Ynt: 2007 Grand Vitara Hakkında Fikirleriniz.
Aracınız hayırlı olsun.
Aynı aracın 2006 modeli var bendede.
Tüm bakımlarını çok iyi bir arkadaşımın atölyesinde kendim yapıyorum. (Tabi ağır bakımları arkadaşımla beraber yapıyoruz)
Zaten hava ve polen filtresini değiştirmek çocuk oyuncağıdır. Hava filtresini ortaya çıkarmak için 3 tane mandalı kaldırıyorsunuz.
Polen filtreside torpido gözünün arkasında ve oda tırnaklı ve çok kolay açılıyor.
Aynı zamanda yağını değiştirmekte oldukça kolay. Yağ filtresini değiştirmeyecekseniz altına eğilip tek vidayı söküp yağı boşaltabilirsiniz.
Bu araçlarda iridium buji kullanılıyor ve bu bujilerde 100.000 km gidiyor (orjinal kitapçığındada böyle yazıyor zaten) yani değiştirmek gereksiz.
Ben 80.000 km deki aracımın şanzıman ve direksiyon yağını kontrol ettirdim herhangi bir sorun, eksiltme yoktu.
Polo dan sonra bu araca geçtiğimde yine boğaz kelebeğine sardım. Poloda boğaz kelebeğini her temizlediğimde sorun çıkıyordu ve bilgisayara sokmak gerekiyordu.
Bu araçta böyle bir sorun yok.
Sökün temizleyin yerine takın araç ilk çalıştığında 3000 devirde çalışıp yavaş yavaş kendini ayarlıyor ve boğaz kelebeğini adaptasyon yapıyor.
Alttan gelen ses zaman zaman benide rahatsız ediyor.
Ve evet bu sürücü ve yolcu koltuğunun tam ortasına geliyor.
Ben öne giden şaftı sökmüştüm. Tabi böyle yapınca araç bütün gücü boşta olan şafta aktardığından yerinden kıpırdamıyor.
Eğer istanbuldaysanız ve bakım yapmak isterseniz yardımcı olurum.
Ben aksaraydan alıyorum malzemeleri.
Yağ 35-40 tl
Hava filtresi 10-15 tl
Yağ filtresi 7 tl
Polen filtresi 10-15 tl
Aracıma 100 tl ye tavan çıtası alıp modifiye edip taktım. 250 tl yede resimde gözüken port bagajı bauhaustan aldım.
Atiker sıralı sistem taktırdım. Şehirlerarası yolda 200-210 krş altına indiğini malesef göremedim üstelik 90-100 km aralığında kullanıyorum. Şehir içinde ise 250 krş yakıyor. (Gaz litresi 1.89)
Daha evvel 35 litrelik depo taktırmıştım ancak sürekli uzun yol yaptığım için 40 lt taktım en azından gittiğim uzun yolda bir kez gaz için duruyorum.
Ön koruma 200 tl ye taktırdım sadece bu bana yetiyor. Arka ve yanlara takılanları inceledim ancak hoşuma gitmedi.
Zaten arkada hem kamera hemde sensörler var.
Ben çok fazla araziye girmedim ancak bende keyifle kullanıyorum aracımı.
Araç üzerindeki navigasyona kısa yolu kullanı işaretlediğim için bir çok kez asfaltsız köy yollarına hatta yol bile denemeyecek yerlere girdim
Bir çoğunuzun resimlerinde stepne kapağını görüyorum ben onların sadece 5 kapılı modellerinde olduğunu sanıyordum.
Sizin araçlardakiler orjinal fabrika çıkışımı yoksa sizmi aldınız?
Benim stepne çıplak duruyor bende kapatmak istiyorum.