2004 Grand Cherokee 2.7 Crd - Wj 'de Turbo Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan explorerbb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,828

explorerbb

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhabalar

Aracımda bir müddettir bir sorun var, biraz bakımlar ve sorunlar konusunda pimpirikli olduğum için sorun büyümeden bir çözüm bulmak istiyorum.

Araç çalışırken Turbo'sundan çok hafif bir sürtünme sesi geliyor, her bakımda ve 6 ay evvel yapılan son kontrolde Turbo da kontrol edildi ve ustalar tarafından net olarak hemen bozulur diyemeyiz ama kontrol altında olması lazım çok hafif bir sürtünme var diyorlardı ama arttığında bu durumun halledilmesi lazım diyorlardı.

Soğukken ilk çalıştırma ve uzun yol sonrası stop etmeden önce Turbo'm için dizel motorlarda tavsiye edilen bekleme işlemini hep yapıyorum.

Uzun yolda (500 - 1000 KM ) giderken bazen Turbo kendi kendine devre dışı kalıyor ben de o durumda kenara çekip biraz bekledikten sonra ana sigortayı çıkarıp tekrar takıyorum bu huy bilgisayarcı olduğum için birçok konuda faydalı oluyor :smiley: bunda da oluyor. Bu işlem sonrası sorun tekrarlamıyor ya da anca 1000 KM sonra filan oluyor.

Diğer bir bilgi de Turbo ile direkt alakalı mı bilemiyorum ama özellikle dik yokuş çıkma anında ve / veya bir anda sert hızlanarak sollama yapma ihtiyacım olduğunda gaza basarken araç güçten kesilebiliyor ama bir müddet gittikten sonra veya bir kenarda durup bekledikten sonra da bu sorun düzelebiliyor.

Bütün bunların sonucunda Turbo değişiminin şart olduğunu veya ne kadar daha devam edebileceğim konusunda bilgi verebilen olursa sevinirim, Turbo'yu değiştirmek gerekirse içini yeni olarak değiştirebileceğim İstanbul'da güvenilir bir yer varmı? Bazı ustalar değişim yapılmadan da tamir edebilen yerler olduğunu söylüyorlar.

Son olarak bu haftasonu Almanya ve Fransa'ya gidiyorum oranın eBay'lerinde yenilenmiş 2 yıl garantili 500 - 550 Euro'ya Turbo satıyorlar, gidip almam makul bir seçenek midir?

Teşekkür ederim herkese.

Etiketler
Ynt: 2004 Grand Cherokee 2.7 Crd - Wj 'de Turbo Sorunu

turbo ları güzelce tamir edebiliyorlar. olmaz derseniz çin malı denk turbolar bulunabilir bence sorunda olmaz.

Özelden turbo tamirini gönül rahatlığıyla yaptırabileceğiniz bir telefon yolluyorum..

Tamir konusunda bir danışım verdiğiniz telefon numarasına ama Çin malı konusunda daha önce başım yandığı için onu düşünmem.

Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR