KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
uzun bi aranın ardından tekrar merhaba..
işlerimin yoğunluğu ve istanbulpark formula pistinin halka açılmasından sonra uzun bi süredir foruma bakamıyordum. sürekli pistte eğlenmekten yazmaya vakit bulamadım desem yeridir
arkadaşlar jimny ile uzun süredir oynuyorum ve kurcaladıkça daha da zevk vermeye başladı. aracımı yükseltmeyi bi ara düşünsemde artık hepsi geride kaldı. tek amacım aracımı daha da alçaltmak. yaklaşık 5cm kadar basmayı planlıyorum. havalı amortisör sistemi (air ride) çok hoşuma gidiyor fakat gerek maliyet (3000tl) gerekse kompresörün sürekli patlama riski varmış gibi düşünmem beni bundan uzaklaştırdı. bu araca uygun orjinal coilover bulunmaması ve piyasadaki el yapımı coilover yapan yerlere güvenememem sonucunda aracımı helezonlarımı soğuk presle presletip düşürmeyi planlıyorum. yürüyen ve ön takımda sorun olucağını sanmıyorum..
sitemizde yükseltme kiti olan tonla jimny varken bende çıkma helezon arıyorum. aracını yükseltmiş kişilerin çoğu bunları satmakta. bende aranızda varsa veya tanıdığınız referans olabileceğiniz birisi varsa onunla iletişime geçmek istiyorum.. herkese iyi forumlar diliyorum.. görüşmek üzere..
bende bir takım orj. yay var. ancak presletmek yerine bir bakla kestirirseniz orj. yakın süspansiyon elde edersiniz. aracın sertliği ve konforu değişmez. denedik ve randıman aldık. lastikleri de inceltirseniz çok sık oluyor.
JS plakalı mavi jimny de ne kadar yükseltme var ne mud terrain lastiklerin ölçüleri nelerdir acaba ? biraz konudan uzak oldu ama aynı tarz da bir uygulama yapmak istiyorum yardım ederseniz mutlu olurum, teşekkürler