redcorvettec5
yeni bebeğim :)
Merhaba ilk kez bu sitedeki arkadaşlara soru soruyorum , kurallaı okudum ama eğer bir hatam olursa lütfen ikaz edin (yalnış yerde yalnış soru sormak gibi ) 2 ay evvel 2001 model jeep grand cherokee aracımı 29500 satın aldım .Aracımın ilk sahibi bir diş doktoru idi .Aracı hor kullanmamışlar ama doğru dürüst hiç bir bakımıda yapılmamıştı. (Sanırım ailenin belki kampa gideriz diye alıp pek kullanmadığı garajlarında tuttukları 3.cü araçları ). Aracı istanbuldan alıp Antalyaya kadar sorunsuz getidim lakin çıkan sesler ve titreme sıkı bir bakım yaptırmam konusunda beni ikna etti. Üzerindeki lpg yi söktürttüm Buji kablolarını bujileri değiştirtip ara sıra ne yapacağı konusunda tereddüd gösteren transmisyona bakım yaptırdım . arabanın her iki yanında kendini bilmez bir zatın yaptığı boylu boyunca uzanan ve bir hayli derin olan , sanırım tornavida yada anahtarla yapılmış çiziklerle , dar park yerlerinde dikkatsizce açılan komşu araçların kapılarının yol açtığı 6-7 dent sebebiyle kaportayıda elden geçirip etek altı boyaması denen ( kapı camları hizasıdan altı) ve ön kaput ve tavan hariç tamamını orjinal rengine antalyanın en iyi boyacısına (en azından sanayide öyle diyorlar ) boyattım . Tüm ön düzen sıfılandı fren diskleri değişti sadece yanlardaki krom yazılar için setine 640 ytl ödedim. Toplam masrak 8250 tl tuttu . Bütün bu iyileştirmelere rağmen aracımdaki sola çekişin sebebinin aslında araçta değil JANT'larda olduğunu daha aracım sanayiden çıkmadan ustalar belirttiler bende problem değil alır takarım 4 jant dedim ama .... İşte benim sorum ??? Belki 30 jant satıcısına gittim ( Antalyada), hiç birinde Jeep grand chreeroke (2001) orijinal bu arabanın ebatları için üretilmiş jant bulamadım . Evet pek çok jant ebatlara uyuyor ama bijon aralığı uymuyor yada universal dedikleri ve ustalarımın ne üdüğü belirsiz seylan malımıdır tayvan malımıdır diye almamam için beni uyardıkları jantlarla karşılaşıyorum. Bende çağımızın her derde deva ilacı google'ye girer ordan bakarım dedimsede bu seferde beyendiğim jantı almak için firmaları aradığımda grand cheerokeye uymayacağını söylüyorlar . Arkadaşlar sanmıyorumki bu iş bu kadar komplike olsun , ben mutlaka bir şeyleri yalnış yapıyorum. Tekerlerin üzerinde 265 r 65 17 yazıyor, bunun haricinde internetten aracın bijon aralığı için 114,3 rakamını buldum. Bu konuda bana gerek bilgi gerek link vağıtası ile yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Birde hazır böyle bir fırsatı yakalamışken bir şey daha danışayım sizlere. Tahmin edeceğiniz gibi bu araç benim hafta sonu gezi , belki yakın gelecekte almayı istediğim fiberglas balık avlama maksatlı küçük tekneyi çekeceğim bir çeşit zevk aracı, ve bu sebeple lpg'yi söktürdüm ve benzinle kullanmayı tercih ediyorum. Benim hesaplarıma göre gündelik kullanımlar için sahip olduğum 1998 mercedes e 200 komprressor kmde yaklaşık 52 kr yakıyor(100 kmde 13-14 litre) . Cheeroke ise 16-17 litre yakıyor yalnış hesaplamadıysam 64-66 kr. Yaş 40 yani yarış yapacak zamanı çoktan geçtim .240 tl'ye doldurduğum depoyla (61.5 lt ) yaklaşık 360 km yapabiliyorum. Çevremde v8 jeep kullanan pek yok , hep 2.7 yada 3.1 diseller var. Bu sebeplede mukayese edemiyorum. Grand cheerokesi olan bir arkadaşım yorum yaparsa çok makbule geçer. Son olarak belirtmek isterimki bu araç harcadığım her kuruşu hak ediyor ve imkanı olan yürütebilecek her kesede tavsiye ederim. Zaman ve sabrınız için teşekkürler. Saygılarımla