2007 Grand Vitara Hakkında Fikirleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CRV008 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,880

CRV008

Ana Kamp
Yer
balıkesir
Selamlar herkese..adım Hakan, yaklaşık 20 gün önce 2007 model 3 kapı Suzuki Grand Vitara satın aldım.
Aracımdan inanılmaz memnunum,ihşallah böyle devam eder..2006 ve sonrası 3 kapı grand vitara sahibi olan arkadaşlar ile araç hakkında, servis hakkında olumlu olumsuz bilgi paylaşmak isterim.
Aracımda tartarini sıralı sistem,ön,arka ve yan korumalar, en son yeni aldığım bf goodrich lastikler mevcut.45.000 bakıma giren arkadaşlar acaba periyodik servis harici ek masraf çıkıyormu ve 45.000 servis bakım ücreti ne tuttu acaba.

Etiketler
Ynt: &&& 2006 ve sonrası 3 kapı grand vitara araç sahiplerinin görüşleri &&&

merhaba, bende yeni aldım aracımı, 2009 model, daha 1650 kmde, sizin gibi bende inanılmaz memnunum, izlenimlerimi ve tecrübelerimi paylaşmaya hazırım. herkese kazasız belasız günler dilerim.

Ynt: 2007 Grand Vitara Hakkında Fikirleriniz.

Selamlar, yeni kasa vitaraların, özellikle 3k olanlarının sitede sayısının arttığını görmek çok güzel. Gerçekten başarılı bir araç, asfaltta olduğu gibi arazide de performansı güzel. Gerçi zaten videoları izlemişsiniz ;D. Benim araçta yeni olduğu için pek servis deneyimim olmadı halen. Ama bu başlık altında deneyim paylaşımı yapabiliriz tabiki.
Bu arada hoşgeldin kaganss, güle güle ve iyi günlerde kullanın suzukileri :D

Selamlar

teşekkür ederim, sizlerde güle güle ve iyi günlerde kullanın. bir kaç sorum var, cevaplarsanız sevinirim.
araç yeni olduğu için kalkışlarda çok yavaş kalıyordu şimdi düzeldi, ilk 1000 km ortalama yakıt 9 - 9.3 lt seviyesinde idi, şuanda 8.5 lt ortalama gösteriyor, acaba daha da düşer mi yakıt?
süspansiyonlar biraz sert gibi şehiriçi çukurları tümsekleri biraz fazla hissettiriyor, uzun yolda ise gittiğini bile anlamıyorum.
1 ve 2 viteslerde debriyaja basarken ve debriyajdan ayağımı çekerken aracın altından rahatça duyulacak miktarda ''tık'' diye bir metal sesi geliyor, acaba bu normal mi? sanki sürücü tarafının altındaki difrensiyelden geliyor gibi.
kumda denedim süper gidiyor, engelleri rahatça aşıyor.
tek kapı vitara; özellikleriyle olsun, konforuyla olsun tahminlerimin de üzerinde bir araç çıktı, tek sorun aracın aşırı ilgi çekmesi ;D

Teşekkür ederim.

Benim araçta ilk aldığım zamanlarda çok yakıyordu, şu anda 4500 km oldu. Ben ortalamadan ziyade bir depo hesabına bakıyorum. Arabayı ilk aldığımda, full depo ile, bana şehir içinde 350 km mesafe veriyordu, 330-340 arasında ışık yanıyordu. Şimdi ise 440 km mesafe veiyor. Arabayı ilk akdığım zamanda bana söylenen başta çok yakacağı ve 5000 ila 10000 km yaptıktan sonra motorun asıl performasına ulaşacağı yakıt sarfiyatının düşeceği yönündeydi. Şuan için araba onların dediği yönde ilerliyor. Süspansiyon.., sonuçta arazi arabası, asfaltta biraz sert tabiki. O ses bendende geliyor, banada arabanın sürekli dört çeker olmasından dolayı bunun olduğunu söylediler. :-\
Ben daha uzun yol gidemedim, ama uzun yol performansınıda çok merak ediyorum.
Sen kumda denemişsin bende hem suda hemde taşlık arazide denedim. Bana göre araç alkışı hakediyor. Boşuna, zannedersem 2006 idi, sınıfında yılın arazi aracı seçilmemiş. ;)

selamlar..4 çeker olduğu için gelen ses difransiyelden geliyor,arkaya giderkende duyuluyor...amortisörler sert biraz,lastik havalarınıda ön 32,arka 34 olarak yapılırsa biraz yumuşama olabilir...bf goodrich lastikler ile bende plajda gezinti yapabiliyorum,hiç zorlanmadan..araç benzinli olarak çok yaktığı kesin,bende sıralı sistem lpg var ,uzun yolda 15 kuruş yakıyor..deposu ufak olduğundan 43 tl ye doluyor ve karşık kullanımla 230 km yapıyorum..fazla km yapıyorsanız eğer bence lpg şart..her türlü sorularınız cevaplayabilirim..herkese kazasız ,belasız sürüşler....

sahibinden_Resim 287.jpg

cevaplarınız için çok teşekkür ederim, lpg taktırmayı düşünmüyorum ama belki çok sonra olabilir, yakıt daha da düşme eğiliminde zaten, benim hesaplamalarıma göre kmde 240-280 kuruş arası yakıyor, 280 kuruşu geçmiyor, uzun yola çıkmanızı kesinlikle öneririm araç kendine geliyor uzun yolda.
henüz 1 tane fotoğrafı var ama çektikçe göndereceğim.

DSC02124-2.jpg

1 tane daha varmış evin penceresinden çekmiştim.

gv-2.jpg

beyaz çok yakışıyor vitaraya...ben almadan önce suzuki deyince burun kıvırıyorlardı...şimdi herkes yakından inceleyince çok beğeniyor...bence suzuki yeterli reklamı yapmıyor...bu aracı yollarda daha fazla görmemiz lazım..yaşadığım yerde sadece 3 adet 3 kapısı var...

Arkadaşlar Suzukileriniz hayırlı olsun güle güle kullanın,en öncelikle kazasız ve belasız..

Suzuki nin 2006 ve üstündeki yeni kasalarında birkaç versiyonu old için "3K,5K,Diesel,Benzinli vs gibi" konu başlıklarınızı buna göre detaylandırırsanız daha çok bilgi ve paylaşıma ulaşırsınız diye düşünüyorum.Resimleri görmesem ben de anlatmaya başlıyacaktım:smiley:

Bu arada ben de 2007 1.9DDIS sahibiyim ,selamlar

selam freebird..sizde kazasız belasız iyi günlerde kullanın..ben aslında 3kapı olarak başlık açmıştım fakat moderatör değiştirdi...farketmaz bizimde sizden 1 kapımız eksik ,motorumuz biraz ufak..yeni kasaları bu başlık altında bilgi paylaşımı yapabiliriz...herkese selamlar...

&&& 2006 ve sonrası 3 kapı grand vitara araç sahiplerinin görüşleri &&& başlığın ismi bu şekilde kalsa daha iyi olurmuş

Tabii ki 3 5 kapının farkı yok sonuçta Suzuki :smiley: ...ben istenilen bilgilere daha kolay ulaşma açısından fikrimi ortaya koymuştum

ok..sorun yok..hepsi suzuki sonuçta...keyifler ve (umarım karşılaşmayız)sıkıntılar 3 ve 5 kapıda aynı nasıl olsa...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR