2006 Hilux Almak Üzereyim Lütfen Acil Deneyimlerinizi Öğrenmek İstiyorum.

Su Küçüğün Yol Büyüğün

Arabam hayatımın bir parçasıdır.
Yer
Antalya
Merhaba 2006 hilux 4x4 adventure almak üzereyim aracu buldum fiyatta anlaştım ben ranger düşünüyodum fakat bu aracıda denemek istedim deneyimlerinizi benimle paylaşırmısınız? araç 300 bin km de

Ynt: 2006 Hilux Almak Üzereyim Lütfen Acil Deneyimlerinizi Öğrenmek İstiyorum.

Merhaba,arkadaşım bende uzun arayışdan sonra 1987 modelini aldım.Bu model beni şaşırttığına göre 2006 modeli sizi oldukça tatmin edecektir.Motor için servise gösterdikten sonra içinize sinerse alın derim...

ben boya ve değişen takıntısı olan bi insan değilim önemli olan motor ve yürüyen aksam olarak düşünüyorum daha önce ranger ve mazda kullandım atak arabalardı hilux için hantal yorumunu yapmış herkes o biraz kafamı karıştırdı

Bendeki için hantal yorumu doğrudur.Atmosferik 2.4 Diesel.
Ancak sizin almayı düşündüğünüz araç hantal bir araç değil.İnsanların yorumları bazen özensiz olabiliyor.Biz istiyoruz ki az yaksın,çok seri olsun,ucuz olsun,yedek parça ve servis ucuz olsun,sağlam olsun,hızlı gitsin,her türlü arazi koşulu ve hava şartlarında bizi üzmesin,güzel görünsün liste uzayıp gider.Bütün bunların bir arada olması teknik olarak mümkün değil zaten.
Siz deneyin içinize sinerse alın.Toyota ile ilgili gerçekleşmiş bir sürü efsane var.Youtube'da bunları izleyebilirsiniz.Bu forumlarda Hilux için olumsuz bir tek yorum konforsuz olduğudur oda zaten sizin aradığınız model için söz konusu değil.Bence işinizi görecek sizi memnun edecektir.Benim tek kriterim sağlam olması yönündeydi.O kriteri karşılıyor.Yakıtıda süpriz oldu.430 TL gibi bir yakıtla 1350 km yol geldim.Beni tatmin etti.Hakkınızda hayırlı olsun.
Siz hangi amaç için kullanacaksınız?

İnşaat hafif malzeme getir götür taşıma amaçlı ahırda yem olur malzeme olur getir götür araç sivasın yüksek bir kesiminde köyde kullanılacak kışın kar çamur buz ayrıca büyük arabalar ve büyük motorlardan hoşlanırım hb bi araca bindiğim zaman kendimi çok güvensiz hissediyorum.

Bütün pikaplar işinizi görür.Ancak yanlış bilmiyorsam Toyota Hilux'te LSD standart olmalı.

ingilterede bir toyota hiluxa yapılan eziyetlerin belgesel gibi bir videosunu izledim bbc yayını eski bir yayın ondan sonra kendi kendime dedim alıcaksam eğer hilux olsun diye artık kararımı verdim saatlerdir internette araştırıyorum kullananları tek tek arıyorum bu sitede pek beklediğimi bulamadım ama yinede teşekür ederim.

Evet o programı bende izlemiştim.Zaten o yapılanlara dayanabilecek başka araç yoktur.Kısacası aslında Toyota Afrika ve Arap ülkelerinde çok kullanılır.Dikkat ettiyseniz bütün iç savaşlarda Toyota Hilux kamyonetler kullanılıyor.Birinci Körfez Savaşında savaş sırasında yaşananların anlatıldığı bir yazıda Amerikalı askerler Hummer'den daha yetenekli bir araç olduğunu belirtir ve Savaşı kim kazanır sorusunuza en çok Toyotası olan kazanır gibi bir espri yapılır.Afrika ülkelerinden ikisi arasında yapılan bir çarpışmanın adı Toyota Savaşı olarak kayıtlara geçer.Çünkü bu iki ülkenin zırhlı araç alacak parası yoktur ve bu işleri Toyota kamyonetler ile halledebilmektedirler.El Kaide örgütünün bir üyesi ile yapılan bir röportajda kullanılan silahları soran gazeteciye adam en güvendikleri silahın arkasında duran Toyota kamyonet olduğunu gösterir ve ekler bizi hiç yolda bırakmadı.Ve maalesef bu işid örgütünün ilk ortaya çıktığında geçen yıl izlediğim videolarda onlarca sıfır kilometre Beyaz Hilux'a sahip olduğunu gördüm.Şimdi ise yüzlerce vardır.Belki buradan bakıldığında pek iyi bir amaç için kullanılmıyor ancak bu adamlar yıllardır bu tür hareketlerde bu araçları kullanıyorlar tek nedenide sağlam çok sağlam olması.Bence düşünmeyin bile bulduğunuz aracın motoru ve yürüyeninde bir problem yoksa satın alın.Ben o kadar araştırmadan sonra alınacak aracın bu olduğuna karar verdim.İsterseniz 4x2 olan 2012 modellerinde bakabilirsiniz.2012 modellerinden sonra araç yükseltildi 4wd modeli ile yüksekliği aynı.Ayrıca araçta Lsd var.Ancak 4x4 yerini tutmaz tabii.

aracı satın aldım bu güne kadar fordla mazdayla kendimi oyalamışım araç anlatılmaz yaşanır yakıt konusunda net bir bilgi edinemedim henüz yalovada fulledim ankaraya geldiğimde çeyrek depo yakıtım tüketilmişti acayip geldi o işte bir yanlışlık olabilir depo 80 LT üzerinden hesaplarsak 20 litre gibi komik bir rakam çıkar.

IMG_3419.JPG

Aracınız hayırlı olsun, güle güle keyifli günlerde kullanın... Bu aracı kullandıkça daha çok seveceksiniz.

Cem Bey aracınız hayırlı olsun.Yakıt konusunda en az yakan 4wd kamyonettir sanırım.Ben Elazığ'dan buraya(İzmir) toplamda 1350 km 30 kuruş/km ortalama yakıtla geldim.Beni pozitif yönde şaşırtmaya devam ediyor 1987 model olmasına rağmen...sizide olumlu yönde şaşırtacaktır.Örneğin koltuk döşemelerini söktüm altından deri orijinal döşemeler çıktı,dün diferansiyel üzerindeki boyayı biraz kazıdım arka da Lsd olduğunu belirten etiketi buldum.Aracı aldığımda fazladan bir stepne lastiğim vardı.Kasa altındakini söküp bu fazla stepneyi de kasa altına almak istedim kasa altındaki stepne sanıyorum hiç kullanılmamış.Jant tertemiz lastik ise hiç yere temas etmemiş Riken marka Japon yapımı lastik bu adamlar 27 yıl bu lastiği kullanmamışlar.Bende evin balkonuna çıkardım.Aracınız hayırlı olsun tekrardan.

hayırlı olsun. karışık 35-40 krş, uzun yolda 30 kuruş civarı yakar.
hem de 35 lastikle :smiley:)
sizin gibi modifiye olmayan araçlar daha az yakacaktır.

araçta modifikasyona başlayacağım ama abartmadan :smiley: snorkel düşünüyorum ve lastikleri büyütmek istiyorum birde tavan sepeti istiyorum baska birsey yapmayacağım belki ilerde yükseltme kiti kullanırım ama şimdilik onu bi kenara bıraktım snorkel ve tavan sepetini ayarladım fakat lastikte kararsızım şuan orjinal ebatlarında bana önerebileceğiniz lastik ebatları varmı ve marka? :-\
ayrıca aracla araziye çıktım beni yine şaşırttı :eek: aracın herşeyi beklentilerimin üzerinde hatta ilk aracımı çektim bir nivaydı ;) bana çamurda kalırsın nivanın arazisi mükemmeldir onunla inatlaşma dediler ama yardımımı esirgemedim ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR