2009 Wrangler Unlimited Rubicon 3.8 v6 Aldım Ciddi Sorunum Var Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mrt2ba Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,658

Mrt2ba

Wrangler Unlimited Rubicon
Yer
Lefkoşa - KKTC
Web
www.ortac-ac.com
Merhaba geçen hafta Jeep ailesine katıldım ve çok memnunum fakat beni rahatsız eden ciddi bir konu var. Bu arada ben Kuzey Kıbrıs tan yazıyorum. Arabam 4 kapılı Rubicon 3.8 v6 bu araba adaya ilk kez geldiği için ülkedeki herkes tecrübesiz (teknik servis dahil). Kendime bana yardımcı olabilecek birilerini ancak forumlardan bulabileceğimi düşünüyorum. Arabayı ilk aldığımda bana 95 oktan benzin koymamı söylediler ve bende ilk günden arabayı doldurdum. Ertesi gün sabah araba çalışmakta ciddi bir zorluk çekti ve 3-4 defa uğraştıktan sonra çalıştı. Fakat arabada motor uyarı ışığı yandı ve esp kendiliğinden off oldu esp yi ısrarla açmaya çalıştıysam da işe yaramadı ta ki arabayı söndürüp tekrardan çalıştırana dek. araba stop edip tekrar çalışınca esp normal haline döndü ama motor uyarı ışığı en az 10km yapana kadar yanmaya devam ediyor sonra kendiliğinden sönüyor. Ben benzinin kötü kalitesinden şüphelenip arabayı ertesi gün bayağı kullanıp yarım konumuna getirdim ve sonra gidip 98 oktan koydum ama ayni sorun devam ediyor. arabanın benzinini 2 defa tam boşaltıp tekrardan 98 oktan la doldurdum ama hergün ayni sorunu malesef yaşıyorum. Tam 10 gün oldu. Yarın sabah arabayı teknik servise götürmeyi düşünüyorum, fakat birşey yapabileceklerini düşünmüyorum. Çünkü firma mercedes bayisi ve daha yenile Jeep bayisi oldular. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılar..

Etiketler
Ynt: 2009 Wrangler Unlimited Rubicon 3.8 v6 Aldım Ciddi Sorunum Var Acil Yardım

Aramıza hoşgeldiniz. Aslında Kıbrıs'ta fikir alışverişi yapacağınız bir çok arkadaşımızda var. Kıbrıs off-road grubu ile tanıştım, Dernek başkanı Mehmet bey ve yardımcısı Niyazi bey ve bir çok arkadaşı ilede tanışabilirsiniz.

Motorun zor çalışması ve esp ile arasında bir bağlantıyı ben kuramadım.Arıza durumu ayrı ayrı sorunlar olabilir. Ne tür benzin kullanacağınız konusunda ise el kitapçığını mutlaka okuyun derim. Sanırım 98 oktanı tavsiye edecektir. Fakat motor uyarı ışığı yandığı halde gezmeyin derim. Sorun daha ciddi hal alabilir.

Abs sensörlerinden birisi arıza durumuna geçtiği zaman (sensör kablo kopması veya çamur girmesi) esp ışığı yanar.

Yetkili servis bu sorularınıza en iyi cevabı vermekle yükümlüdürler. Başka yollardan bilgi edinseniz dahi, servis harici elletmeyin derim.

Selamlar.

Uğur bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim, aracımı sabah servis e götürdüm ve az önce aracın hazır olduğunu söylediler. Bakalım artık yarın sabahı bekleyeceğiz..

Geçmiş olsun. Sorunu merak ettim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri