2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ez501 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,577
Ynt: 2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

Zevkin bedeli olmaz,aslan besleyen yemini düşünmez,yiğidin arpası bol olur gibi lafları geçiniz.
Maddi durumunuz musaitse zj nin tadını hiç biri vermez.
Ben 2000 model x5 i sattım (50 ye alıp 35 masraf ettikten sonra 42 ye zor sattım - alan arkadaşda hala ediyo masraf)
1996 zj aldım. x5 hayatımın en buyuk hatası ise zj de en doğru kararım.
Zj nin bakımı yakıtı parçası vitara dan tabiki fazla olur ama sayılamayacak kadar çokda artısı var.
zj anlatılmaz yaşanır ama yaşayacak lüksün varsa.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Büyük motorlu bir arabanın şanzıman arızası yapma olasılığı her zaman daha yüksektir, çoğu da otomatik vitesli, arıza yaptı mı pek te ekonomik bir şekilde işin içinden çıkamazsınız. Bence Suzuki iş görüyorsa onu kullanmaya devam edin. Ruhsuzmuş boşverin. Tamir faturasının üzerindeki amerikan ruhlu rakkamlar hoşunuza mı giderecek?
arıza işi, büyük motordan ziyade kullanılma şekliyle ilgili değilmidir? gerçi sonuç farketmiyor, dediğiniz gibi arıza yaptımı fiyatı kalın olur.
diğer taraftan; ruhsuzluğu boşveremem, o kişisel tercihim. ancak bahsettiğim ruh amerikan ruhu değil. belki de vitaraya 1-2 şey yaptırıp farklılaştırırım

arıza işi, büyük motordan ziyade kullanılma şekliyle ilgili değilmidir? gerçi sonuç farketmiyor, dediğiniz gibi arıza yaptımı fiyatı kalın olur.
diğer taraftan; ruhsuzluğu boşveremem, o kişisel tercihim. ancak bahsettiğim ruh amerikan ruhu değil. belki de vitaraya 1-2 şey yaptırıp farklılaştırırım

Büyük motor yüksek tork demektir. Yüksek tork şanzımandaki balatalara daha fazla yük demektir. Daha fazla yük balataları temasta tutabilmek için daha fazla yağ basıncı gerekli demektir. Araçlar eskidikçe şanzıman içindeki yıpranma nedeni ile yağ basıncını gereken seviyede tutmak zorlaşır bu da balataların yıpranmasını hızlandırır, yüksek tork ta buna tuz biber olup balataların kaçırmasına sebep olarak yıpranmayı daha da arttırır. Gerçi bunlar şanzımanı tasarlayan adamın düşünüp çözümünü bulması gereken şeyler. Sizin kullanıcı olarak yapabileceğiniz şanzımanı fazla zorlamayıp aşırı ısınmasına engel olamak düzenli olarak ta şanzıman yağını doğru yağ ile değiştirmek. Gerisi biraz şans işi ama bence yine de Suzuki'nin arıza çıkarma olasılığı daha düşük tamiri de daha az masraflı olur. Tabi zevk renk meselesi 8 silindirli motorun sesine diyecek yok bir arkadaşta vardı 5.2 lt olandan, güzel gürlüyor:smiley:

olasiliksiz' Alıntı:
Büyük motor yüksek tork demektir. Yüksek tork şanzımandaki balatalara daha fazla yük demektir. Daha fazla yük balataları temasta tutabilmek için daha fazla yağ basıncı gerekli demektir. Araçlar eskidikçe şanzıman içindeki yıpranma nedeni ile yağ basıncını gereken seviyede tutmak zorlaşır bu da balataların yıpranmasını hızlandırır, yüksek tork ta buna tuz biber olup balataların kaçırmasına sebep olarak yıpranmayı daha da arttırır. Gerçi bunlar şanzımanı tasarlayan adamın düşünüp çözümünü bulması gereken şeyler. Sizin kullanıcı olarak yapabileceğiniz şanzımanı fazla zorlamayıp aşırı ısınmasına engel olamak düzenli olarak ta şanzıman yağını doğru yağ ile değiştirmek. Gerisi biraz şans işi ama bence yine de Suzuki'nin arıza çıkarma olasılığı daha düşük tamiri de daha az masraflı olur. Tabi zevk renk meselesi 8 silindirli motorun sesine diyecek yok bir arkadaşta vardı 5.2 lt olandan, güzel gürlüyor:smiley:

tabi grand cherokeenin üstündede hyundai era şanzımanı vardı zaten :D ...

tabi grand cherokeenin üstündede hyundai era şanzımanı vardı zaten Cheesy ...

Çok komik olmakla beraber, muhtemelen Amerikalıların çıkarttığı arızalardan bıkıp ihtal (=japon) araçlara yönelmelerinde katkı payı büyük olan Chrysler şanzımanlarından biri vardır. Arıza yaptığında genelde ufak tefek bir problemi olur bunların (mesela 8 silindirli motora dayanamayan balatalar gibi), kolay tamir ederler, ama bu size yansıyan faturaya kolaylık şeklinde yansımayacaktır, tamirci sizin lüks bir araç kullandığınızı varsayıp faturanın üzerindeki rakkamı 2 ya da 3 ile çarpacak.

diablo2barbar' Alıntı:
Zevkin bedeli olmaz,aslan besleyen yemini düşünmez,yiğidin arpası bol olur gibi lafları geçiniz.
Maddi durumunuz musaitse zj nin tadını hiç biri vermez.
Ben 2000 model x5 i sattım (50 ye alıp 35 masraf ettikten sonra 42 ye zor sattım - alan arkadaşda hala ediyo masraf)
1996 zj aldım. x5 hayatımın en buyuk hatası ise zj de en doğru kararım.
Zj nin bakımı yakıtı parçası vitara dan tabiki fazla olur ama sayılamayacak kadar çokda artısı var.
zj anlatılmaz yaşanır ama yaşayacak lüksün varsa.
ZJ ile ilgili bir konuda okumuştum sizin x5 hikayenizi, x5 ile bunları yapamazdım vb. ifadeleriniz ve resimleriniz vardı. x5 için gelmiş geçmiş olsun. ZJ ile mutluluklar.
'ZJ anlatılmaz yaşanır' fikrine katılıyorum.
çok temizini bulamadıktan sonra kesinlikle ZJ veya XJ almam. piyasada görüyorum ucuz fiyata satılık cheerokeler var ama araçlar dökülüyo. ne masraf çıkarır belli değil. adam vermiş ilanı, 18bin TL istiyor aracına, 17bin TL masraf yaptım diyor. benim böyle bir alternatifim yok,Ayvalıkta yaşayıp ZJ/XJ toplanmaz. sorunsuzu alınır, itinayla binilir :smiley:

bu yüzden yaşayacak lüksümü mantık dahilinde seçerim

salı günü İzmir halkapınar'da Lider Oto diye bi galeride 97 model ZJ 5.2'ye baktım.
(Galeriden almak taraftarı değilim ancak civardan geçiyordum ve bi deneyim olsun bakayım dedim)

İlk sahibindenmiş + puan (yahudi bir işadamınınmış ??? ne alakası varsa)
kasası diri ama 1-2 özensiz yama boya yapmışlar, (böyle kötü işçilikler deli ediyo beni),
adam kapıları uzaktan kumandayla açmadı, geldi anahtarla açtııı
sonraki dialog şöyle;
- çalışmıyomu kumanda
- arabanın aküsü boşalmış
- ben şimdi nasıl bakıcam bu arabaya?
- abi herşeyi çalışıyo, on numara bi araba
- sunroof?
- ona bakmadım!
- koltuklar?
- ben gördüm çalışıyodu,
- motor?
- araç orjinal 150bin km de. servis bakımlı,
- hangi servis peki, bi evraklarını görebilirmiyim?
- evrak yokta servisten sorulabilir, yalnız İzmirde bakım yapıcak yer olmadığı için Aydın'daki servise yaptırılmış,
- hayırlı işler..

Gezenbilirdeki forumlarda satılık cherokeeler gördüm bir iki tane, onlara bakmanız daha mantıklı olabilir. Adam satamıyor kaç zamandır... Hazır müşterisi de burda işte:smiley: bence siz bir görüşün...

olasiliksiz' Alıntı:
Çok komik olmakla beraber, muhtemelen Amerikalıların çıkarttığı arızalardan bıkıp ihtal (=japon) araçlara yönelmelerinde katkı payı büyük olan Chrysler şanzımanlarından biri vardır. Arıza yaptığında genelde ufak tefek bir problemi olur bunların (mesela 8 silindirli motora dayanamayan balatalar gibi), kolay tamir ederler, ama bu size yansıyan faturaya kolaylık şeklinde yansımayacaktır, tamirci sizin lüks bir araç kullandığınızı varsayıp faturanın üzerindeki rakkamı 2 ya da 3 ile çarpacak.
merak ettim sizin aracınız nedir?

olasiliksiz' Alıntı:

valla 12 bin euroya gidip land rovera şanzıman alacağıma , gider 2000 dolara SIFIR grand cherokee şanzımanı alırım ...
ayrıca şunu bilin , dünyanın en dayanıklı ve sağlam şanzımanı amerikan şanzımanıdır ... araştırın th400 th 800 veya daha üst seri şanzımanları ... tork şanzımanı bozsaydı eğer ağır iş makinaları ve ağır nakliye araçları otomatik şanzıman kullanmazdı ! ...

merak ettim sizin aracınız nedir?

98 model toyota rav4. Bunda kafa kurcalayan bir otomatik şanzıman var geri vitesi biraz zayıf bu nedenle bu konuyu baya bir araştırmama sebep olmakla beraber bugüne kadar bir arıza çıkarmadı. Araç 250000km de hala orjinal motor ve orjinal şanzımanla sorunsuz çalışıyor. Japon araçları genelde böyle. Keşke biraz daha güçlü olsaydı dersiniz ama ikide birde bozulmazlar. Bozulmaz çünkü kendi kendini bozabilecek kadar güçlü değildir..

olasiliksiz' Alıntı:
98 model toyota rav4. Bunda kafa kurcalayan bir otomatik şanzıman var geri vitesi biraz zayıf bu nedenle bu konuyu baya bir araştırmama sebep olmakla beraber bugüne kadar bir arıza çıkarmadı. Araç 250000km de hala orjinal motor ve orjinal şanzımanla sorunsuz çalışıyor. Japon araçları genelde böyle. Keşke biraz daha güçlü olsaydı dersiniz ama ikide birde bozulmazlar. Bozulmaz çünkü kendi kendini bozabilecek kadar güçlü değildir..

işte bizde onu diyoruz ekonomi(sadece ekonomi) japon .GÜÇ amerikan arasındaki rafk bu bence saglamlık konusu 2 modelinkide tartışılır

alii38' Alıntı:
işte bizde onu diyoruz ekonomi(sadece ekonomi) japon .GÜÇ amerikan arasındaki rafk bu bence saglamlık konusu 2 modelinkide tartışılır

ali bey konuyu toparlamış, tebrikler

valla 12 bin euroya gidip land rovera şanzıman alacağıma , gider 2000 dolara SIFIR grand cherokee şanzımanı alırım ...

Bu arada bahsettiğiniz 2000 dolara satılan şanzımanlar sıfır değil. Fazla güçlü motorlar yüzünden sık sık bozulan şanzımanlar bol bol el değiştiriyor. Sizin araçtaki şanzımanı alıp 2000 dolara size "yeni" bir şanzıman veriyorlar, sizin şanzımanı da tamir edip bir başkasına yeni diye satıyorlar. Sonuçta servis müşterisini daha az bekletmiş oluyor. Müşteri için faydalı, ama "sıfır" demeleri ticari ahlaka sığar mı o ayrı konu. Yoksa 2000 dolara jeep şanzımanını bırakın yeni bir hyundai era şanzımanı bile alamazsınız.

olasiliksiz' Alıntı:
Bu arada bahsettiğiniz 2000 dolara satılan şanzımanlar sıfır değil. Fazla güçlü motorlar yüzünden sık sık bozulan şanzımanlar bol bol el değiştiriyor. Sizin araçtaki şanzımanı alıp 2000 dolara size "yeni" bir şanzıman veriyorlar, sizin şanzımanı da tamir edip bir başkasına yeni diye satıyorlar. Sonuçta servis müşterisini daha az bekletmiş oluyor. Müşteri için faydalı, ama "sıfır" demeleri ticari ahlaka sığar mı o ayrı konu. Yoksa 2000 dolara jeep şanzımanını bırakın yeni bir hyundai era şanzımanı bile alamazsınız.

niye benimle iddialaşıyorsun ? araştırdınmı hiç ? benden iyimi biliyorsun ? aç tar otoya fiyat sor ... enayimiyim ben servise gideyim ...

tamam bozuluyor dandik araba almayın kullanmayın binmeyin yolda kalır bindiğinize pişman olursunuz ...

japona binin koreye binin çine binin bozulmasın ;D yeter ya aaaa :D

buyur ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-komple-otomatik-sanzman-aw4-1984-2001-jeep-cherokee/detay?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR