2002 Model Suzuki Samurai'm İçin Fikir ve Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drclnie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,814

drclnie

Ana Kamp
Yer
İstanbul
2002 model Suzuki Samurai'm var, tek sorunum direkyonun ağırlığı. Başka model Suzuki'nin direkyon kutusu, örneğin Vitara'nın ki uyar mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Birde araca başka neler yapabilirim; yükseltmek istiyorum ama şehir içinde de kullandığımdan dolayı ne kadar yükseltmelıyım?

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

şifa 546.jpg

şifa 528.jpg

şifa 545.jpg

şifa 547.jpg

Etiketler
Ynt: 2002 Model Suzuki Samurai'm İçin Fikir ve Yardımlarınızı Bekliyorum

Merhaba direksiyonunuz hidrolik mi? Bende 90 model Vitara vardı, Samurai'nin normal direksiyonu Vitara'dan kat kat daha yumuşaktı. Uyumluluk konusu parçacılara danışılabilinir...

Yükseltmeyi makas küpelerini uzatarak çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz... Birde hardtopunuz yoksa fiber hardtop yapabilirim size ;D ;D

İyi akşamlar !
2002 model Samurai'lerin süspansiyon sisteminin helezon yaylı olması gerekmiyor mu ? Fotoğraflara göre sizin araç yaprak yaylı gibi görünüyor. Selamlar.

Bende ona baktım ve şaşırdım. Benim bildiğim 97'den sonra helezonlu olduklarıydı...

Mustafad' Alıntı:
İyi akşamlar !
2002 model Samurailerin süspansiyon sisteminin helezon yaylı olması gerekmiyor mu ? Fotoğraflara göre sizin araç yaprak yaylı gibi görünüyor. Selamlar.

merhaba Mustafa Bey,

samu'lar bilinen 2 ayrı versiyonla ülkemizde kullanılmaktadır..Japon ve İspanyol..
1996 yılına kadar her iki üretimde yaprak yaylı..
1996-1998 yılları arası japon üretimleri helezonlu ve 1998 son üretimidir..sonrası Jimny..
2002 yılına kadar devam eden ispanyol versiyonları makaslı..
sağlıcakla

Bilgilendirme için teşekkürler. Selamlar.

Bilgilendirme için teşekkürler Ali Bey... Çok güzel bir aracınız var güle güle kullanın... Maşallah...

Direksyonum hidrolik değil ayrıca yaz a doğru ya yeni yarım branda yaptırcam yada hardtop alcam artık bakıcaz :smiley:bu arada hardtop ne kadara mal olur ??
2002 lerin helezonmu yaylımı yaprak yaylımı olduğunu bılmıorum ama benımkı yaprak yaylı :smiley: :smiley:
Birde aracı yükselttıkten sonra nası bir lastik takmalıyım sehir içinde kullandığımdan dolayı fazla sarsıntı ve ses yapmaması lazım .
Şimdiden tesekurler.

Benim kullandığım düz direksiyonlu bütün Samurai'ler gayet yumuşaktı. Ön takımın kontrolü, lastik havalarını falan bir kontrol ederseniz belki çok basit bir çözümü olabilir.

Hardtopu bu linkten inceleyebilirsiniz.. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43058.0

Lastik konusu; tamamen sizin kullanımınıza göre tercih edin. Yükseltmeden sonra 235/75 15 ölçüsünde lastiği rahatça kaldırabilir araç. Ancak arazi asfalt kullanım oranını göz önünde bulundurarak tercih yapmanızı öneririm... Ama en uygunu sanırım BfGoodrich All Terrain olacaktır...

Aracınız için Vitara'nın hidrolik direksiyon kutusu takılabiliyor ama takmasıyla iyi ihtimal 500 TL'ye mal oluyor.
Bir arkadaşım uzun zamandır araştırıyor.
Değer mi karar sizin.
Makas küpeleri ile oynayarak ve gerekirse makasa ek kat atarak yükseltmeyi yapabilirsiniz. Ama makasa ek kat aracın konforunu etkiler.
Daha büyük lastik taktığınızda aracınıza ayna mahruti değişimi veya SJ 410'un arazi şanzımanı ile kaybedilen torku geri kazanabilirsiniz.

MUDANYALI' Alıntı:
merhaba Mustafa Bey,

samu'lar bilinen 2 ayrı versiyonla ülkemizde kullanılmaktadır..Japon ve İspanyol..
1996 yılına kadar her iki üretimde yaprak yaylı..
1996-1998 yılları arası japon üretimleri helezonlu ve 1998 son üretimidir..sonrası Jimny..
2002 yılına kadar devam eden ispanyol versiyonları makaslı..
sağlıcakla

Bilgiler için teşekkürler Ali Bey.

yuzen_adam' Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkürler Ali Bey... Çok güzel bir aracınız var güle güle kullanın... Maşallah...
Çok saol un yavas yavas yapıoruz bakalım nasıl olacak :smiley:?

Onur abi peki Samurai standart hali ile 31 10,5 lastik çevirebilirmi??

orsa arkadaşımın cevabına binaen, şunu öğrenmek istiyorum. sj410, 413 ve samurai serilerinde motor ve beygir gücü değişik olmasına karşılık şanzıman sistemleri de değişikmidir ve arazi koşullarında bu serilerin en çok hangisi tutulur.. bilgi verebilecek olan varsa merakımı gidermiş olacağım .teşekkürler

Birde bu ön tarafa barla birlikte takılan çekidemirleri var kaça mal olur ve aracıma göre olanı varmı?

yuzen_adam' Alıntı:
Onur abi peki Samurai standart hali ile 31 10,5 lastik çevirebilirmi??

Trakya'da yapılmış 3 tane araç var. 32'yi bile çeviriyor ayna mahruti değişimi veya arazi şanzımanı değişimi ile yani dif'ler sağlam kırılmıyor ama debriyaj için sinterli balata veya daha ağır güçlü bir aracın ki takılabilir. Örneğin Baleno. Debriyaj dayanmıyor 32'' lastikte kısaca.

31/10.5/15 fazla geniş ve aracı yoracağı için AT takım 235/75/15 ya da 30:9.5/15, MT veya ekstrem takım 215/85/16, 7.50/16 ya da sonuçlarını göze alarak (çünkü çok ekstrem ebat bu araç için) 235/85/16 takılabilir.

orsa' Alıntı:
Trakya'da yapılmış 3 tane araç var. 32'yi bile çeviriyor ayna mahruti değişimi veya arazi şanzımanı değişimi ile yani dif'ler sağlam kırılmıyor ama debriyaj için sinterli balata veya daha ağır güçlü bir aracın ki takılabilir. Örneğin Baleno. Debriyaj dayanmıyor 32'' lastikte kısaca.

31/10.5/15 fazla geniş ve aracı yoracağı için AT takım 235/75/15 ya da 30:9.5/15, MT veya ekstrem takım 215/85/16, 7.50/16 ya da sonuçlarını göze alarak (çünkü çok ekstrem ebat bu araç için) 235/85/16 takılabilir.

Onur Bey iyi akşamlar!
Lastik önerileriniz SJ 410 içinde geçerli mi? Selamlar.

drclnie' Alıntı:
Birde bu ön tarafa barla birlikte takılan çekidemirleri var kaça mal olur ve aracıma göre olanı varmı?

Sahibinden.com.'da Samurai ön ve arka koruma demiri ilanı var, yanlış hatırlamıyorsam takımı 500 TL. kadardı. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR