2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ez501 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,577
Ynt: 2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

hgulay' Alıntı:
bende 93 zj var gayet memnunum yükseltme ve lastikleri değişti.araç çok güzel oldu. kullanımı çok rahat herşeyiyle güzel bir araç. arıza ,parça vs. gibi konular bence çok problem değil parçasını bulmak zor değil ankarada hepsi mevcut. takas düşünürseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58412.msg679248#msg679248
ilanınızı daha önce görmüştüm ve genel olarak duruşunu beğenmiştim. hatta farklı bir konu başlığı altında size mesaj da göndermiştim.
ilanın ilk mesajında ev alacağınızdan ZJ'yi satacağınızdan bahsetmişsiniz,
sonra ilanları incelerken tesadüfen bir honda hrv'ye takas teklifinizi gördüm, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58068.0
şimdi vitarayla takas düşüncenizde var.
aracınızın genel görünümü hoşuma gittiği için musadenizle 2 soru sorucam.[attachment=1]
1- araca lpg uygulamasının yeni yapıldığını söylemişsiniz ama fotoda işaretlediğim kısım pek yeni gibi görünmüyor, acaba sıralı olmayan sistemi sıralı hale getirerekmi yenilediniz? (yanlış gördüysem :-\ kusura bakmayın)
2-yanlış anlaşılmasın, herkesin kendi malıdır ve sebep göstermeksizin satarda atarda. gezenbilir camiasının ferdi olma samimiyetine dayanarak soruyorum, ZJ yi satınca napıcan Allahını seversen ???

_MG_0076.jpg

Etiketler

sevgili ZJ ciler, bu ilandaki aracı tanıyan bilen varmıdır acep??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-off-road-cherokee-29696294/detay

ez501' Alıntı:
sevgili ZJ ciler, bu ilandaki aracı tanıyan bilen varmıdır acep??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-off-road-cherokee-29696294/detay

tanımıyorum ama temiz duruyor, teybi değiştirilmiş, türk radyoları çeksin diyedir. onun dışında bilinçli kullanılmışsa bakılmışsa iyidir, zira 5.2 güçlü bir motor ve bilinçsiz kullanılırsa kötü sonuçları olabilir.. LPG'si sorunsuzsa iyi, benimki yanlış montaj yapılmış hala adam etmeye çalışıyoruz. detaylı ekspertiz yaptırmayı unutmayın lütfen, galerinin dediği yere götürmeyin, kendi bildiğiniz yere götürün. ben büyük bir yetkili servisten aldım aracı, güvendik kendilerine ve kısa bir süre sonra şanzıman yapıldı araca. böyle ağzınızın tadı kaçmasın diye diyorum...

ZJ almak istiyorsanız ve madem sıfır şanzıman 2000 dolar ise ki arkadaş Linkinide vermiş...2000 Doları hep kenarınızda hazır olarak tutun.Benim de başımdan bir şanzıman hikayesi geçti :smiley: Bu gün şunuda kesin olarak öğrendim ki Türkiye'de otomatik şanzıman tamiri için gerekli bazı cihazlar 1-2 firmada varmış sadece.Yani iş şanzıman indirip açıp sonra parça değişip takmakla olmuyormuş.Hassas ayarların bir takım cihazlar olmadan yapılması durumunda arızanın mutlaka tekrarlayacağını söylüyorlar.Tabi ZJ nin karmaşık ve elektronik şanzımanı için yorum sizin. Bunun dışında motor kısmından bir sıkıntı çıkaracağını zannetmem zira motorları çok sağlamdır.8 Silindirli 5200 cc bir aracı sıkıştırıp yormak mümkün değil.Araç su eksiltip hararet yapsa bile motorkendini otomatik olarak kilitliyor .Ve dumanlar dahi çıksa conta yakmayacak kadar sağlam.ZJ de sizi 1.Yakıt+vergi 2.Şanzıman 3.Yürür diye tabir edilen kısımlar üzer ve mutlaka da üzer.Araç ağır sürekli 4x4 ve artık eski...Bir de şu var her ucuz ZJ kötü değildir .Önemli olan seçilen ZJ nin iyi bir servise sokulması.Yoksa inanın her satılan ZJ de mutlaka masraf vardır.En iyisinde dif öter balata ister vb.Ama keyifmi keyif güçmü güç konforsa konfor.Bunları ZJ fazlasıyla verir.Araba işi birazda şans işi inanın.2007 Model ......... Marka bir aracı çok temiz olarak 16 binliraya alan arkadaşımın aracında ,enjektörlerin değişmesi için toplam 4-5 bin tl istediler.Alın buyrun.

Araba işi birazda şans işi inanın.2007 Model ......... Marka bir aracı çok temiz olarak 16 binliraya alan arkadaşımın aracında ,enjektörlerin değişmesi için toplam 4-5 bin tl istediler.Alın buyrun.

Bu çok doğru bir tespit. Bizim ailede bir 2007 model toyota yaris (dizel) var bir de 98 model rav4. İkisi de şimdiye kadar ciddi bir problem çıkarmadı ama hangisinin arıza çıkarma olasılığı daha yüksek deseniz cevap veremem. Dizel motorlarda enjektör ve turbo hakikaten korkulu rüya çünkü Türkiye burası her istasyonda kaliteli mazot bulunmuyor eurodizel deyip alıyorsunuz ama belki de eurodizel fiyatına kırsal motorin alıyorsunuz.. Kimbilir?

Bu gün şunuda kesin olarak öğrendim ki Türkiye'de otomatik şanzıman tamiri için gerekli bazı cihazlar 1-2 firmada varmış sadece.Yani iş şanzıman indirip açıp sonra parça değişip takmakla olmuyormuş.Hassas ayarların bir takım cihazlar olmadan yapılması durumunda arızanın mutlaka tekrarlayacağını söylüyorlar.

Bu arada o 1-2 firmanın ismini biliyorsanız yazabilirseniz iyi olur, belki bir gün işimiz düşer, tercihen en az şöyle bir 250bin km sonra, ama belli olmaz araba işi biraz da şans işi ;)...

sinaa' Alıntı:
tanımıyorum ama temiz duruyor, teybi değiştirilmiş, türk radyoları çeksin diyedir. onun dışında bilinçli kullanılmışsa bakılmışsa iyidir, zira 5.2 güçlü bir motor ve bilinçsiz kullanılırsa kötü sonuçları olabilir.. LPG'si sorunsuzsa iyi, benimki yanlış montaj yapılmış hala adam etmeye çalışıyoruz. detaylı ekspertiz yaptırmayı unutmayın lütfen, galerinin dediği yere götürmeyin, kendi bildiğiniz yere götürün. ben büyük bir yetkili servisten aldım aracı, güvendik kendilerine ve kısa bir süre sonra şanzıman yapıldı araca. böyle ağzınızın tadı kaçmasın diye diyorum...

kesinlikle katılıyorum söylediklerinize,
büyük yada küçük, yetkili yada özel servis farketmiyor. sözler unutuluyor, öyle dememiştim böyle demiştim, yanlış anlamışsın, öyle biliyodum kusura bakma gibi cümlelerle çok karşılaştım şimdiye kadar.

sözkonusu araçlar neredeyse 20 yaşında, dolayısıyla sahipleri tarafından iyi bakılmış dahi olsalar masraf çıkarmaları normal. yeterki şanzıman vb. ağır masraf çıkarmasınlar ;D
yakıt ve vergisini göze aldımda, şanzıman ve yürür korkutuyo beni. çözümsüz olduğundan değil, arıza yapsa ankara/istanbul yolları görünür bana, ankarada yaşayan kişinin 1 liraya yaptıracağı iş bana 2 liraya malolur.tek aracım olacağı için arıza durumunda arabasız kalmak istemem, bu açıdan ayvalıkta yaşıyor olmak büyük dezavantaj.

tabiki her ucuz araba kötü değildir. aracın bakımlı oluşu bir etkense, sahibinin satmakta acele etmek zorunda olmasıda bir etken.
kimisinin aracı bakımsız, "bakımlıdır ama benim aciliyetim var ondan bu fiyata düşürdüm" diyor. senaryo ihtimali çok, bu yüzden kesinlikle iyi bildiğiniz, güvendiğiniz, mümkünse 2 yerde ekspertiz yaptırmak.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.msg268852#msg268852
burda dikkat edilmesi gereken herşey yazılmış zaten, mesele bu kriterlere uygun aracı bulmak ;)

şanzıman ve yürür korkutuyo beni. çözümsüz olduğundan değil, arıza yapsa ankara/istanbul yolları görünür bana

Tercihen gözükecekse istanbul yolları gözüksün, ankarada da var elbet işten anlayan ama istanbulda daha çok.

takas düşünürseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58412.0

aracı genelde şehir içinde eşim kullanıyor. bana kalsa satmam ancak daha ufak bir araç istiyor. yine arazi aracı olacak fakat daha ufak bir araç.
lpg ile ilgili sorunuza gelince ben aracı 4 ay önce aldım aldığımda araca yeni takılıyor idi.

Şu da varki sizin çok büyük bir dezavantajınız var.Dediğiniz gibi İstanbulda yaşamıyorsunuz.Şanzıman ve uzmanlık isteyen bazı konularda bulunduğunuz yerde hiç kimse size yardımcı olamaz.Ben de Çanakkale de yaşıyorum ve şanzıman arızasında İstanbuldan usta geldi.Şanzımanı Söktü arabasına yükledi İstanbulda yaptı geri getirdi taktı.Ve o usta bile Çekici ile gelmesini istedi önce aracın... sonra bazı tanıdıklar girdi araya.Çekici ücreti de 700-1000 tl istemişlerdi.Çok yormuştu beni ozamanlar ZJ m ;) Binince her şeyi unutturuyor ama siz her zaman en kötüsünü düşünün.ZJ alırken sevinirsiniz ama Satarken daha çok sevinirsin demişti bana ZJ mi aldığım kişi :smiley: Satarken sevinmedim ama üzülmedim de.İstanbul dışında yaşadığınız için Suzuki den sonra biraz üzebilir sizi sonuç olarak.Hoş suzuki servisleride var mı oralarda onu da bilmiyorum.

JAMES BROWN' Alıntı:
Şu da varki sizin çok büyük bir dezavantajınız var.Dediğiniz gibi İstanbulda yaşamıyorsunuz.Şanzıman ve uzmanlık isteyen bazı konularda bulunduğunuz yerde hiç kimse size yardımcı olamaz.Ben de Çanakkale de yaşıyorum ve şanzıman arızasında İstanbuldan usta geldi.Şanzımanı Söktü arabasına yükledi İstanbulda yaptı geri getirdi taktı.Ve o usta bile Çekici ile gelmesini istedi önce aracın... sonra bazı tanıdıklar girdi araya.Çekici ücreti de 700-1000 tl istemişlerdi.Çok yormuştu beni ozamanlar ZJ m ;) Binince her şeyi unutturuyor ama siz her zaman en kötüsünü düşünün.ZJ alırken sevinirsiniz ama Satarken daha çok sevinirsin demişti bana ZJ mi aldığım kişi :smiley: Satarken sevinmedim ama üzülmedim de.İstanbul dışında yaşadığınız için Suzuki den sonra biraz üzebilir sizi sonuç olarak.Hoş suzuki servisleride var mı oralarda onu da bilmiyorum.

yok yok suzuki serviside yok, usta yok.
95 model 5.20 bmw vardı bende, sunroofu açık kalmıştı, sanayide kimse bi bakayım bile demedi, sonra bakımlı diye 2005 saab 9.3 almıştım, merkezi kilide bağlı olarak sağ arka kapı kumanda etmiyordu ondada aynı şeyi yaşadım. vitaramın bakımlarını istanbulda yaptırdım. bir kere rot balans için gittim ayvalık sanayisine. başarıyla yaptılar ;D
ufak tefek işlerin dışında herkes izmire götürüyor aracını. yılın 10 ayı nüfusu 30bin olan biryer burası. arz talep meselesi yani.

netice olarak jeep ten gözüm korkmadı desem yalan olur ::smiley:

ez501' Alıntı:
yok yok suzuki serviside yok, usta yok.
95 model 5.20 bmw vardı bende, sunroofu açık kalmıştı, sanayide kimse bi bakayım bile demedi, sonra bakımlı diye 2005 saab 9.3 almıştım, merkezi kilide bağlı olarak sağ arka kapı kumanda etmiyordu ondada aynı şeyi yaşadım. vitaramın bakımlarını istanbulda yaptırdım. bir kere rot balans için gittim ayvalık sanayisine. başarıyla yaptılar ;D
ufak tefek işlerin dışında herkes izmire götürüyor aracını. yılın 10 ayı nüfusu 30bin olan biryer burası. arz talep meselesi yani.

netice olarak jeep ten gözüm korkmadı desem yalan olur ::smiley:

anlayamadığım bi durumu var: araçaların ana sistemleri tamamen aynıdır...manuel manueldir, otomatik otomatiktir, şaft şafttır, rot rottur vs vs....o zaman ayvalık şahin doğan broadway den başka bişeye binmesin...
bazı şeyleri tamirciye bırakmayacaksınız...
başka biryerden g. cherokee 5,2 yani zj aldığnız da yapılacak şeyler;
otomatik şanzuman yağı : dextraon 4 7,5 litre
otomatik şanzuman fitresi:
arazi şanzuman yağı: 1,5 litre (yanlış hatırlamıyorsam)
ön arka defransiyel yağları ve katkısı.. (toplam 3 litre olması lazım)
yağ filtresi
buji
hava filtresi
motor yağı
benzin filtresi
bunlar motor yağı hariç 50 binde bir değişir yetkili servisten bunları alırsınız tamircinize 50 tl işçilik verirsiniz size 550-600 tl ye mal olur....ben aldığım (çevreme de aldıklarım içinde) 11 zj-wj için de aynı şeyi yaptırdım, aldığım adam değişitirdim desede demesede....
bu araçlara sahip olan 3. 4. eldeki sahipleri ne yazıkki araçlara çok da iyi bakmıyor...sıradan tamircilere götürüyor, otomatik şanzuman yağının değişen bişi oldundan bile bi haber olan, tüm otomatik şanzumanlara aynı yağı sadece ilave eden dextron denen kelimeyi bile duymamış, defransiyel yağının değişmeyeceğini sadece ilave edileceğini iddia eden, şanzuman yağının p ye alınarak bakılacağını söyleyen ama yağ çubuğunda bile N ye alması gerektiğini okuyamayan bi çok tamiricinin tezgahından geçen araçlar var...bu nedenle öncelikle araştırmacı olması gereken bizleriz...hata yapma riskini minimize ederseniz o kadar az problemle karşılaşırsınız....saygılar...

defransiyel yağının değişmeyeceğini sadece ilave edileceğini iddia eden,

Bu konu içinde daha önceki bir mesajda geçen vıyk vıyk öten diferansiyel problemi işte bu yüzden. 200bin km boyunca değişmeyen differansiyel yağının içinde birtakım metal parçaları birikip diferansiyelin aşınmasına sebep oluyor ve iş işten geçtikten sonra değiştirilince de direk metal-metal kontağını önleyen bu parçalar artık orda olmadığı için vıyk vıyk diye ötmeye başlıyor. Yurdumun dahi ustaları bu durumda ne yapıyor? Diferansiyel yağının içine talaş doldurup (ki bu ötmeyi kesiyor...), "abi aracı en kısa zamanda elden çıkar" diyorlar... Halbuki o yağ zamanında düzenli değişse bunların hiçbiri olmayacak. Bu olup bitenin çoğu da aracınızı aslında önemsemediği halde güvendiğiniz yetkili servislerde oluyor, aracın yani ilk sahibinin ve onun güvendiği servisin ellerinde. Sonunda gelinen noktaki en son "dahiane" çözüm iste sanayi ustalarımıza ait.

Bu arada... belki bu konu da ilginizi çeker..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59927.0;topicseen

997799' Alıntı:
anlayamadığım bi durumu var: araçaların ana sistemleri tamamen aynıdır...manuel manueldir, otomatik otomatiktir, şaft şafttır, rot rottur vs vs....o zaman ayvalık şahin doğan broadway den başka bişeye binmesin...
bazı şeyleri tamirciye bırakmayacaksınız...
başka biryerden g. cherokee 5,2 yani zj aldığnız da yapılacak şeyler;
otomatik şanzuman yağı : dextraon 4 7,5 litre
otomatik şanzuman fitresi:
arazi şanzuman yağı: 1,5 litre (yanlış hatırlamıyorsam)
ön arka defransiyel yağları ve katkısı.. (toplam 3 litre olması lazım)
yağ filtresi
buji
hava filtresi
motor yağı
benzin filtresi
bunlar motor yağı hariç 50 binde bir değişir yetkili servisten bunları alırsınız tamircinize 50 tl işçilik verirsiniz size 550-600 tl ye mal olur....ben aldığım (çevreme de aldıklarım içinde) 11 zj-wj için de aynı şeyi yaptırdım, aldığım adam değişitirdim desede demesede....
bu araçlara sahip olan 3. 4. eldeki sahipleri ne yazıkki araçlara çok da iyi bakmıyor...sıradan tamircilere götürüyor, otomatik şanzuman yağının değişen bişi oldundan bile bi haber olan, tüm otomatik şanzumanlara aynı yağı sadece ilave eden dextron denen kelimeyi bile duymamış, defransiyel yağının değişmeyeceğini sadece ilave edileceğini iddia eden, şanzuman yağının p ye alınarak bakılacağını söyleyen ama yağ çubuğunda bile N ye alması gerektiğini okuyamayan bi çok tamiricinin tezgahından geçen araçlar var...bu nedenle öncelikle araştırmacı olması gereken bizleriz...hata yapma riskini minimize ederseniz o kadar az problemle karşılaşırsınız....saygılar...

üstadım,
bırakın ZJ'yi, 2. el herhangi bir binek oto dahi alsam, bahsettiğiniz yağ,filtre vs değişim-bakımlarını bende mutlaka yaptırırım.
elbette insanın kullandığı arabayı tanıması bilmesi gerekir. ancak, hata yapma riskini minimize etmek için ustalığı olmayan ustadan daha bilgili olacaksam, o çakma ustaya niye ihtiyacım olsun ki?
rot rottur şaft şafttır motor motordur mantığıyla düşünürsek, jeepi alıp ford ustasına da baktırabilirmiyiz?
belkide sizin kadar teknik bilgi sahibi olmadığımdan söylediğinizi anlayamadım.
aslına bakarsanız genel olarak aynı fikirdeyiz.
diğer taraftan ayvalık sadece kuş serisi veya reno marka araç kullanmıyor. hemen her marka var, benim anlatmak istediğim şu ;
yukarda bahsetmiştim, bmw nin sunroofu açık kaldı diye, işlerim nedeniyle ayvalık dışına çıkamadığım için 3 gün 3 gece arabanın tavanı açık kaldı.
5 dakikada çözülen bir elektrik sorunu yüzünden 3 gece arabayı sokakta tavanı açık halde bıraktım. bunu anlatmaya çalışıyorum.
saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR