2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ez501 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,577
Ynt: 2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

İddialaşmıyorum ve araştırdım. Yanlış bilgi kalmasın diye yazdım. O şanzımanlar dışarıdan geliyor. ABD'de el değiştirmiş şanzımanlar bunlar. İnternetten bayi kanalı ile sipariş ediyorlar, siz de sipariş edebilirsiniz internet herkesin elinin altında. Asıl kaynağını bulduğunuzda söylediğimin doğru olduğunu da anlarsınız. Yoksa kim hangi arabaya binerse binsin bana ne. Önemli olan doğru bilgilerin bulunmasına yardımcı olmak.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
İddialaşmıyorum ve araştırdım. Yanlış bilgi kalmasın diye yazdım. O şanzımanlar dışarıdan geliyor. ABD'de el değiştirmiş şanzımanlar bunlar. İnternetten bayi kanalı ile sipariş ediyorlar.

burda üretilecek hali yok tabi ;D
neyse boşver , senin dediğin olsun ;D

güle güle bin japonuna , rabbim kaza bela vermesin , dikkat et gaza fazla basma aşırı torkdan şanzıman parçalanır ;D ...

Niye sinirleniyorsunuz anlamadım isteyen istediği araca biner doğru bildiği istediği bilgiyi sunar inanan inanır inanmayan aksini söyler. Kendisi araştırır fikrini söyler. Forum bu amaca hizmet etmiyor mu zaten?

olasiliksiz' Alıntı:
Niye sinirleniyorsunuz anlamadım isteyen istediği araca biner doğru bildiği istediği bilgiyi sunar inanan inanır inanmayan aksini söyler. Kendisi araştırır fikrini söyler. Forum bu amaca hizmet etmiyor mu zaten?

Forum insanlara yanlış bilgi vermek için değil doğru olanı ve merak edileni göstermek içindir ...

moderatörü olduğum bir otomobil forumunda , araştırılmadan ve kaynak sunulmadan ortaya atılan iddia ve bilgiyi derhal kaldırıyor ve üyeye uyarıda bulunuyoruz ...

Tamam, güzel ama verdiğiniz tepkiler bir moderatörün vermesi uygun olan türden tepkiler mi? Bunu da düşünün. Yoksa herkes yanılabilir herhangi bir konuyu yanlış biliyor olabilir, buna siz de dahilsiniz.

yav arkadaşlar mailbox um gezenbilirle doldu gurban olayım yeterin gari :D

olasiliksiz' Alıntı:
Tamam, güzel ama verdiğiniz tepkiler bir moderatörün vermesi uygun olan türden tepkiler mi? Bunu da düşünün. Yoksa herkes yanılabilir herhangi bir konuyu yanlış biliyor olabilir, buna siz de dahilsiniz.

burada moderatörlük yapmadığım için tepkimi daha rahat gösterebiliyorum ...
ben yanlımam ! araştırmadan soruşturmadan doğrusunu bilmeden bu böyledir demem , huy işte ;D ...

başka birşey varmı ? şanzıman üzerinden siyaset yapalımmı ? ;D

Mümkünse yapmayalım. Hele yeni LR şanzımanının fiyatı 18000 iken yeni jeep şanzımanının fiyatının nasıl olup ta 2000 olabildiği konusunu hiç açmayıp bence konuyu kapatalım. Boşverin. Zaman zaman herkes yanılır. Öyle ya da böyle olduğunu ispat etmeye kalkışmaya gerek yok fikri olan söyledi, başka fikri olan başka birileri varsa onlar da söyler. Yoksa konu bence kapanmıştır.

olasiliksiz' Alıntı:
Mümkünse yapmayalım. Hele yeni LR şanzımanının fiyatı 18000 iken yeni jeep şanzımanının fiyatının nasıl olup ta 2000 olabildiği konusunu hiç açmayıp bence konuyu kapatalım. Boşverin. Zaman zaman herkes yanılır. Öyle ya da böyle olduğunu ispat etmeye kalkışmaya gerek yok fikri olan söyledi, başka fikri olan başka birileri varsa onlar da söyler. Yoksa konu bence kapanmıştır.

yahu senin dediğin olsun diyorum yok diyorsun , benim dediğim diyorum yok diyorsun ...
konuyu kapatalım derken bile uzatmak için elinden geleni yapıyorsun !
bunuda araştır fiesta f1 şanzıman 8750tl ;D

yahu senin dediğin olsun diyorum yok diyorsun , benim dediğim diyorum yok diyorsun ...
konuyu kapatalım derken bile uzatmak için elinden geleni yapıyorsun !
bunuda araştır fiesta f1 şanzıman 8750tl Grin

Adam soru sormuş bu aracı alayım mı diye. Biz de fikrimizi söyledik sizin gibi dalga geçmedik. Siz ise dalga geçmeye devam ediyorsunuz bence konuyu uzatan sizsiniz ve uzayan şey aslında konu değil geyik. İyi günler dilerim.

tamam haa tamam pes ;D sen kazandın ... sen haklısın sen herşeyi biliyorsun ;D ... ben dalga geçtim çok lakayit konuştum ... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

olasiliksiz' Alıntı:
İddialaşmıyorum ve araştırdım. Yanlış bilgi kalmasın diye yazdım. O şanzımanlar dışarıdan geliyor. ABD'de el değiştirmiş şanzımanlar bunlar. İnternetten bayi kanalı ile sipariş ediyorlar, siz de sipariş edebilirsiniz internet herkesin elinin altında. Asıl kaynağını bulduğunuzda söylediğimin doğru olduğunu da anlarsınız. Yoksa kim hangi arabaya binerse binsin bana ne. Önemli olan doğru bilgilerin bulunmasına yardımcı olmak.

Şimdi araya giriyorum kusura bakmayın ama amerikada açıklamanın altına BRAND NEW yazıp el değiştirmiş şanzıman satmak akıl karı değildir, ikinci el olduğu anlaşıldığı anda o satıcı anında biter, hapisten para cezasına her şeye varır sonuçları.

buyrun bir kaç link AW4 şanzıman ve fiyatları:

http://www.quadratec.com/products/52160_1100.htm

http://www.discountjeepparts.com/product_info.php/products_id/23706

Gönderdiğiniz linklerdeki şanzımanın yeni olduğunu zannetmiyorum ama Aisin Toyota için şanzıman üreten bir şirket. Jeep Chysler den değil de Toyota'nın aldığı yerden şanzıman alıp ta kullanıyorsa bence o aracı alın japon şanzımanı olan bi amerikan arabası almış olursunuz güzel bir kombinasyon olur (tabi alırken şanzıman koduna bakıp kontrol ederek:smiley: ), 8 silindire dayanır mı bilinmez muhtemelen ömrü biraz kısalır ama iyidir:smiley: Geriye dikkat edilmesi gereken bir tek konu kalır o da 4L lik dizel motorlu olan modellerden birini almamak çünkü onlarda sorunlu bir italyan motoru geliyor. Hayırlı alış verişler ;)...

bende 93 zj var gayet memnunum yükseltme ve lastikleri değişti.araç çok güzel oldu. kullanımı çok rahat herşeyiyle güzel bir araç. arıza ,parça vs. gibi konular bence çok problem değil parçasını bulmak zor değil ankarada hepsi mevcut. takas düşünürseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58412.msg679248#msg679248

olasiliksiz' Alıntı:
Gönderdiğiniz linklerdeki şanzımanın yeni olduğunu zannetmiyorum ama Aisin Toyota için şanzıman üreten bir şirket. Jeep Chysler den değil de Toyota'nın aldığı yerden şanzıman alıp ta kullanıyorsa bence o aracı alın japon şanzımanı olan bi amerikan arabası almış olursunuz güzel bir kombinasyon olur (tabi alırken şanzıman koduna bakıp kontrol ederek:smiley: ), 8 silindire dayanır mı bilinmez muhtemelen ömrü biraz kısalır ama iyidir:smiley: Geriye dikkat edilmesi gereken bir tek konu kalır o da 4L lik dizel motorlu olan modellerden birini almamak çünkü onlarda sorunlu bir italyan motoru geliyor. Hayırlı alış verişler ;)...

Pardon ama şu açıklamanın üzerine yeni olmadığına inanıyorsanız satıcılar ne yapsın ki daha? Aisin Warner üretmiş ilkini evet ama ne fark eder? Sonuçta 3. cümlede XJ ve 4 litrelerde çıkan şanzımanın orjinalinin aynısı demiş. Heavy duty de demiş. Daha neyini tartışalım ki bunun? Sonuçta televizyon piyasasına bakarsak da bir sürü markaya anakartı samsung üretiyor, sorun var mı ortada yok. kimi markanın televizyonu daha uzun gidiyor, kimisi daha kısa gidiyor, demekki samsung istenen kalitede üretiyor, yani burada Aisin de gereken dayanıklılıkta bi şanzıman üretmeyi akıl etmiştir diye düşünüyorum. Bunu akıl edemeyecek mühendisleri olsa zaten Toyota da buradan almazdı değil mi şanzımanlarını?

Does your current automatic transmission have trouble shifting? Replace it with this BRAND NEW! assembly from Aisin Warner. It is an Original Equipment AW4 found in Cherokee XJ and Grand Cherokee ZJ with 4.0L engines. This fully electronic, heavy duty transmission is suited for Comes with sensors and torque converter already installed, making for an easy replacement. Gear ratios for the AW4 are: 2.80, 1.53, 1.00 & a .75 Overdrive for first through fourth.

İkinci linkte de özellikle belirtmemişler sıfır diye ama eğer işlem görmüş olsa da REFURBISHED yazardı, ebayde vs satış yaparken belirtirler zaten bunu, en basitinden uzaktan kumanda bakarken bile görüyorsunuz refurbished ürün veya sıfır ürün durumu şu falan diye. Amerikada sıfır deyip tamir görmüş ürün satmak ciddi sonuçlar doğurabilir ve böyle bir risk alacak satıcı olduğunu sanmıyorum. bu arada yanlış anlamayın böyle ürün satılmaz demiyorum ama tamir görmüş ürün olursa bu belirtilir diyorum.

şurada da garantili satılan Mopar sıfır AW-4 98 99 00 model otomatik şanzıman var:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-99-00-JEEP-CHEROKEE-AUTOMATIC-TRANSMISSION-MOPAR-OEM-/270469769575?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories

fiyatı 2139$. (indirimsiz 2300$)

Yeni mi değilmi inanıyorum inanmıyorum boşverin, alan varsa burada da birtane satılık var http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58440.msg702464;topicseen#msg702464

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri