1999 WJ Isıtma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ervam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,402

ervam

Kamp I
arkadaşlar merhaba wj kasada klima sol taraf sıcak sağ taraf soğuk üflüyor hıgh sıcak ayarında kaliber takılmış gibi konu hakkında bilgisi olan varmı acaba teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: 1999 WJ Isıtma Sorunu

Daha önce açmış olduğum (kaloriferi ısıtmayanlar buraya) konulu topikteki cevabınıza istinaden yazıyorum.

Bu amerikan oto elektirikçileri göğüs sökmeye çok meraklı dikkat edin.En kolay para onda var herhalde.Bir göğüs sökme işçiliği 300 tl + malzeme.Amerikalılar çok basit ve adi parça üretmiyorlar.Ben eminim ki yazın bakım veya tamir işlemi yapıldığında ustanın biri bir yerlerine olmadık bir şey yaptı siz kışın çalışmadığının farkına vardınız.Söktürmeden önce çok iyi araştırın derim.Benim aracımda kutup başına bağlanan bir kablonun şase yapması sebebiyle şanzuman arızalı dediler yaptırdım.1050 tl param gitti araç yine aynı.Araç düzelmedi buyurun paranızı demiyorlar tabi.Beyin değişecek dediler benim beynim sulandı neredeyse kavga edecektim.Tartışırken yok biz şöyle bakarız bilgisayara takarız felan filan derken şase yapmış kabloyu gördüler ve birleştirdiklerinde beyin değişecek denilen araba 4x4 çalışmaya başladı.Olan benim 1050 lirama oldu.Bunu yapanda siteden bir çok kişinin tavsiye ettiği meşhur servislerden biri.İsmini vermeyeceğim.Siz siz olun bütün oto elektirikçilerini gezin baktırın.Gerekirse bir gününüzü buna ayırın.İçimden bir ses sizinde arızanızın çok basit olduğunu söylüyor.Kolay gelsin.

keşke söylediğin gibi olsa sadece sol sıcak sağ soğuk üflüyor kafama takılan sorun bu her iki tarafta soğuk üflese tamam ama?

wj yi tanımıyorum ama çift yönlü klima mı var acaba? yada bu tarz kalorifer sistemleri elektrikli motorlar tarafından kontrol edilir, yönlendirme motorlarından biri yada yönlendirilen yerde halat çıkması yada sıkışma gibi bişi olabilir. iyi ve güvenilir bir elektirkçi yada servise gidin bence. Nazif bey e katılıyorum bu adamlar göüğüs sökmeye bayılırlar (para orda çünkü)aman dikkat.

Bu durumda benim aklıma gelen levent beyin dediği gibi sağ taraftaki motor yada bağlantılarında bir sorun olabilir . Bu arada kontrol ünitesinde bir sorun yok değil mi ?

Sessiz bir ortamda dinleyince , knum değiştitrken sol tarafın motorlarının sesini duyabiliyor musunuz ? Eğer duyulabilirsa sağ dan da duyulmalı , en azından bir sıkışmamı yoksa motor hi. mi çalışmıyor fikir verebilir .

Biraz araştırınca Aşağıdaki linke ulaştım . Hayli bilgi var klima sistemi konusunda . Birde self Diagnostic uygulamasını yapıp hata kodlarını almanız çok iyi olur . Çünkü gözattığım kadarıyla neredeyseklima ilgili herşeyi test ediyor bu yöntem .

http://www.wjjeeps.com/climate.htm

kontrol sağlam motor seside var dediğin gibi ayar için motor dönüyor ama flaplar işlev yapmıyor

Bu durumda kontroleden bir tel dişli vs çıkmış oynamış olmalı ... Ama ulaşmak mümkün olmaz mı acaba göğüsü sökmeden ?

güzel soru ama inan bilmiyorum haftaya ustaya uğrumayı düşünüyorum bakalım

Sizin araçta sağda ve solda ayrı derecelendirme var bildiğim kadarıyla....

Sol ayar düğmesi bozulmuş.... Barışın verdiği arıza kodları ile bunu görebilirsiniz....
Tek ustada kalmayın.... Bir iki yerden fikir alın, sonra yaptırın.... titiz teşhis ve tamir isteyebilitr konu....

Yaşadığınız şehir yok. İsim yok. Nasıl yardımcı olcez.... ;)

Abi çalışmayan atarftan motor sesi geliyormuş ama değişklik yok . Düğme de sorun olsa motor yinede çalışır mı ? Yada kafasına göre mi çalışıyor acaba doğru sinyal alamayınca ...

kocaelindeyim ve istanbul bostancı sanayi tanzer ustaya gidiyorum

Suskun değil
Umutsuz değil
Evler değil, Artık dünyamız
Tarih kadar büyük acımız
Kavgalarda artık bizde varız

Sossuz değil, köleliğimiz
artık açıldı gözlerimiz
Elde pankart sokaklardayız
Kavgalarda artık biz de varız

Haydi özgürlüğe, sokağa haydi
Kavgaya
Haydi kurtuluşa
El ele özgür günlere

Bilinçli kadın olmak güzel
korkmadan yaşama sarılan
tarlalardan, fabrikalara özgürlüğü için
hep savaşan

artık açıldı gözlerimiz

Kavgaya
Haydi kurtuluşa
El ele özgür günlere

ssbman' Alıntı:
Abi çalışmayan atarftan motor sesi geliyormuş ama değişklik yok . Düğme de sorun olsa motor yinede çalışır mı ? Yada kafasına göre mi çalışıyor acaba doğru sinyal alamayınca ...

Soğuğa ayarlı takılı kalmış olabilir Barış, üfleyip duruyodur sıcağı almadan...

TamyKayastmom' Alıntı:
Suskun değil
Umutsuz değil
Evler değil, Artık dünyamız
Tarih kadar büyük acımız
Kavgalarda artık bizde varız

artık açıldı gözlerimiz

Kavgaya
Haydi kurtuluşa
El ele özgür günlere

Bilinçli kadın olmak güzel
korkmadan yaşama sarılan
tarlalardan, fabrikalara özgürlüğü için
hep savaşan

artık açıldı gözlerimiz

Kavgaya
Haydi kurtuluşa
El ele özgür günlere

Teşekkürler hoş paylaşım için,
Selamlar Hindistan' a....,

Umarım şiiriniz Kocaeli' nde yaşayan üyemizin WJ kasa kodlu Grand Cherokee' sinin ısıtma sorununa faydalı olur ;D ;D

kesinlikle faydalı hayat her sekliyle güzel.takılı kalmış olsa yazın verdiğim ayarları tam alıp klima ona göre devreye girip çıkarak soğuttu takılsa böyle olmaz tahminimce haftaya istanbuldayım bakıcaz bir caresine bugün 2005 range roverdaydım güzel makınaymış bu arada !!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR