2005 Nissan Rally Raid Lastik Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akonuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,141

akonuk

Yeni Üye
MERHABALAR;
2 HAFTA ÖNCE NISSAN RALLYRAID 2005 MODEL 4 ÇEKER BİR PİKUP ALDIM. ÜZERİNDE 16 CANT LASTİKLER VARDI FAKAT OLDUKÇA KÖTÜ DURUMDA. LASTIK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FAKAT BU KONUDA DENEYİMİM FAZLA YOK. BU ARACI KULLANAN VEYA BİLEN TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN RİCAM NE TÜR LASTİK ÖNERİRSİNİZ (MT SERİSİ DÜŞÜNÜYORUM) FİYATLARI UÇUK OLMAYAN. BİRDE ARACIN EKSOZUNDAN ARA ARA SİYAH DUMAN ATIYOR. TD MOZOTLU OLDUĞUNDAN SANIRIM ARALARDA YAPTIĞINI SÖYLEDİLER AMA BEN YİNEDE AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUM. BU ARACI ÇOK ZORLU ARAZİDE KULLANMIYORUM, İYİ BİR TERCİHMİ DEĞİLMİ BİLMİYORUM. RUTİN YAPMAM GEREKEN VEYA DİKKAT ETEMEM GEREKENLER VARMI.
DENEYİMLERİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TÜM ÜYELERE TEŞEKKÜRLER.

Etiketler
Ynt: 2005 Nissan Rally Raid Lastik Sorunu ?..

o zaman MT lastik almayın. asfalt konforunuz ve yol tutuşunuz olumsuz yönde etkilenir. AT lastik alın.

Evet,görünüşe bakılırsa, sizin için M/T değilde A/T tipi bir lastik en mantıklısı gibi görünüyor. :smiley:

lassa competus fena değil genel kullanımda. ancak kışın sert. ıslakta kaymaya meğilli. toprakta ve çamurda gayet başarılı. kumho alacağıma lassa almıştım ve memnun kalmıştım.

akonuk' Alıntı:
MERHABALAR;
2 HAFTA ÖNCE NISSAN RALLYRAID 2005 MODEL 4 ÇEKER BİR PİKUP ALDIM. ÜZERİNDE 16 CANT LASTİKLER VARDI FAKAT OLDUKÇA KÖTÜ DURUMDA. LASTIK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FAKAT BU KONUDA DENEYİMİM FAZLA YOK. BU ARACI KULLANAN VEYA BİLEN TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN RİCAM NE TÜR LASTİK ÖNERİRSİNİZ (MT SERİSİ DÜŞÜNÜYORUM) FİYATLARI UÇUK OLMAYAN. BİRDE ARACIN EKSOZUNDAN ARA ARA SİYAH DUMAN ATIYOR. TD MOZOTLU OLDUĞUNDAN SANIRIM ARALARDA YAPTIĞINI SÖYLEDİLER AMA BEN YİNEDE AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUM. BU ARACI ÇOK ZORLU ARAZİDE KULLANMIYORUM, İYİ BİR TERCİHMİ DEĞİLMİ BİLMİYORUM. RUTİN YAPMAM GEREKEN VEYA DİKKAT ETEMEM GEREKENLER VARMI.
DENEYİMLERİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TÜM ÜYELERE TEŞEKKÜRLER.

Büyük fontla yazmayın lütfen!
Bağırmak manasına geliyormuş sanalda!

Turbo' nuzun ortasındaki mil boşluk yapmıştır. Mili yağlamak için gelen yağ bu boşluk yüzünden turbonun basma kısmına gidiyor ve buradan yanma odasına basılıyordur, orada da yanıyordur....
Turbo' yu yeni almayın, pahalıdır, sanayide Turbo' cular veya rektefiyeciler halleder....

Bu milde ve mil kanalındaki aşınmada büyük ihtimal erken kontak kapatmadan kaynaklanmıştır....

Turbo araçlarda dururken: Durduktan sonra kontak kapatmadan önce rölantide bi 10 saniye beklemek gerekir ki, turbo dönmeyi durdursun.
Turbo dönmeye devam ederken kontak kapatırsanız; motoru durdurma ile, turbonun durması arasındaki zamanda turbo yağlanamaz.... Mil ve/veya yatağı aşınır....

Sağlıcakla...

ps: Yaptırdıktan sonra, "blow off valve" taktırın, çok keyif alacaksınız.... Juuffffff, Juufffffff ;)

Alfonse' Alıntı:

Turbo' nuzun ortasındaki mil boşluk yapmıştır. Mili yağlamak için gelen yağ bu boşluk yüzünden turbonun basma kısmına gidiyor ve buradan yanma odasına basılıyordur, orada da yanıyordur....
dediğiniz gibi olsa ve turbo milinden yanma odasına yağ kaçağı olsa ve bu yağ yansa çıkan dumanın siyah değil beyaz yada mavi olması gerekmezmiydi??( Atilla 10 sn süreyi beklemek istemiyorsan okulda bunun için devre yapılmıştı zaten ondan takabilirsin ;D ;D ;D)

assuva' Alıntı:
dediğiniz gibi olsa ve turbo milinden yanma odasına yağ kaçağı olsa ve bu yağ yansa çıkan dumanın siyah değil beyaz yada mavi olması gerekmezmiydi??( Atilla 10 sn süreyi beklemek istemiyorsan okulda bunun için devre yapılmıştı zaten ondan takabilirsin ;D ;D ;D)
Tütme beyazdır.... Turbo gibi yüksek bi basınçla ciddi yanma siyahtır....

Bu tür devrelerin olduğuda gerçektir. Unutmaya karşıdır o sistemler.. Kontağı kapatıp anahtarı çıkarıyorsunuz... Motor 10 saniye sn susuyor... Ama inemiyorsunuz. Ayak denriyajda bekliyorsunuz. Dedim ya, Unutmaya karşı koruma.....

Alfonse' Alıntı:
Tütme beyazdır.... Turbo gibi yüksek bi basınçla ciddi yanma siyahtır....
yağın silindirde nasıl yandığının önemi yok motor yağlarını ister yüksek basınçta ister düşük basınçta yakın eksozdan çıkan duman ya beyaz yada maviye yakın bir renk olacaktır, siyah duman doğrudan yakıtın tam yanmaması sonucu oluşur. Selamlar

assuva' Alıntı:
yağın silindirde nasıl yandığının önemi yok motor yağlarını ister yüksek basınçta ister düşük basınçta yakın eksozdan çıkan duman ya beyaz yada maviye yakın bir renk olacaktır, siyah duman doğrudan yakıtın tam yanmaması sonucu oluşur. Selamlar
Doğrudur...
Ben bilmeden sıkıyorum zaten :smiley:
Pardon:smiley:
Meşgul ettim konuyu :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Doğrudur...
Ben bilmeden sıkıyorum zaten :smiley:
Pardon:smiley:
Meşgul ettim konuyu :smiley:
yanıtlarken "sıktığınızı" düşünerek yanıtlamadım, böyle algıladıysanız bu beni üzer :-\. Selamlar

Arkadaşlar kendimi suçlu hisstem valla. ikinizede zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

assuva' Alıntı:
yanıtlarken "sıktığınızı" düşünerek yanıtlamadım, böyle algıladıysanız bu beni üzer :-\. Selamlar
Sizin üzülmeniz beni daha çok üzer....
Latife yaptım ben... Lütfen rahat olun....

Saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR