1999 Model Grand Cheroke 4,7 ltd. Hararet Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almrtlr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,911

almrtlr

Yeni Üye
Yer
ESKİŞEHİR
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve siteyi çok düzenli ve faydalı buldum,herkesin emeğine sağlık...

arkadaşlar benim 1-2 sorum olacak,

99 model 200.000 km de 4,7 almaya doğru gidiyorum,bu araçlar nasıldır sizce
araçta tartarini marka lpg takılı ama araçta şu an hararet ustanın bana dediğine göre çok çabuk yükseliyormuş,sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?

herkese teşekkür ediyorum...
iyi sabahlar...

Etiketler
Ynt: 1999 Model Grand Cheroke 4,7 ltd. Hararet Sorunu

km bana baya yüksek geldi hararet konusundada bu aracı aramızda kullanan yok gibi hararet yükselmesinin bir çok sebebi olabilir, aracını kesinlikle çok iyi bir servise kontrol ettirmeden sakın alma, maddi manevi citti sıkıntılar yaşıyabilirsin sana tek ve en büyük tavsiyem budur.

ates' Alıntı:
km bana baya yüksek geldi hararet konusundada bu aracı aramızda kullanan yok gibi hararet yükselmesinin bir çok sebebi olabilir, aracını kesinlikle çok iyi bir servise kontrol ettirmeden sakın alma, maddi manevi citti sıkıntılar yaşıyabilirsin sana tek ve en büyük tavsiyem budur.

Çok doğru, bu kalitede bu yaştaki bi araca hararet kastı beni. Km' de, bencede fazla.
Aracın yaşadığı her yıla 22000 km. düşüyor.

Her yıl için max. 20000 aranmalı 2. el araç alırken bence.
Yıllık 15000 ila 20000 arası normal.
Yıllık 15000 altııda şüphemi çeker benim. Km. vs. düşürülmüş olabilr diye kaşınırım.
Yıllık 10000 altına ise çok şüpheli yaklaşılmalı, fakat çokda çabuk karar verilmeli. Eğer doğru ise km.si, siz düşünüp, taşınıp kaşınırken bi bakmışsınız ben kaçırmamış, alıvermişim arabayı. :smiley: :smiley:

Bu araçlar kaliteli, hararet felan yapmaz, acaba segman veya piston atıldıda sıkımı yapıldı, üst kapak aliminyum olmalı, acaba hararet yaptırdılarda büküldümü kapak, conta mı yanık. İyice emin olun aracın sorunundan. Lpg sistemi bağlanırkende bi hata yapılmış olabilir. Hararet çok mu yükseliyor, çok çabuk mu yükseliyor, çok çabuksa ne kadar yükseliyor. Belkide o usta makineleri tanımıyordur. Sonuçta çabuk yükselsede ortayı geçmiyorsa sorun yok bence. Test edin, sıkıştırın makineyi, bakalım ne olcak....

valla ankarada grand cheroke servisinde yıllardır çalışan usta baktı araca,test etti ve çok temiz düzgün bir araç dedi telefonda,bu ustada benim bir tanıdığımın eniştesi,lpg markası tartariniymiş biraz çekişi düşük dedi usta, satan arkadaşla konuştuğumuzda çok yakmasın diye öyle ayarlattığını söyledi,bide ustanın dediği hararet yükseliyormuş yazında bu sorun olabilirmiş bunun dışında araç tam binilecek bir araçmış.

120.000 milde araç,nasıl yaklaşmalıyım sizce...

bendede aynı model var, bence hataları kolay giderilir alfons'un dediği gibi kaliteli arabalar mil'i sorun etme çünkü parçaları yorulacak araç değil yani uzun km ler yapabilirsin; tabii uygun fiyata alıp bi senede dişini sıkacaksın malum vergi durumu

almrtlr' Alıntı:
valla ankarada grand cheroke servisinde yıllardır çalışan usta baktı araca,test etti ve çok temiz düzgün bir araç dedi telefonda,bu ustada benim bir tanıdığımın eniştesi,lpg markası tartariniymiş biraz çekişi düşük dedi usta, satan arkadaşla konuştuğumuzda çok yakmasın diye öyle ayarlattığını söyledi,bide ustanın dediği hararet yükseliyormuş yazında bu sorun olabilirmiş bunun dışında araç tam binilecek bir araçmış.

120.000 milde araç,nasıl yaklaşmalıyım sizce...

karar sizin kararınız tanıdıklarınız iyi diyorsa alın, yada sizin deyiminizle yaklaşın ama bi ağrızasında sizi citti anlamda sıkıntıya sokabilecek tarzda bir araçtan bahsediyorsunuz ,bu araçların bir conta yanması veya motor yapıldığı zamanki servis ve tamirat ücretlerini ortalama olarak bir sorun!! ozaman size ne anlatmaya çalıştığımızı anlayacaksınızdır ;)

valla Ateş bey zaten bu dediklerinizi düşündüğüm için karar veremiyorum,bir yandan düzgün bir cherokem olsun diyorum,öbür taraftan ne gibi sıkıntılarla uğraşacağımı düşünüyorum,o yüzden yorumlarınız benim için çoookkk önemlii...

Herseyden once acele etmeyin ve butceniz nedir bu konuda arac bulmak sorun degil ama temiz ve bakimli degilse sizi bayabir ugrastiri butcenizide citti sekilde zorlar sahibindende guzel araclar var buraya butcenize uygun olanlarin linklerini koyarsaniz herkes yardim edecektir fikir olarak

almrtlr' Alıntı:
valla Ateş bey zaten bu dediklerinizi düşündüğüm için karar veremiyorum,bir yandan düzgün bir cherokem olsun diyorum,öbür taraftan ne gibi sıkıntılarla uğraşacağımı düşünüyorum,o yüzden yorumlarınız benim için çoookkk önemlii...

120 bin mil. bu araçlar için çok değil. Eğer araç düzgün kullanılmış ve periyodik bakımlarına riayet edilmiş ise 200 bin mil sorunsuz yapar..

Hararet problemi, termostattan, fanın termiğinden, elektrikli fanın rölesinden, radyatördeki muhtemel tıkanıklıktan kaynaklanıyor olabilir.

Yetkili bir servis veya Cherokee lerden anlayan iyi bir ustaya kontrol ettirmenizi öneririm.

Radyatörünüzde tıkanıklık olduğunuzdan şüphelenirseniz değiştirmeden önce backflush yapmanızı öneririrm.

radyötörün içi tıkanmış olabilir şişletilebilir yada isterseniz bursada yenisini yaptırırız özel daha kalın

Benimde tam tersi bir sıkıntım var, arabanın harareti artmıyor. 30 dk kullanıyorum ilk çizgide kalıyor, daha fazla ısınmıyor. Tabi buna orantılı olarak kaloriferde iyi ısıtmıyor. Buda tıkanıklıktan veya termostatdan kaynaklanabilirmi acaba?

Tıkanıklıkla alakası yok. Tıkanıklık olsa aracınızın harareti normalden fazla yüksek olurdu. Sorunun, aracınızın termostatının açık kalması olduğunu düşünüyorum.

alperhoca' Alıntı:
Benimde tam tersi bir sıkıntım var, arabanın harareti artmıyor. 30 dk kullanıyorum ilk çizgide kalıyor, daha fazla ısınmıyor. Tabi buna orantılı olarak kaloriferde iyi ısıtmıyor. Buda tıkanıklıktan veya termostatdan kaynaklanabilirmi acaba?

merhaba alper bey
bir motorda hararet yükselmiyorsa ya termostat takılı değil yada termostat acık kalmiştir bunun dişinda baska sebep olması çok zor

En son bakımda termostatı değiştirmiştim daha 4 ay falan oldu. O yüzden termostattan fazla şüphelenmemiştim.
Teşekkür ederim yorumlar için hemen bi baktırayım.

Aynı durum benim başıma gelmişti..

Termostatınızı muhakkak "Mopar" ve 200 F olanla ve tercihen radyatör soğutma sıvınızı etilen glikol esaslı kaliteli bir antifriz ve kireçsiz, yumuşak bir su ile %50-50 karışım oranıyla değiştirmeniz bu tarz sorunlardan uzun bir süre uzak tutacaktır sizi.

Mopar termostat daha pahalıdır tabii fakat "Amerikan-yan sanayii" olanlar da yeniden bir termostat arızası yaşama olasılığınız çok daha yüksek olacaktır.

Selamlar..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR