2007 L200 4*4 Intense Lux lastik seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coldblooded Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,660

coldblooded

Ana Kamp
Yer
Yalova
2007 L200 4*4 Intense Lux Michelin 245/65R17 cross terrain X orjinal lastiklerimin miyadı doldu. 4 tane lastik almam gerekiyor. Fazla araziye çıkmıyorum. Ama evime giden yol kışın berbat çamur, yazın da toz, toprak oluyor. Şehir içinde ise sık sık kaldırıma çıkıp iniyorum. Malum şehir trafiğinde kendime yol yapmam gerekebiliyor.
Uzun yolda mevcut lastiklerden menunum. Yakıt tüketiminden de. Arazide arkadan itişte 4*2 modunda bazen patinaja düşüyor. 4*4 moduna alınca hemen kavrıyor. Lastik ölçülerine mümkün olduğunca sadık kalıp aynı zamanda da gösterişli bir lastik almak istiyorum. Tabi ekonomik koşulları da zorlamadan.
Baktığım lastiklerden Michelin latitude cross şu an kullandığım lastiklere çok benziyor gibi geliyor. Fiyatlarına henüz bakmadım.
Mesela, Cooper 4*4 zeon XST gibi çok iddialı (desenleri çok güzel) lastikler de var. Yağışta ve kuru asfalttaki performansı ve dahi düz yolda konforu nasıldır bilemiyorum? Yakıt tüketimini ne kadar etkiler bilemiyorum?
Varsa tavsiyelerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 2007 L200 4*4 Intense Lux lastik seçimi

Selam,

Latitude Cross gercekten iyi bir lastiktir ve bahsettiginiz kullanim tarzina oldukca uygun.

İsterseniz birde BFG AT inceleyin.

Yol sesi sifir, hafif arazi performansi ve görünümü çok tatminkardır.

Saygılar ..

Fantastic Light' Alıntı:
Selam,

Latitude Cross gercekten iyi bir lastiktir ve bahsettiginiz kullanim tarzina oldukca uygun.

İsterseniz birde BFG AT inceleyin.

Yol sesi sifir, hafif arazi performansi ve görünümü çok tatminkardır.

Saygılar ..
Malesef 17 jant l200 e uygun BFG AT lastik yok bu konuda bende müzdaribim.
İyi günler

velicanöz' Alıntı:
Malesef 17 jant l200 e uygun BFG AT lastik yok bu konuda bende müzdaribim.
İyi günler

Mevcut jantları satın 16 jant alın.

Jantlar 17 diye neden kendi imkanlarınızı kısıtlıyorsunuz.

Aradınızmı piyasada jant çok;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-mitsubishi-l200-jant-takimi-60790885/detay/?keyword=l200%20jant

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-mitsubishi-l200-4x2-jant-4-adet-takim-sifir-33060370/detay/?keyword=l200%20jant

evet jantları 16 inç yaparak seçenekler çoğaltılabilir ve görüntü daha agresifleştirilebilir. Fakat 17 inç jantlar benim daha çok hoşuma gidiyor. 245 yanak genişliği ile birleşince bence güzel duruyor.
İnternette biraz araştırıp inceledim. Lassa competus 245/65R17 A/T 111T lastiklerin özellikleri (yük indeksi orjinalle aynı, hız indeksi orjinalden bir sınıf üstün, hem arazi hem de asfalt performansı açısından yorumlar iyi, desen olarak da 17 inçte benim için yeterince agresif) uygun gibi duruyor. Fiyatı da 340TL civarında. Ne dersiniz?

216420_s1.jpg

Agresif desen anlayışı kişiden kişiye değişiyor. (Bana göre agresif lastik MT117)

Bahsettiğiniz lastikteki desen ve özellikler kafanıza yattıysa alın kullanın bence ..

245/75r17 bf goodrich all-terrain.
gerçektende mükemmel bir lastik.

http://www.yilmazlastik.com/BF-GOODRICH-24575R17-121R-ALL-TERRAIN-TA,PR-2306.html

ALL TEERAIN TA.jpg

Merhaba 2008 L200 için 255 65 17 Yokohama Geolandar AT/S Lastikleri Taktırdım... Yurtdışı birçok Forumu okudum... BFG yerine Yokohama Tercih etmişler.. Bozuk Asfalt Arazi ve Çamurlu yollarda kullanıyorum... Deneyimlerimi paylaşacağım... Desende fena değil yaklaşık 1-2 cm yükseltti aracı ...hesaplara göre :smiley:) görünürde değişiklik yok ...

G012_main.5154.gif

17 inc jantlarımda cooper discoverer kullanıyorum asfaltta rahatsız edici ses yok, arazi performansıda yeterli, tabiki offroad dan bahsetmiyorum çiftçiyim bütün zamanım tarla,bahçe işlerimde geçiyor stabilize ve bozuk yollarda engebeli arazilerde gayet yeterli bir lastik tavsiye ederim.

265 75 16 bf taktım aracı yoruyor karda performansı hiç tatmin etmiyo aracın gücüne ve çalışan aksamlara sürekli yük biniyor ...

cengizcetken' Alıntı:
Merhaba 2008 L200 için 255 65 17 Yokohama Geolandar AT/S Lastikleri Taktırdım... Yurtdışı birçok Forumu okudum... BFG yerine Yokohama Tercih etmişler.. Bozuk Asfalt Arazi ve Çamurlu yollarda kullanıyorum... Deneyimlerimi paylaşacağım... Desende fena değil yaklaşık 1-2 cm yükseltti aracı ...hesaplara göregörünürde değişiklik yok ...

Lastik hakkındaki deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum, Takip.

6 araçta yokohama geolandar at/s kullandık. kesinlikle çok çok iyi.

mstdgbkn' Alıntı:
6 araçta yokohama geolandar at/s kullandık. kesinlikle çok çok iyi.

Merhaba, deneyimizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizden ricam, lastik hakkında biraz ayrıntı vermeniz. Mesela gürültü ve araç denge durumu, yolda kayma- patinaj eğilimi, arazi davranışı ile kullanma imkanınız oldu ise ıslak yol ve kış koşulları tepkisi ? Tekrar teşekkürler.

YIGITEFE' Alıntı:
Merhaba, deneyimizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizden ricam, lastik hakkında biraz ayrıntı vermeniz. Mesela gürültü ve araç denge durumu, yolda kayma- patinaj eğilimi, arazi davranışı ile kullanma imkanınız oldu ise ıslak yol ve kış koşulları tepkisi ? Tekrar teşekkürler.

tüm bu saydığınız koşulları gerçekten en iyi şekilde karşılıyor. mt ler kadar rahatsız edici değil düz yolda. ht ler kadar da çamurda kötü değil. ses ht den belki biraz fazladır ama lastiğin hamuru gerçekten çok kaliteli. kayma fazla yapmaz hatta çok zor yapar. arazide çok iyidir. ama şuan türkiyeye gelmiyor diyorlardı. alırken tarihine bakın çok eski olmasın lastik. ama kesinlikle memnun kalırsınız. görüntüsü de çok iyi. hem beyaz yazılı olması da avantaj :smiley:

aracım 2007 L200 intense lux.

aynı lastik seçimi için eylül ayında baya araştırma yaptım. ilk lastiklerimi 80bin km kullandım, muayeneden geçtiğim halde değiştirmemi tavsiye etmişlerdi, ben de değiştirdim.

sonunda pirelli scorpion atr lastiklerde karar kıldım. http://www.1010tires.com/Tires/Reviews/Pirelli/Scorpion+ATR
boyut olarak da 265-70-r17 aldım. aracım 3 cm kadar yükseldi. çamurluğa kesinlikle çarpmıyor, bunu da baya araştırdım, ayrıca aracın görüntüsü kesinlikle değişti, güzelleşti.

[SIZE=small]orijinal[/SIZE][/size] lastikler takılıyken yolda gps ile hızımı ölçtüğümde %7 civarında hata vardı, 100km/s hızla gittiğimi ibrede gördüğümde gpsdeki hızım 93km/s idi, lastikleri değiştirince bu da kalktı, artık gerçek değerini ibrede görebiliyorum. aslında bu da önemli bir şey, her 10bin bakımına gerçekte 9300kmde gidiyoruz demek. 200bin kmde olan bir araç için fazladan 1.5 bakım demek bu da.[SIZE=small]

[/SIZE] lastikler arazide, karda ve asfaltta çok başarılı. çamurda hafif zorlandığım oldu ama beni hiç yolda bırakmadı, 4bini arazide olmak üzere lastiklerle 5bin km yol yaptım, genelde tarla içinde gezdim. lastiklerin 6 ay garantisi var 6aydan sonra da %50 garantili, yol yardım hizmeti falan da var. tanesini 393 liraya aldım. kargo, söküm, takım ve balans bu ücretin içerisinde. lastikleri istanbul'dan sipariş verdim ertesi gün de izmir'de başka bir bayide teslim alıp, orada taktırdım. [SIZE=small]

[/SIZE]
Ürün AdıÜrün FiyatıAdetTOPLAM TUTAR
265/70R17 LT 121S m+s wl Scorpıon Atr Jeep 4X4 Lastik393.00 TL41,572.00 TL

ayrıca lastiklerin imal tarihi de önemli, benim aldıklarım 2011 yılının 3. haftasında üretilmiş. eski bekletilmiş mal değildi, lastikleri alırken bunda da dikkat etmenizi tavsiye ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri