2.0 V6 Vitara Rolanti Hortumu!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emircifci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,247

emircifci

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, arabamın rolantisi biraz yüksek bazende düşüyordu, birde vites de giderken bazen hafif bir silkeleme var, bostancı da gösterdim rolanti hortumu varmış değişmesi lazım dedi üstünde takılı olan orjinal hortum olmadığı için yapıyor dedi fiyatıda 80-100 tl dedi sizce normal mi ...

Etiketler

Ynt: 2.0 V6 Vitara Rolanti Hortumu!

2.0 V6 Vitara Rolanti Hortumu!

bunu söyleyen usta kaputu acıp olayı görüpde bu nu söyledi ise bir daha aynı arkadaşa gidince eksozun rulmanını filan degiştirebilir . ;Dcok tikk katli olmanız lazım :D

2.0 V6 Vitara Rolanti Hortumu! bu lafı lpg çi söyledi ise evet öyle bir parca olması lazımdır ??

bunu suzuki motor ustası söyledi ise Eşege fren yaptıran bi laf var ya Çüş derim.

kaputu acnca sag arka üst tarafta m6 diş 10 no düz anahtar kafaılı 2 cıvata ve bir şase koblosunun oldugu ,,yaklaşık bir limon büyüklügünde aliminyum bir parcadır <<hortumsuz>> 2 vida ile sökülüp fren balata temizleme spreyı ile temizlemir tekrar 2 vida ile yerine takılır problemi varsa biter .. ;)
bu işlemleri benzinde yapıyorsa temizlik te fayda var.lpg de yapıyorsa !lpg sistemi ve montajı hatasız .sizin aracı hep biyerlleri bozuktur ondan yapar . ;D

Ortalıkta bozuk bir hortum vardır ve adını rölanti hortumu takmışlardır.
Sanayi ustalarının dillerinden anlamak bazen biraz zor olabiliyor.
Mesela ABS'yi kontrol eden elektronik devrenin adına "abs takozu" dendiğini okumuştum başka bir forumda:smiley:

Merhabalar;

Bahsedilen sorun benim 1998 model v6 vitaramda da vardı.Eşim 3 ay boyunca aşağıda belirttiğim işlemleri yaptı fakat aracım düzelmedi.İşin tuhaf tarafı araç lpg ile kullanıldığında hiçbir sorun yok fakat benzinle kullanılırken 80-100 km ler arası hafif silkeleme yapıyor.

1-Rölanti valfi deyişti
2-Boğaz kelebeği deyişti
3-Bobinler deyişti
4-Bujiler deyişti
Bu 3 parça eşimin suzuki yetkili servisindeki arkadaşı sayesinde sıfır alınarak deyişti ve benim parçalarımın kontrolü yapıldı,sorun yok sizinkiler sağlam dediler ve sıfırlarını geri verdik.

Sonra ise benzin deposunu söküp benzin pompasını deyiştirmiş,enjektörleri söktürüp kontol ettirmiş,yakıt sistemi temizliği yaptırmış.Otomatik vites için birkaç farklı ustaya götürdü,hatta birtanesinde bende vardım,hepsi hiçbir sorun ok maşallah dediler.Aracı bilgisayara bağlatıp elektrik sistemini test ettirdi.İlk başta duyduğumda gülmüştüm ama aracımın beyni varmış onuda başka bir aracınkini takıp deyiştirip kontrol ettirmiş.

Uzun lafın kısası sorun bulunamadı ve ben aracıma biniyorum(daha doğrusu eşim satıyordu ben sevdiğim için sattırmadım),lpg ile kullandığımdan hiçbir sorun yok,bazen kendisi kullanıyor ve benzine geçiyor,sorun tekrar devam ettiği için kızıp duruyor.Buraya bunları yazdığımı söylediğimde ise sen bilirsin ama kimse bulamadı orada bulurlar inşallah dedi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum,iyi günler.

Bostancı daki tamirci (Suzuki Yıldırım Oto) bana motoru acıp elinle gösterdi ve rolanti biraz yüksek çalışıyo dedi dediği hortumda gaz telinin sağ tarafında kalıyor, belki lpg daha yeni olduğu için ayarlamaya tekrara gidicek ondan sebepte olabilir hafataya sanayi ye gittimi belli olur,

Acaba sizin tavsiye edceğiniz bu motorlardan gerçekten anlayan usta varmı.?

Bostancı sanayi sitesi Suzuki grand oto Ahmet,Battal yada Levent usta gidin sorun LPG de değil ise anında sorununuzu çözerler...

slm arkadaşlar 1997 model 2000 v6 vitaramda aynı sorunu hava akış metresini değiştirdim akışmetrenin altına takılı birde orta kısmı şişkin bir hortum var benimki patlaktı değiştirdim değişen bir şey olmadı hava akışmetresini değiştirdim rolanti şu an normale döndü. Yanlız orjinal hava akışmetresi 750 lira dediler. bende ford eskort yada bir başka modelinde daha var aynısı birtek üzerinde ford yazıyo fiyatı 70 lira hiç antreman yapmaya gerek yok. Yetkili servis bostancı sanayi bilgisayara bağlattım gereksiz parçaları değiştiriyorlar

abcreklam' Alıntı:
Selam arkadaşlar 1997 model 2000 v6 vitaramda aynı sorunu hava akış metresini değiştirdim akışmetrenin altına takılı birde orta kısmı şişkin bir hortum var benimki patlaktı değiştirdim değişen bir şey olmadı hava akışmetresini değiştirdim rolanti şu an normale döndü. Yanlız orjinal hava akışmetresi 750 lira dediler. bende ford eskort yada bir başka modelinde daha var aynısı birtek üzerinde ford yazıyo fiyatı 70 lira hiç antreman yapmaya gerek yok. Yetkili servis bostancı sanayi bilgisayara bağlattım gereksiz parçaları değiştiriyorlar

Evet işte size dediğim hortum arkadaşlar ortası şişkin onu geçen çarşamba 50 liraya Grand oto da değiştirttim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR