KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: 2010 KASIM Dönemi AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI için Başvurular Başlamıştır.
Evet eğitimdeydim...
C lisansı olunca telsiz taşıma hakkınız olur tabiki. lisansların farkları temel olarak kullanabilecekleri frekans aralıklarını belirliyor. mesela A lisansı olursa bütün amatör frekansları dinleme hakkınız varken B ve C de bu aralıklar ufalıyor.
siz sadece cebimde taşımak istiyorum derseniz C yeterli. Zaten ortak olarak konuşma yapılan Röle sistemleri bütün lisansların ortak kapsadığı frekanslar üzerinden yayın veriyor.
ben A-B sınıfının sorularını inceledim ve bu sürücü belgesi sınavı gibi her sene neredeyse aynı soruların çıktığı bir sınavmış, yani A-B sınıfı için soruları ezberleseniz bile yeterli puanı alırsınız gibime geliyor.
Pek fazla elektronik bilgisi olmadan sorulara çalışıp girenler rahatlıkla B belgesi alabilmişler okuduğum kadarıyla.
soru 1 : Bu A B C yi okudum ama net anlamadim kisaca aciklayacak olan varmi
soru 2 : ehliyet alinca telsizler farkli oluyor galiba arazide gezerken kullandigimiz halk bandi telsizleri ile iletisime gecebilyor muyuz
simdiden tesekkurler
arkadaşlar size tavsiyem.ben elektronik yüzünden 2 kez sınava girdim.ayrıca elektronikçiyim.eskiden zordu mors falan vardı.şimdi mors kolay ama elektronik bilgin yeterli degilse zorlamaya gerek yok.C sınıfı belge sizin için yeterli olacaktır.fazla zorlamaya gerek yok.A zor B eh yaparım derseniz.Ama C kolay geçecektir.Yönetmelik ve kanuna iyi çalışın işiniz kolay olacaktır.şimdiden hepinize başarılar dilerim.
T A 1 A M D