde bu aylarda veya 2014 ocak ayında hındıstana gıtmek ısteyen arkadaslarınızı bana ıletın yardım edın 0534 788 7667 gunun her saatı bana bu numaradan ulaşabılırsın ız sımdıden teskekurler ........

voyager_engineer bilgilendirme için teşekkürler. Geçen sene topladığın notları (tabi eğer toplu haldelerse) referans olması için bizimle paylaşman mümkün müdür? Senin için bir sakıncası yoksa tabi.. Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR