2000 Wj P0171 Hata Kodu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Grand_Desperado Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,970

Grand_Desperado

2000 WJ 4.7
Motor arıza ışığı yandı, forumdan öğrendiğim 5 defa kontak çevirme sonucu,
P0171 (Yakıt Trim Sistemi Yalın Bankası 1) hata kodunu yazdı,
Tam olarak nedir bu hata, Bulunduğum ilde aracı gösterebileceğim bir usta yok,
Aracı kullanmaya devam etsen sorun olur mu?
Araç 2000 model, 4.7 wj

Etiketler
hata
Ynt: 2000 Wj P0171 Hata Kodu

merhaba,
hata kodu oksiyon sensoru hatasıdır. bank 1 katalitik konvertorden önceki sensordür,
aracı kullanmanızda sakınca yoktur lakin oksijen sönsörü yanlış değer gönderdiğinden veya çalışmadığından araç yakıt değerlerini (yanlışım varsa ustalarım düzeltsin lütfen) tam algılayamadığından yakıtınızda düzensizlik ve artışa sebep olur ,örneğin 22 litreleri normalde görürken aracınız 28 30 ları cok rahat görür.
yapılması gereken sensörün çalışıp çalışmadığını test etmek bunun için internetten nasıl ölçüm yapıldığını videolu araştırabilirsiniz , ölçemiyorsanız sönsörün fişini çıkarıp motor soğukken sökünüz ve kontak sprey veya pas sökücüyle güzelce temizleyip tekrar takınız hata yı sildiriniz, hatayı sildirecek birini bulamazsanız kayseri yolunuz düşerse iki dakika silerim. selamlar

Sayın Nboya verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim,
Anlattıklarınızı araştırıp deneyeceğim,
Kayseriye yolum düşerse mutlaka çayınızı içmeye uğrarım.

Bugün yaptığım ölçümde 20 lt lerde yakıt tüketimi var, O2 sensörleri değişmeden motor arıza lambasını söndürmeyi düşünüyorum???

Merhaba,
Henüz bir WJ'em yok ve buldukça bakıyorum almak için. Bugün baktığım ve oldukça hoşuma giden bir 2000 4.7 de kodlara baktığımda P0171 ve P0174 gösterdi.
Bunların her iki tarafta fakir karışım olduğunu biliyorum, olası sebepleri v.b. de yazıyor internette. Ancak baktığım araç LPG li idi, LPG nin bu hata kodları ile bir alakası olabilir mi ?
LPG li aracım hiç olmadı, o yüzden kafama takıldı.

Merhaba,
Henüz bir WJ'em yok ve buldukça bakıyorum almak için. Bugün baktığım ve oldukça hoşuma giden bir 2000 4.7 de kodlara baktığımda P0171 ve P0174 gösterdi.
Bunların her iki tarafta fakir karışım olduğunu biliyorum, olası sebepleri v.b. de yazıyor internette. Ancak baktığım araç LPG li idi, LPG nin bu hata kodları ile bir alakası olabilir mi ?
LPG li aracım hiç olmadı, o yüzden kafama takıldı.
tam olarak bilemiyorum ama mantıken iki tarafra da durum aynı şekildeyse olabilir. kodu sildirip veya kutup başlarını tekrar söküp takın silinir aracı benzinde kullanın bakalım aynı hatayı verecek mi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR