2003 Model L200 Magnum Ön Fren Diskleri Çok Pahalı !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,350

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Aracımı bakıma götürdüm. Bitmiş fren balatalarına varana kadar değiştirildi. Aradan biraz zaman geçti ve fren yaparken bir sarsılma başladı. Sanki pedala tık tık tık vuran bir şey var gibi oluyordu. Bu tıkırtı gitgide arttı. Artık yüksek hızlarda frene dokunmamla beraber, aracın kasasını sarsacak şekilde gürültülü bir darbe hissetmeye başladım.
Serviste ön tekerlekler açıldı ve fren diskinin çatladığını gördük. Resmen karpuz gibi ortadan çatlamış, tam da balataların şıkıştırdığı ayna gibi olan yerden.
Tüm Türkiye'de bu diski aradık. YOK ! Sadece yetkili serviste var ve tanesi 325 lira. Yani çifti 650 lira. En kral arabada bile 250-300 olan bu parça, 2003 model olanlarda 650 ytl.
Bu arabayı çok seviyorum fakat şu parça fiyatlarının yüksek olması derdine satıcam gibi geliyor bana..

Etiketler
Ynt: 2003 Model L200 Magnum Ön Fren Diskleri Çok Pahal? !

Gecmis olsun volkan.
Diski catlatmak kolay degil. 3 site saylam oto bulent abiye bir sorayim istersen.
Cikma temiz diskte bulunabilir.
3 elmasa sahip olmak zor olsa gerek.

Ynt: 2003 Model L200 Magnum Ön Fren Diskleri Çok Pahalı !

Fren diskinin bu şekilde çatlaması gerçekten zor, ya üretim hatalı orijinal parçadır, veya uygun olmayan ancak fiyatı uygun olan bir yan sanayi parçadır. Bence neden çatladığını çözmeye çalışmalısınız.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Aracımı bakıma götürdüm. Bitmiş fren balatalarına varana kadar değiştirildi. Aradan biraz zaman geçti ve fren yaparken bir sarsılma başladı. Sanki pedala tık tık tık vuran bir şey var gibi oluyordu. Bu tıkırtı gitgide arttı. Artık yüksek hızlarda frene dokunmamla beraber, aracın kasasını sarsacak şekilde gürültülü bir darbe hissetmeye başladım.
Serviste ön tekerlekler açıldı ve fren diskinin çatladığını gördük. Resmen karpuz gibi ortadan çatlamış, tam da balataların şıkıştırdığı ayna gibi olan yerden.
Tüm Türkiye'de bu diski aradık. YOK ! Sadece yetkili serviste var ve tanesi 325 lira. Yani çifti 650 lira. En kral arabada bile 250-300 olan bu parça, 2003 model olanlarda 650 ytl.
Bu arabayı çok seviyorum fakat şu parça fiyatlarının yüksek olması derdine satıcam gibi geliyor bana..
http://www.otomaparca.com/index.php?p=show&pid=7081&k_id=1510&kn=L200
bu işini görürmü?

vosdost' Alıntı:
Gecmis olsun volkan.
Diski catlatmak kolay degil. 3 site saylam oto bulent abiye bir sorayim istersen.
Cikma temiz diskte bulunabilir.
3 elmasa sahip olmak zor olsa gerek.

Sağolasın Ahmet'cim. Ben İzmir'de Saylam Oto'da dahil olmak üzere, neredeyse ülkenin yarısından fazlasında aradım ama bu parçanın yan sanayi üretimi yok. İlla orjinalini almak zorundayım. Hiç zahmet etme. 2003 model magnum'un 4x4 modelinin, dıştan dışa çapı 31.5 cm olan fren diski yok :smiley:

LRTD5' Alıntı:
Fren diskinin bu şekilde çatlaması gerçekten zor, ya üretim hatalı orijinal parçadır, veya uygun olmayan ancak fiyatı uygun olan bir yan sanayi parçadır. Bence neden çatladığını çözmeye çalışmalısınız.

aşırı eğimli bir dağ inişi sonrasında dereden geçtim. asfalta çıktığımda frene bastığımda tepmeler oluşmaya başladı. sanırım dağdan inerken ısınan diskler su geçişi esnasında çatladı.

lokosit' Alıntı:
http://www.otomaparca.com/index.php?p=show&pid=7081&k_id=1510&kn=L200
bu işini görürmü?

teşekkür ederim. fotoğrafta görünen parça benim aracımdaki ile aynı değil. sanırım 4x2 diski o. ama zahmet edip araştırmanız dahi yeter. ben artık ümidimi kestim bu parçadan.

bugün sanayideki arkadaşlar bu diskin çatlaktan dolayı tepmediğini, diskteki yamulmadan dolayı teptiğini söylediler. tornacıya gittiğimizde de diskin gerçekten yamulduğunu gördük. tornadan geçtikten sonra freni tepme ve şaseyi sarsma olayı ortadan kalktı. tıpkı eskisi gibi oldu. fakat çatlak bir diskle frene bastığımı bilmek beni rahatsız ediyor.

Nadir abi(Mogzilla) sayesinde İstanbul'dan bir parçacı arkadaş yardımcı oldu. Şase numarasına göre bir disk gönderdi fakat o da 27.5 cm çapında, benim aracıma ait olmayan disklerdi. Bu arkadaş hala parça arıyor bana. Ama bulunabileceğine dair ümidim kalmadı artık.

Eğer çok rahatsız ederse bayılıcaz 700 ytl'yi. Çaresi yok.

Bu aracın neredeyse bir çok parçası ucuz. Fakat her nedense ben pahalı parçaları bozmakta ısrar ediyorum. Daha önce de amortisörü patlatmıştım hatırlarsanız. O da tanesi 275 ytl idi.

Çok şanslıyım çok. Yardımcı olmaya çalışan bir sürü arkadaşım var en azından sizler gibi. Tek tesellim de bu.

Teşekkürler.

Volkan tekrar gecmis olsun. Catlak diskle dolasmak gercekten cok riskli.aman dikkat.

Uzun süreli inişlerde, motor freni kullanmak gerekiyor... İstisnasız her kartepe'den normal havada indiğimde eğer fren kullanırsam balata yanığı kokusu gelir araçtan. O sebeple motor freni ile iniyorum.

Genelde uzun iniş sonrası dereye girerseniz veya yemek yemek için durup arabayı yıkatırasanız, fren diskleri dalga dalga oluyor. Bence kıyın paraya mutlaka orijinal takın, neticede yan sanayisinin olmayışı, orijinalin kolay bozulmadığını gösteriyor.

LRTD5' Alıntı:

Arkadaşlar bilinçlimi konuşuyorsunuz yoksa kulaktan dolma sözlerlemi?? Fren disklerinin çatlamasının orjinalle yan sanayi parça ile alakası yok her disk çatlayabilir.
Ayrıca ince bir çatlaksa şuan için çok büyük bi risk yok. Ama en kısa zamanda değiştirirseniz kafanız rahat olur.

Catlak bir diskin fren aninda patladigini ve tekeri kitleme ihtimali
oldugunu goz ardi edemezsiniz.

vosdost' Alıntı:
Catlak bir diskin fren aninda patladigini ve tekeri kitleme ihtimali
oldugunu goz ardi edemezsiniz.

ani fren anında disk patlaması diye bir olay çok zor bir ihtimal. Benim işim fren olduğu için inanın benim gördüğüm sorunları görmemişsinizdir.

% 1 bile ihtimal olmasi cok riskli.
80 km/h giderken on tekerlerden birinin kizaklamaya baslamasi :( cok kotu sonuclar dogurabilir.
Meslek hayatinida boyle bir olayla karsilasmamaniz dilegiyle.

mitsubişsi dedimi tel isim söylerim hep neçmi usta işine yararsa bi aç sor derim arkadaşım dükkan telefonu 0212 270 75 85 aç bi sor danış derim

Bu araçlarda 276,5 mm çaplı disk görünüyor, ilginç verdiğiniz değerler. OEM numarası var mı parçanın elinizde?

MC' Alıntı:
Bu araçlarda 276,5 mm çaplı disk görünüyor, ilginç verdiğiniz değerler. OEM numarası var mı parçanın elinizde?

bende baktım kataloga 276 gozukuyor cap sordum boyle bır dısk aynası yok dedıler.

Metalden yapılmış ve çok önemli seviyede güvenlik ekipmanı olan bir parçada yüzeyinde görülen çizik, çatlak mutlaka bu malzemenin deformasyona sebep olacak bir durum yaşadığını gösterir. Üstüne üstlük aynı malzemeyi yüzeyi düzleştirmek için traşladınız ve kalınlığından da kayıplar oldu.

Ben olsam hiç düşünmeden değiştirirdim. Sonuçta araç üstünde bulunan en önemli ekipmanlardan biridir. Binilemez değildir mutlaka ama fren sisteminde orijinal parça kullanılması, servisinin ehil kişilerce verilmesi gereği bulunuyor.

Burada tasarruf için aynı üreticinin doğrudan satış için ürettiği ürünler tercih edilebilir. Ancak zaten bu ürünlerde yetkili servislerce sunulabiliyor Blok muafiyeti kanununun yaptığı düzenlemeler sonrası.

LRTD5' Alıntı:
Metalden yapılmış ve çok önemli seviyede güvenlik ekipmanı olan bir parçada yüzeyinde görülen çizik, çatlak mutlaka bu malzemenin deformasyona sebep olacak bir durum yaşadığını gösterir. Üstüne üstlük aynı malzemeyi yüzeyi düzleştirmek için traşladınız ve kalınlığından da kayıplar oldu.

Ben olsam hiç düşünmeden değiştirirdim. Sonuçta araç üstünde bulunan en önemli ekipmanlardan biridir. Binilemez değildir mutlaka ama fren sisteminde orijinal parça kullanılması, servisinin ehil kişilerce verilmesi gereği bulunuyor.

Burada tasarruf için aynı üreticinin doğrudan satış için ürettiği ürünler tercih edilebilir. Ancak zaten bu ürünlerde yetkili servislerce sunulabiliyor Blok muafiyeti kanununun yaptığı düzenlemeler sonrası.

:smiley: eğer çatlak varsa zaten disk taşlama olmaz. Ama sorun olmayan bir aynaya disk taşlamanın en ufak bir mahsuru yoktur. Disk taşlama derken şunuda belirteyim aracın üzerinde olmak kayıdıyla.
Dünyadaki yan sanayi üretiminin büyüklüğünü , bu pazarda çok büyük firmaların olduğunu bunların içindeki pek çok Türk firmasınında olduğunu sanırım herkes biliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR