Mrt2ba
Wrangler Unlimited Rubicon
Merhaba geçen hafta Jeep ailesine katıldım ve çok memnunum fakat beni rahatsız eden ciddi bir konu var. Bu arada ben Kuzey Kıbrıs tan yazıyorum. Arabam 4 kapılı Rubicon 3.8 v6 bu araba adaya ilk kez geldiği için ülkedeki herkes tecrübesiz (teknik servis dahil). Kendime bana yardımcı olabilecek birilerini ancak forumlardan bulabileceğimi düşünüyorum. Arabayı ilk aldığımda bana 95 oktan benzin koymamı söylediler ve bende ilk günden arabayı doldurdum. Ertesi gün sabah araba çalışmakta ciddi bir zorluk çekti ve 3-4 defa uğraştıktan sonra çalıştı. Fakat arabada motor uyarı ışığı yandı ve esp kendiliğinden off oldu esp yi ısrarla açmaya çalıştıysam da işe yaramadı ta ki arabayı söndürüp tekrardan çalıştırana dek. araba stop edip tekrar çalışınca esp normal haline döndü ama motor uyarı ışığı en az 10km yapana kadar yanmaya devam ediyor sonra kendiliğinden sönüyor. Ben benzinin kötü kalitesinden şüphelenip arabayı ertesi gün bayağı kullanıp yarım konumuna getirdim ve sonra gidip 98 oktan koydum ama ayni sorun devam ediyor. arabanın benzinini 2 defa tam boşaltıp tekrardan 98 oktan la doldurdum ama hergün ayni sorunu malesef yaşıyorum. Tam 10 gün oldu. Yarın sabah arabayı teknik servise götürmeyi düşünüyorum, fakat birşey yapabileceklerini düşünmüyorum. Çünkü firma mercedes bayisi ve daha yenile Jeep bayisi oldular. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar..
Saygılar..