2008 Grand Vitara 2.0 +lpg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 00adana01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,499

00adana01

Yeni Üye
Öncelikle herkese selamlar olsun. Adana' dan aranıza kalıyorum dün itibari ile. Sahibi olduğum 2 araçtan biri olan 2011 Mod. Pejo 207 dizel aracımı 2008 grand vitara ile takas ettim ve yerden yükselmenin sevinci içerisinde iken hayallerim birden yerini umutsuzluğa bırakmaya başladı. Sabah saat 10 dan itibaren site içerisinde birşeyler bulmaya çalıştım ancak yeni olduğumdan herhalde pek faydalı olmadı. Sorunuma gelince, arac hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim, sadece toyota hilux 4*4 kullanmışlıgım vardır. Araç izmir den adanaya getirildi, 6 depo lpg harcadı :-X 360 tl herhade tutmuştur. ilk önce paylaşacagım resimden bana bu arazi tuşlarının ne işe yaradığını söylerseniz sevinirim, birde aracın lastik ihtiyacı var üzerindeki 215/65/16 çok ince görünüyor tatmin edici görunmuyor :-\ şimdiden yapacağınız yardımalr için minnettarım. Allahım Herkeze Kazasız Belasız Günler Nasip etsin..

center_console.jpg

Etiketler
Ynt: 2008 Grand Vitara 2.0 +lpg

N boş (aracı çekmek icap ettiğinde özellikle otm.vites araçlar için olmasa olmaz)
4H normal kullanım
4H lock orta merkez kilitli ön arka %50 şer güç dağılımı çamur vb zeminlerde
4L ağır devir oranıyla çok dik rampalarda (bu sınıfta sadece grand vitarada var ve çok önemli bir özellik) 4L ye geçmeden önce hızınız sıfır olsun ve vitesi boşa alın aracınızı sert zeminlerde ve asfaltta 4Hlock ve 4Lde kesinlikle kullnamayın.
adana izmir arası ne kadar bilmiyorum ama 100kmde yaklaşık 10lt lpg kullanmalı
aracınızı güle güle kullanın

oncelikli olarak hayirli olsun, gule gule kullanin.
sitede ve internette aracinizla ilgili kullanim kilavuzlari mevcut. indirip datayli ozelliklerini okuyabilirsiniz ;)

internette suzuki grand vitaranın kullanım kılavuzunu gerçekten çok aradım muhakkak vardır biryerde ama onu da bulamadım. Az önce servisten getirdim arabayı, diferansiyel yağı macun gibi olmuş, mazot ve hava ile temizledi usta ancak tam garanti veremem dedi dişli değişimi olacaktır dedi, yeni yağını koydu, motor boğazını temizledi, arabadaki sallantı ve titreme birden kesildi ve 140 km hızı geçmeyen aracım birden 170 de tamam dedi :smiley: benden önceki sahibi ve ondan önceki ALLAH canlarını sağ etsin araca herhangi bir bakım uygulamamış. Şimdi sıralamada yapılacak iş olarak boya koruma pasta cılası , far ve tüp ayarı var. Araç aşırı kara duman atıyor, egzoz ve tampon kararıyor.
Aracın orjinalinde zenon yok ancak taktırmış saolsun oda sönük gösteriyor. Bunun için zenonun mercekleri dursun ancak sadece ampulünü deiştirebilirsem buda bana iyi gelecek. ÇOK PARAM GİTTİİİ.. Hatun evde ekmek bekliyor, seermayeyi tüketti sağolasıca. Yapmış olduğunuz yorumlar ve önerileriniz için tekrardan çok saolun yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler

Aracınız hayırlı olsun.
Malesef değer bilmeyen kullanıcılar araçları çok yoruyor ve bakmıyorlar.Kolay gelsin...
Suzuki Grand Vitara ile ilgili bir çok detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Selamlar,saygılar...

http://forum.donanimhaber.com/m_25450166/tm.htm

Msj lara geç cevap verdiğim için özürdilerim öncelikle alakanıza teşekkür ederim. Araç alındığı günden beri difransiyel yağı deişmemiş, motor boğazı temizlenmemiş, adanada bulabildiğim eski suzuki servisi çalışanı olan Çelik otodan ramazan abinin detaylı anlatımı ile araç hakkında bilgi ve bakım hakkında konuları öğrendim sayılır. Paylaştığım vites düğmesi ortada durması gerekiyormuş :smiley: N ile götğrmeye çalışmak araca çok ciddi hasarlar veriyor dedi. Burdanda anlaşıldığı üzere kulaktan dolma bilgilerle ve her ustanın ustralıgına güvenerek hareket edilmiyormuş. İlk gittiğim serviste bana aracı bu konumda götürmemi birkaç hafta içerisinde ikaz lambasının sönecegini söyledi... iyiki dinlememişim.. difransiyel yağını deiştirdikten sonra içerisini mazot ile yıkadı, aracım 120 yi geçmezken 175 dama dedi. Buda bana yeter zaten. Sallantı ve titreme kesildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.