2002 Ccherokee Alınırmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimd. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,819

selimd.

Yeni Üye
off road için uzun arayışlardan sonra 2002 cherokee almaya kara verdim 3.7 benzinli...Çok ağır off road yapmayacağım..Bu araç işimi görürmü yoksa dizelimi daha iyidir...Fiyatları da makul seviyelerde..Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...2003 Jeep Cherokee 3.7 32.250 TL Galeriden satılık ikinci el - 195251674 2003 Jeep Cherokee 3.7 34.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 195445165 2004 Jeep Cherokee 3.7 34.750 TL Sahibinden satılık ikinci el - 186566113

Etiketler
Ynt: 2002 Ccherokee Alınırmı

Merhaba arkadasım
2002 Jeep cherokee 3.7 limited var bende, alalı henuz 1 ay kadar oldu daha deneme surecindeyim cok fazla detaylı bilgi veremeyeceğim ancak daha evvel suzuki vitara kullanıyordum 93 model ve 2004 model vitara kullandım.
Vitaralara kıyasla oldukca kuvvetli konforlu ve guclu ancak agır ve fazla yakıyor. LPG si mevcut, uzun yolda 30-40 kurus arası yakıyor, sehir icinde trafikte birazda agresif kullanırsan 62 kurusa kadar cıkıyor.
Vitara ile gecemedigim bir cok yerden gectim büyüklügü ve kuvveti sayesinde ancak vitara keçi gibiydi bu arac pek oyle değil ;)
İçi daha geniş. Daha az sarsılıyorsun. Kendini daha kuvvetli hissettiriyor.
Aldigimdan bu yana karda camurda kumsalda ormanda denedim ve beni tatmin etti cunku bende agır offroad yapmiyorum. Satmak amaçlı aldım ancak gösterdiğim her usta aracı çok fazla ovdü ve begendi birde rahatlığına da alışınca vazgeçtim :smiley:) Sıkılana kadar bineceğim. Vitaralara kıyaslada oldukça gosterişli.
Bilmiyorum yardımcı olabildim mi. Ben şimdilik memnunum. Dediğim gibi ağır offroad yapmayan dalışa, heyecan ve eglence olsun diye dağlara kumsallara vs gidip kamp kuran birisiyim bana yetiyor şimdilik.
Daha tecrübeli ve arabayı daha iyi tanıyan abilerimiz arkadaşlarımız daha fazla bilgi verebilir ve yardımcı olabilir...
İyi günler.

fotoğraf (1).PNG

MTVsi biraz yüksek kalıyor satış fiyatına göre, onun harici AT lastik ile hafif doğa gezisi türü offroad için ideal bir araç. LPG ile tüketim düşüyor ortalama 50 krş deyin ki bu tür araçlar için az yakıyor klasmanındadır diyebiliriz bu tüketim ile.

şurada zaten detaylı olarak konuşuyoruz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=108586.0

tenekekutu' Alıntı:
MTVsi biraz yüksek kalıyor satış fiyatına göre, onun harici AT lastik ile hafif doğa gezisi türü offroad için ideal bir araç. LPG ile tüketim düşüyor ortalama 50 krş deyin ki bu tür araçlar için az yakıyor klasmanındadır diyebiliriz bu tüketim ile.

Kusura bakmayın ama forumda bu araçlara 50 krş yaktırıyosunuzda iş uygulamaya gelince hiçte öyle olmuyor.

Mustafa E' Alıntı:
Kusura bakmayın ama forumda bu araçlara 50 krş yaktırıyosunuzda iş uygulamaya gelince hiçte öyle olmuyor.
Hocam bende de 2003 3.7 cherokee var BRC LPG li. Şnorkel hariç full yapılı. Yükseltme ve M/T lastiklere rağmen şehir içi 45-50 kr şehir dışı 35-40 krş yakıyor.
Denemesi bedava. Buyrun Çanakkalede misafiriim olun bizzat deneyelim.

Mustafa E' Alıntı:

Offroadda kullanılmayacak araç normal gezilerde kullanılacak fabrika verisi 10 lt böyle ortamlarda kullanılacaksa. Hadi diyelim 15 lt olsun arada bastı,zora girdi. LPG de tüketimi biraz daha arttıralım 20 lt olsun hadi, LPG fiyatını da 2.5 TL'den hesaplayalım 50 krş yapar ki rakamlardan da göreceğin üzere fazla fazla bu değerler.

Bu arabalarda 2 çeker özelliği var asfaltta giderken 12-15 lt'den fazla LPG yakmaz,ayrıca arka diferansiyelde LSD kilit köy,yayla yolu arazide çoğu zaman iki çeker yetiyor haliyle arazide de tüketim çok artmıyor. Cherokee XJ 4.0 lt ve Cherokee KJ 3.7 lt araçlar bu iki çeker özelliğinden dolayı az yakar. Ayrıca bu iki aracın ağırlığı da azdır XJ 1550 kg kadar yani Pejo Partner kadar diyebiliriz ağırlığı , KJ biraz daha ağır ama yine de hafif kalıyor diğerlerine göre, 1800 kg kadardır onun da ağırlığı. Haliyle bu iki araç az yakıyor zaten asfaltta sürekli kullanıyorsanız.

Aynı şeyleri örneğin ZJ için söyleyemem belli orana düşürmek mümkün yakıt tüketimini belki ama orada tutmak çok zor. Zaten ben ZJ alacak birine 1 TL olarak düşün öyle al diyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR