2011 yılı mayıs dönemi amatör telsaiz sınavı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ismailsinaplı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,860

ismailsinaplı

rf transmitter
Yer
bartın
Web
www.picproje.com
merhaba arkadaşlar bu yıl mayıs ayında ilk defa amatör radyo ve telsizcilik sınavına gireceğim,size sorum olacak ben elektronikçiyim ve teknik konuları da iyi bilirim bunun dışında yasa ve yönetmelik ve diğer konulardan anlamam bana hangi sınıf a-b-c amatör telsizcilik sınava girmeliyim ..

bana hangi sınıf sınavı önerirsiniz..

Etiketler
Ynt: 2011 yılı mayıs dönemi amatör telsaiz sınavı

İsmail bey slm şimdiden başarılar sorular test şeklindedir.teknik konu soruları azınlıktadır A Belgesi olarak sınava girerseniz daha uygun olur sebebi ise C belgesinde fazla puan tutturursanız C belgesinde kalırsınız A belgesi yazarsanız alacağınız puan A belgesinden az olursa B belgesini alma şansınız var .Bol şanslar

Slm ismail bey ben A amatörüm uzun seneler elektronik işiyle uğraştıktan sonra emekli oldum.Amatörlükle beraber elektroniğide hobi olarak sürdürüyorum. Her sene sınav günleri orada olur uzak illerden gelen aday arkadaşlarla sohbet ederim . İşallah bu sınav zamanındada orada olacağım .Bol şanslar

başvurlar başlamışmı bende başvuracagım ama bılgıye nerden ulaşacagımı bılmıyorum

Gerekli bilgileri Kıyı Emniyeti internet sitesinden edinebilir,aynı siteden online başvuru yapabilirsiniz.
http://www.coastalsafety.gov.tr/default.asp?id=7&sid=74&srt=&recNo=147&lng=

bende başvurdum.. sırf meraktan... telekomcuyum zaten kullanıyoruz ama test sorularına baktımda şöyle sanki çok zor olacak gibi...

HOCAM BU SINAVA GİRELİM AMA TELSİZ HAKKINDA HİÇ BİŞEY BİLMİYORUZ Kİ YANİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİZ, KİTABI, DERS NOTLARI vs... VARMI??

kitabı defteri filan yok ama kegm.gov.tr adresinden her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. orada çalışacağınız sorularda var... sınav filan hikaye içinde azıcık merak olan herkes geçer bu sınavdan. Şu sıralar sınav ücretlerının yatırıldığı dönemdeyiz.

Merak ile sınav geçilse idi , Sokaktaki tüm SALAKLAR Radyo amatörü olur idi.. ;D
Hiç unutmuyorum ( İstanbul Telsiz Merkezi ) Tevfik Bey'in Lafını..

Ben 1968 den beri , Elektrik ve Elektronik konusunda ( E.M.L ),
1976 den beri Telsiz konusunda çalışıyorum , çeşitli araştırmalarım ve çalışan projelerim var.. ;)
Profesyonel Telsizciyim , Her Frekansta konuşuyorum , 6 diplomam var , çeşitli haberleşme , sistem uzmanlığı ,elektronik belgelerim var...!! :-\

Fakat RADYO AMATÖRÜ olmak için Uzay , Fizik ve Elektronik Mühendisi olmak gerektiğini kimse söylemedi, :'(

Demekki Ya ben SALAĞIM veya bu SINAVLARA giren ve A belgesi alan VHF ile UHF yi birbirinden AYIRAMAYAN HIYARLAR benden çok ( KOPYA ) şey biliyor ;D

demiş ti....

saygılarımla
Ali AKSOY

dostum bende önlisans elektrik mezunuyum başka hiçbir belgem diplomam projem hiç bişeyim yok. elimdeki tek veri internetten bulduğum sınav sorularını dökümante ettim o kadar. Ve inanın daha bugüne kadar bir kere bile telsiz görüşmesi yapmadım. ( askerdekiler hariç) Sadece internette gezerken uçakların telsiz görüşmelerini dinleten bir site buldum dikkatimi çekti bir kaç gün dinledim sonrasındada lisans almaya karar verdim. Ve eminim b sınıfınıda ilk seferde alırım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.