2.7 Overland Almayı Dusunuyorum Soru Isaretlerım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinan///M Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,204

sinan///M

Yeni Üye
merhabalar foruma yenı uye oldum fakat aylardır dısardan yorumları okuyordum. 4x4 araclara hıc ılgım yokken nasıl olduysa bır anda hersey degıstı.
Hali hazırda E39 M5 aracım var,yanında dızel ufak aracım var. dızel cok ısıme yarıyor satmam, E39 M5 de benım ıcın cok onemlı bır araba, satmaya kıyamıyorum boyle olunca 4x4 hevesım baltalanıyor. 45-50 bın cıvarı bır butce ayarlayabılıyorum sızce grand cherokee almalımıyım.
2.7 bındım kullandım sıfır motor yapılmıs,350 bın cıvarı km sı,lastıkler sıfır,alt takım sıfır, araba hosuma gıttı.

kafamdakı soru ısaretlerı;
kımle konussam sakın gırme basına ıs acarsın, m5 ın masraflarına sukur edersın tarzında yorumluyor,
ıkıncı el pıyasası nasıldır bır baska soru ısaretıde bu. cunku alıp 1 sene bınıp satarım dıye dusunuyorum.
kullanım amacım hafıf arazı(patika yol) tarzında aslında normal bır corsanında gırdıgı yollarda kullancam, genellıklede gundelık bıncem.

fıkırlerınızı beklıyorum. bır cok benzer konu var cogunuda satır satır okudum ama yınede ınsan kendı duymak ıstıyor

Etiketler
daha
1-Eğer araç temizse büyük masraf açmaz sizin kullandığınız yerlerde ama risk var tabi +5000 TL gibi bir bütçe de mevcut olsun.
2-Ön yargılı alıcılar yüzünden,ekonomiye bağlı piyasa.Eğer ekonomi iyi ise olsun bir deneyim diyenlerin sayısı nispeten artıyor.Haliyle aracı satmak daha kolay oluyor.
3-Çok rahat öyle yerlere girer çıkar,4lo vitese bile almayacağınız yerler oralar.

Kısacası kafanıza yattıysa eğer alın derim,kronik sorunu olmayan araçlar bunlar gözünüzde çok büyütmeyin derim.

Bence al kullanım keyfi hiçbir araçta yok. Zaten bu tip bir araca bindiğinde yoldan çıkma eğlimin artacak ve biraz daha, biraz daha derken orman içinde kaybolmaya çalışacaksın.

Temizini bulursanız (temiz derken mekanik ve elektronik aksam) masraf çıkartmaz çünkü kronik arızaları bildiğim kadarıyla yok. Örneğin bende 5.2lt V8 modeli var, ustası anlayanı boldur tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dızelden vazgectım sımdılık 4.7 benzınlı bakıyorum. 2.7 kullanımı cok yavan geldı bana. v8 ın daha heycanlı olcagını dusunuyorum

4.7 gerçek Amerikan'dır ne nihayetinde,yukarıda yazacaktım ama kendinizin böyle karar vermesi daha isabetli olmuş.

dızelden vazgectım sımdılık 4.7 benzınlı bakıyorum. 2.7 kullanımı cok yavan geldı bana. v8 ın daha heycanlı olcagını dusunuyorum

bu soruları senelerdir bende soruyorum, hatta forumda da 2,7 dizel 4,7 benzinli tartışması çoktur.
ikisi aynı alt yapı ama farklı kullanımı olan araçlar. dizel 2,7 daha çok şehir ve hafif arazi için daha uygun, motor hard offroad için tercih edilmiyor. diğer yandan dizel motorun bakımlarının çok iyi olması gerekiyor.
4,7 ise kullanımı çok farklı bir araç, arazi için daha uygun, bakımları tam, sıvı değişimi ve soğutma sistemine iyi bakıldıysa pek sorun çıkarmaz. vergi ise 2003 model için MTV düşümü ile 3200 TL senelik. 2001 modeli indirime girdi bildiğim kadarı ile. unutulmaması gereken nokta 4,7 lerin hızlanması çok iyidir ama spor araba gibi kullanıma uygun değildir, bunun için dizayn edilmemiştir ve çok gazlamalı kullanımlarda sorun çıkarır (hemen olmasa bile ilerde)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

SON KONULAR

Geri