2006 ve üstü modeller nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,177

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Arkadaşlar Merhaba
Benim gibi 4x4 ve doğa sever olan halamın oğlu 2001 model 1.6 jlx aracını satmış ve yeni bir 4x4 e bakıyor. Alternatifler arasında 1. sıradada yine bir vitara var 2006 ve üstü tabir caizse yeni kasa 2.0 benzinli olanlardan. Kullanım maksadı; gündelik ve hafta sonları torosların karlı çamurlu yayla yollarında ava ve balığa gitmek. Maddi açıdan zengin biri değil (yedek parça ve işletim masrafları bakımından) bende eski bir jlx kullanıcısıyım fakat bu yeni kasalarda anladığım kadarıyla bayaa bir değişiklik var. Sizlerden bu araçla ilgili özelikle jlx e oranla olumlu olumsuz yönlerini belirtmenizi rica ediyorum. Bu konunun işlendiği eski yazıları fazla inceleyemedim biraz aceleye geldi. Eğer varsa linklerini paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi günler.

Etiketler
Ynt: 2006 ve üstü modeller nasıldır?

Yetkili bir bayi ve servise sormuştum ben de, yeni kasaların arazi için değil asfalt için yapıldığını, arazi performanslarının 2006 ya kadar olan vitaralara göre oldukça düşük olduğunu ancak hafif gezi, piknik vs kullanılabileceğini söylemiştir. Benim de görüşüm böyle. Yedek parça açısından 2004-2005 vitaralarla aynı fiyatlara sahip. Görünüşü de bence idare eder. Ama ben 2004-2005 kasaları tercih ederim her zaman....

velicanöz' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba
Benim gibi 4x4 ve doğa sever olan halamın oğlu 2001 model 1.6 jlx aracını satmış ve yeni bir 4x4 e bakıyor. Alternatifler arasında 1. sıradada yine bir vitara var 2006 ve üstü tabir caizse yeni kasa 2.0 benzinli olanlardan. Kullanım maksadı; gündelik ve hafta sonları torosların karlı çamurlu yayla yollarında ava ve balığa gitmek. Maddi açıdan zengin biri değil (yedek parça ve işletim masrafları bakımından) bende eski bir jlx kullanıcısıyım fakat bu yeni kasalarda anladığım kadarıyla bayaa bir değişiklik var. Sizlerden bu araçla ilgili özelikle jlx e oranla olumlu olumsuz yönlerini belirtmenizi rica ediyorum. Bu konunun işlendiği eski yazıları fazla inceleyemedim biraz aceleye geldi. Eğer varsa linklerini paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi günler.

iki modeli de kullandım/kullanıyorum. "hafif gezi, piknik vs kullanılabileceğini" söyleyenlere takılmayın. başka bir çıkarı vardır muhtemelen. veya bilgisi yoktur bu konuda ama belli etmek istemiyordur.

2006+ modeller konfor ve güvenlik bakımından 2005- modellerden kat be kat başarılıdır. eğer yarışlara vs girme planınız yoksa doğru lastik ile sizi her yere görütür yeni g.vitaralar.
yedek parça ve bakım maliyeti olarak bir karşılaştırma yapamıyorum çünkü 2004 model aracımı özel, 2008 aracımı yetkili servise götürmekteyim.

ben, daha rahat asfalt kullanımı için 2004-2008 geçişi yaptım. yoksa 2004 aracı da özellikle bfg a/t lastikle çok keyif ve rahatlıkla sorunsuzca kullandım..
neticede, çok modifikasyona girilip ağır off-road yapılmayacaksa iki araç da aynı işi görür. mesele, ayrılacak kaynağa ve keyfe kalır bence..

selimsani' Alıntı:
Yetkili bir bayi ve servise sormuştum ben de, yeni kasaların arazi için değil asfalt için yapıldığını, arazi performanslarının 2006 ya kadar olan vitaralara göre oldukça düşük olduğunu ancak hafif gezi, piknik vs kullanılabileceğini söylemiştir. Benim de görüşüm böyle. Yedek parça açısından 2004-2005 vitaralarla aynı fiyatlara sahip. Görünüşü de bence idare eder. Ama ben 2004-2005 kasaları tercih ederim her zaman....
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
iyi günler.

barisgorgun' Alıntı:
iki modeli de kullandım/kullanıyorum. "hafif gezi, piknik vs kullanılabileceğini" söyleyenlere takılmayın. başka bir çıkarı vardır muhtemelen. veya bilgisi yoktur bu konuda ama belli etmek istemiyordur.

2006+ modeller konfor ve güvenlik bakımından 2005- modellerden kat be kat başarılıdır. eğer yarışlara vs girme planınız yoksa doğru lastik ile sizi her yere görütür yeni g.vitaralar.
yedek parça ve bakım maliyeti olarak bir karşılaştırma yapamıyorum çünkü 2004 model aracımı özel, 2008 aracımı yetkili servise götürmekteyim.

ben, daha rahat asfalt kullanımı için 2004-2008 geçişi yaptım. yoksa 2004 aracı da özellikle bfg a/t lastikle çok keyif ve rahatlıkla sorunsuzca kullandım..
neticede, çok modifikasyona girilip ağır off-road yapılmayacaksa iki araç da aynı işi görür. mesele, ayrılacak kaynağa ve keyfe kalır bence..
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyorum. Linkdeki videoda biraz referans veriyor.
http://www.youtube.com/watch?v=62n_AI5MBco

Yeni makyajlı kasa Suzuki Grand Vitara, yaklaşma uzaklaşma rampa aşma açıları hiç de fena değil, [attachment=1]

sgv dd.jpg

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25755.0
Şu konuya baktınız mı? Yeni kasa hakkında 10 sayfalık konu. Yeni kasanın 1.9 DDiS motorlu olanı için açılmış bir konu olsa da;
yapılan periyodik bakımlar, yağ vs değişimleri, olası modifikasyonlar, vb hakkında pek çok paylaşım var o konuda...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25755.0

Selamlar. 2006 Grand Vitaramı alalı 2 ay kadar oldu. arazi performansı tatmin edici. aslında araçtan almak istediğinizle alakalı. asfaltta konfor arıyorsanız ama arazide kır gezilerinde de yolda kalmayım diyorsanız başka araçlara bakın derim. aracın görüntüsü tatmin edici. asfalttaki ivmelenmesi çok iyi sayılmaz. Benim arac 2.0 Benzinli Otomatik. vites geçişlerinden memnunum. ancak asfaltta biraz yüklenirsem çok yakıyor. Geldik araziye. işte aracın keyfi burada başlıyor. üzerinde standart kış lastikleri bulunmasına rağmen çamurda veya engebeli arazide keyif veriyor. yakıtı burada çok fazla etkilenmiyor. özellikle tırmanışlardaki torku hissediyorsunuz 4L modu en keyiflisi. unutmayın bu arac surekli 4 çekiş. yedek parçaları uygun ve piyasadan bulabilirsiniz. yakın zamanda yağ falan değiştirdi. yağ filtresi 10 TL hava filtresi 15 TL yağ fiyatları zaten belli. ancak arka difransiyel yağları ile sanzuman yağlarına henuz dokunmadım. Bunlarında çok tutacagını dusunmuyorum. Uzun yol keyıflı. aracta ABS mevcut. ESP bulunmamakta. ancak sanıyorum 2008 sonu-2009 modellerinde bu özellikte mevcut. Ankara'ya kar yağmasını sabırsızlıkla bekliyorum. BEn süratlı araçları bu zamana kadar kullanmış biri olarak Grand VİTARA dan gerçekten memnunum. bence bu zamana kadar ülkemizde satışını yapan disbiritör firmaların başarısızlığından bu araç hakkında bugun endişeler mevcut. İlla servise bağımlı kalmanız şart değil. bu işi layıkıyla yapan kişiler aracın tamiratını yapabilmektedir. Saygılarımla

IMG00236-20111030-1411.jpg

Ben de bir yıl kadar yeni kasanın 1.9 DDiS modelini kullandım yakıtı, performansı, bakım maliyetleri gayet uygun araçtan ne beklediğiniz çok önemli... Birkaç değişiklikle yükseltme, alt karter koruma ve doğru lastikte arazide de çok keyif verir emin olun...

yeni nesil vitaranın benzinli motor seçeneği 2400 cc olmuş, neden değiştirmek zorunda kaldılar? ekstra özellik varmı göremedim(iniş kontrol sistemi vs.), ayrıca fiyatıda abartmışlar 103500 tl ??? dizel de 89.700 tl??? bu kadar ederler mi?
bu fiyatlarla alıcı sayısı az olur, ayrıca ikinci ele düşen araçta az olur kanaatindeyim!!

velicanöz' Alıntı:
Hepsi bukadarmı? Bu araçla ilgili fazla bilgisi olan yok galiba.

Ben sizin yerinizde olsam bu soruyu şöyle sorardım: "Bu araç hakkında başka bilgiler paylaşabilecek var mı?" böylece soruya beklediğin cevabın olumlu olduğu mesajını verirdin.

Yeni kasa GV ile ilgili bir çok başlıkda bir çok faydalı bilgiler var, arkadaşınızın ihtiyaçlarına fazlasıylamcevap veir, uygun lastik kullansın yeter.

nkurtkaya' Alıntı:
Ben sizin yerinizde olsam bu soruyu şöyle sorardım: "Bu araç hakkında başka bilgiler paylaşabilecek var mı?" böylece soruya beklediğin cevabın olumlu olduğu mesajını verirdin.

Yeni kasa GV ile ilgili bir çok başlıkda bir çok faydalı bilgiler var, arkadaşınızın ihtiyaçlarına fazlasıylamcevap veir, uygun lastik kullansın yeter.
Düşüncenize katılıyorum fakaat bende olaya biraz eleştirir nitelikte esprili yaklaşayım dedim. Yinede sağolsunlar çok sayıda arkadaş sizde dahil yardımcı oldular.

Arkadaşlar burada yeni kasa GV ile ilgili çok fazla bilgi var,ben 2008 den beri sürekli olmasa da yazıyor ve okuyorum,problem aslında bu başlığın ve benzerlerinin ana başlık altında Suzukinin altına ilave edilip derlenip toparlanması,çünkü kasa 6 yıldır değişmedi ve DDIS de bu kadar zamanda mevcut,moderatörlerden bu konuda yardımcı olmalarını,yeni kasa 2006+ gibi bir başlıkta toplamalarını rica ediyorum..çünkü şekildeki gibi yeni arkadaşlar ve sorusu olanlar bilgilere direkt olarak ulaşamamakta,aynı tarz sorular gereksiz olarak tekrar etmekte..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR