Ynt: 2.0 V6 Vitara Rolanti Hortumu!
Merhabalar;
Bahsedilen sorun benim 1998 model v6 vitaramda da vardı.Eşim 3 ay boyunca aşağıda belirttiğim işlemleri yaptı fakat aracım düzelmedi.İşin tuhaf tarafı araç lpg ile kullanıldığında hiçbir sorun yok fakat benzinle kullanılırken 80-100 km ler arası hafif silkeleme yapıyor.
1-Rölanti valfi deyişti
2-Boğaz kelebeği deyişti
3-Bobinler deyişti
4-Bujiler deyişti
Bu 3 parça eşimin suzuki yetkili servisindeki arkadaşı sayesinde sıfır alınarak deyişti ve benim parçalarımın kontrolü yapıldı,sorun yok sizinkiler sağlam dediler ve sıfırlarını geri verdik.
Sonra ise benzin deposunu söküp benzin pompasını deyiştirmiş,enjektörleri söktürüp kontol ettirmiş,yakıt sistemi temizliği yaptırmış.Otomatik vites için birkaç farklı ustaya götürdü,hatta birtanesinde bende vardım,hepsi hiçbir sorun ok maşallah dediler.Aracı bilgisayara bağlatıp elektrik sistemini test ettirdi.İlk başta duyduğumda gülmüştüm ama aracımın beyni varmış onuda başka bir aracınkini takıp deyiştirip kontrol ettirmiş.
Uzun lafın kısası sorun bulunamadı ve ben aracıma biniyorum(daha doğrusu eşim satıyordu ben sevdiğim için sattırmadım),lpg ile kullandığımdan hiçbir sorun yok,bazen kendisi kullanıyor ve benzine geçiyor,sorun tekrar devam ettiği için kızıp duruyor.Buraya bunları yazdığımı söylediğimde ise sen bilirsin ama kimse bulamadı orada bulurlar inşallah dedi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum,iyi günler.