vx 100 dag da arıza yaparsa cekiçinin üstünde ve 4 tekeri cekiçide olmalı..
2 tekeri yerde 2 tekeri havada cekerseniz..cıkacak masrafı hesaplıyamazsınız..
dagda kırılan yürürden bozulan toyota da yoktur normal kullanımla ..yarış amaçlı yada sert kullanımla başa bela sarabilir..
amacı konforlu üst sınıf bi arac ,,girdiği yerden ben burdan gecemem şurdan cıkamam asla demiyen sahibini her türlü mest eden bi arac dır..
offroad aracı degildir.. ama yapamıyacak olmaz diyede bişi yok..her türlüde yapar..
2,5 ton dan az daha da agırdır..kum zeminde benim diyen araçlar yürürlerini dagıtır illa bi yeri kırar..
vx100 kumda taksi gibim gider ekstradan arkasında bagla bide traktör ceksin derecesinde..
amerikalı hiç bi çip kumda hararet yapmadan gidemez..yada gidebileni yok gibim bişi dir..
bakımı tamiri sorunlu ahc sistemini ve motor mekaniği orlarda elletmeniz mümkün degil derim..
marş motorunu ,şarz dinamosunu bi elektirikçinin söküp takması mümkün degil..illa bilen yer..derim.
8 buji degişimi yarım gün,, filitre ve yag bakımını orlarda yapabilirsiniz..bilemedin fren balatası degiştirebilirsiniz..
tüplü binecekseniz her 30 binde sibob ayarı ister ..bu iş 2-3 gün sürer bilen ellerde..
6. ve 7 koltuk da yetişkin insan oturamaz..oturur ise dizleri agzına deger vaziyette seyehat eder..
istanbul'a her 100 binde bir agır bakıma taşımanız şart derim..
her 30 binde sibob ayarı içinde..
benzin ile sibob ayarı 50 bin km de bir..
bu süreler aşılırsa yanmış sibob lar degişimi için kapak sökülmesi gerekir..
problemi olmayan vx 100 satılmaz binilir keyfi cıkarılır derim..
satılan ların mutlaka derdi oldugundan ve masrafından korkulup da satılır...
düzgün bulma şansınız yok kadar azdır..
alırken uçuza satılanları es gecin..bakımlı olanını tercih edin..
servis bakımlısı düzenli yagı degişmişi tam bakımlı baş agrıtmıyan anlamına gelmiyor bu aracda..
etkili servis bakımlısı ve sahibinin araca sevdalısı olması da gerekiyor..
17 yaşındaki aracımın cam suyu bitmedikçe kaputunu açmadan biniyorum..
yagı varmı suyu eksilmişmi vs merak edip kurcalamanıza hiç gerek yok ..sadece depo dolumu göstergesine bakıp marşa basılıyor bu araclarda..anlatabildim se..
aralık 2016 da şu an lpg 2,5 tl şehir içi 650 yakıyor..sehir dışı cok düşüyor..ama asvaltta bu arac cok keyifli olduguna 90km/H ile sabit hızda filan ben kullanamadığımdan..yakıt düşmüyor..bende tüm rampaları kökleyip cıkmamdan dolayı...vs..
arazide yakıt x 2 gibim düşünün..
kendinize alın bi köşede dursun düşündüğünüz işe masraflı olabilir derim..işletme maliyeti..