2005 Grand Vitara 1.6 ile Aranıza Katılıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Derinsuavcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,287

Derinsuavcısı

Yeni Üye
Yer
MUĞLA
Aracım 3 kapılı ve Otomatik. Hem bu araç hakkındaki görüşlerinizi , hem de
Otomatik - Manuel arasındaki avantaj ve dezavantajları paylaşabilir misiniz ?

Etiketler
Ynt: 2005 Grand Vitara 1.6 ile Aranıza Katılıyorum

Sevgili Derinsuavcısı arkadaşım, öncelikle aramıza hoşgeldin. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır. Tüm üyelerimizin seni tanıyabilmeleri ve kolay görebilmeleri için lütfen aşağıda linkini verdiğim "Tanışma Köşesi (Off-Road)" bölümünü ziyaret edip kendini tanıtır mısın? Forumumuzda keyifli vakitler geçirmeni dilerim...

Tanışma Köşesi (Off-Road): http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.180

öncelikle hayırlı olsun bence doğru bir seçenek grand vitara kullanısı için otomatik vites in şimdiye kadar dez avantaj ını görmedim bence gayet iyi burayı inceleyebilirsiniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5223.0

Siteye hosgeldiniz
Bende de aynı aractan var ve cok memnunum.
3 cm lik get ile aracı yükselttim ve AT tipi lastik taktım. hafif offroad kosulları için gayet yeterli performans alıyorum
vitesin otomatik olusunun zararını görmedim

Ali bey , verdiğiniz adres için teşekkür ederim. Oldukça bilgi edindirdi. Ancak Anladığım , tecrübe ettikçe en uygun aracı ve özelliklerini her sürücünün kendisinin belirleyeceği.

Sayın Aliberkay , aracımın kullanımı araziden çok asfalt yolda olacağından ( eşim kullanıyor ) yükseltme kiti taktırmayı erteledim. Ön ve alt koruma , çeki demiri ilk etapta eklemeyi düşündüklerim. Aracı aldığımda üzerinde henüz 1000 km kullanılmış Brıdgestone Dualer A/T lastikleri vardı. Sanırım bahsettiğiniz özellikdeki lastiklerden.

Aracınızın standart hali ile nasıl bir kum canavarı olduğuna şahidim.

Ben maxxis 751 A/T lastik taktım, Bridgestone da eminim iyidir.
Yükseltme kiti arazide fark ediyor ama genelde asfaltta kullanılacak bir arabaya bencede gerek yok.
Çünkü kısa sasili olan aracınızın yaklaşma uzaklaşma ve karın acıları gayet başarılı..
Aracın orjinalinde ön karter ve arka benzin deposunun altında sac korumalar var

Benzin deposunun altında sac koruma var ancak ön karter koruma sacını göremedim. Serviste bunu sordum , orijinalinde önde sac koruma olmadığı , karterin çok yukarıda ve korumalı olduğunu söylediler. Ancak yine de öne bir koruma taktıracağım. Sitede , Kartondan örneği yapılmış bir ön koruma gördüğümü hatırlıyorum. Motor ısı problemi olabileceğinden bahsediliyordu. Çok beğenmiştim. Ondan edinebilirsem presde belli aralıklarla bozuk para büyüklüğünde yuvarlak delikler açtırıp taktırmayı düşünüyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12366.0
bu topic size faydalı olur sanırım.

hayırlı uğurlu olsun işallah güzel günlerde bol çamurda kullanmak nasip olur ..

merhabalar,
aynı araçtan ( 2005-g.vitara-3k-AT ) kullanmaya başlayalı yaklaşık 2.5 ay oldu.öncelikle şunu söylemeliyim ki,kullanmaya başlamadan önce bana otomatik vites denseydi sırtımı dönerdim.(eski aracım 2006 düz vites model suzuki jimny idi.)tavsiye üzerine otomatik vites inadım kırıldı ve şu an otomatik vitesli bir aracım olduğu için gayet mutluyum.
deneme fırsatım olmadı ancak eski aracımın yol dışı performansını göstereceğini pek sanmıyorum.ancak bir off-road aracı olmak için donanım olarak lüks,kabiliyet olarak yeterli hatta bir çoğundan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.şehir içinde ise otomatik vitesin keyfi bambaşka :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR